< Înapoi la rețete

Chiftele vegane de legume

Porții 2 persoane
Dificultate ușoară
Timp 25 minute

1 dovlecel mediu
● 1 morcov mare
● 2 cartofi medii
● 1 linguriță sare (pentru deshidratare și gust)
● ½ linguriță oregano uscat
● ½ linguriță cimbru uscat
● ½ linguriță usturoi pudră
● aprox. 2 linguri de făină (cât să lege compoziția)
● puțin ulei pentru prăjit
maioneză vegană UNIVER pentru servire

Dăm pe răzătoarea mare dovlecelul, morcovul și cartofii, apoi presărăm puțină sare peste ei și îi
lăsăm deoparte 10 minute, ca să elimine excesul de apă. După ce s-au înmuiat, stoarcem bine
legumele și le punem într-un bol.
Condimentăm cu oregano, cimbru, usturoi pudră și puțină sare, apoi adăugăm făină, doar cât să
obținem o compoziție omogenă și ușor de modelat.
Formăm chiftele plate, pe care le prăjim în puțin ulei, la foc mediu, aproximativ 2–3 minute pe
fiecare parte, până devin aurii și crocante.
Servim chiftelele vegane calde, cu maioneză vegană UNIVER alături.

Poftă bună!

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.


Articole Similare