< Înapoi la rețete

Stir fry cu pui și legume

Porții 4 persoane
Dificultate Medie
Timp 30 minute

Ingrediente:
500g carne de pui
1 praz
2 morcovi
250g tăiței de orez
3 căței de usturoi
1 chili
20g ghimbir
Ketchup picant cu Erős Pista
30ml sos de soia
1 ceapă verde
50g de alune
30g susan
1 lime

Se taie pieptul de pui în bucățele și se rumenește bine într-o tigaie încinsă. Se taie prazul și
morcovii în fâșii julienne și se prăjesc împreună cu ghimbirul, ardeiul iute și usturoiul. Pentru
sos, se amestecă Ketchup-ul picant cu Erős Pista cu sosul de soia și sucul de la un sfert de
lime. Se pun tăițeii de orez uscați într-un bol, se opăresc cu apă clocotită și se lasă timp de
10 minute să se înmoaie. Adăugați sosul peste puiul și legumele gătite, apoi adăugați la final
tăițeii de orez fierți și amestecați bine. Pentru servire, presărați deasupra amestecului alune
tocate, ceapă verde, semințe de susan, și opțional ardei iute proaspăt, și decorați cu o felie
de lime.

Poftă bună!:)

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.


Articole Similare