< Înapoi la rețete

Pilaf de orez cu carne

Porții 2 persoane
Dificultate Medie
Timp 90 minute

● 120 g orez
● 1 ardei gras (tip „TV”)
● 1 roșie medie
● 1 ceapă mică
● 1 cățel de usturoi
● 400 g pulpă de porc
● 2 linguri ulei
● 1 lingură untură de porc
● 1 linguriță sare
● ½ linguriță piper măcinat
● 1 linguriță boia dulce
● ½ linguriță măghiran
● ½ linguriță chimen măcinat
● 2 foi de dafin
● ½ linguriță cimbru
● 1 lingură cremă de gulaș UNIVER
● 50 g mazăre verde congelată
● 2 linguri smântână
● 1 lingură pătrunjel verde tocat
● castraveți murați pentru servire

Spălăm bine orezul și îl lăsăm deoparte. Tocăm în cuburi mici ardeiul, usturoiul, ceapa și roșia. Carnea
de porc o tăiem în bucăți mai mari, de aproximativ 2×2 cm, cât mai egale.
Într-o cratiță încălzim uleiul și rumenim bine bucățile de carne pe toate părțile. Când sunt frumos
rumenite, le scoatem și le lăsăm deoparte. În aceeași cratiță adăugăm o lingură de untură și călim
legumele tăiate.
Condimentăm cu sare, piper, măghiran, boia, chimen, foi de dafin și cimbru. Adăugăm crema de gulaș
UNIVER, amestecăm bine, apoi punem înapoi carnea în cratiță.
Turnăm apă cât să acopere totul, acoperim cu capac și fierbem la foc mic timp de aproximativ 1 oră,
până când carnea devine fragedă.
În ultimele 20 de minute adăugăm orezul spălat. Cu 5 minute înainte de final, adăugăm mazărea
congelată.
La servire, punem o lingură de smântână deasupra, presărăm pătrunjel verde și oferim alături castraveți murați.

Poftă bună!

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.


Articole Similare