
Salată cu năut și telemea
Tăiem roșiile cherry, ardeiul roșu și verde, castravetele și ceapa șalotă în felii subțiri. Morcovul ...
Citește mai mult1 dovlecel mediu
● 1 morcov mare
● 2 cartofi medii
● 1 linguriță sare (pentru deshidratare și gust)
● ½ linguriță oregano uscat
● ½ linguriță cimbru uscat
● ½ linguriță usturoi pudră
● aprox. 2 linguri de făină (cât să lege compoziția)
● puțin ulei pentru prăjit
● maioneză vegană UNIVER pentru servire
Dăm pe răzătoarea mare dovlecelul, morcovul și cartofii, apoi presărăm puțină sare peste ei și îi
lăsăm deoparte 10 minute, ca să elimine excesul de apă. După ce s-au înmuiat, stoarcem bine
legumele și le punem într-un bol.
Condimentăm cu oregano, cimbru, usturoi pudră și puțină sare, apoi adăugăm făină, doar cât să
obținem o compoziție omogenă și ușor de modelat.
Formăm chiftele plate, pe care le prăjim în puțin ulei, la foc mediu, aproximativ 2–3 minute pe
fiecare parte, până devin aurii și crocante.
Servim chiftelele vegane calde, cu maioneză vegană UNIVER alături.
Poftă bună!
Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.
Tăiem roșiile cherry, ardeiul roșu și verde, castravetele și ceapa șalotă în felii subțiri. Morcovul ...
Citește mai multPrimul pas este să punem la fiert o cantitate suficientă de apă într-o oală mare, ...
Citește mai multÎntr-o oală mare punem carnea afumată și oasele afumate, apoi adăugăm morcovii, țelina, ceapa, usturoiul, ...
Citește mai multCiocolata neagră și untul se topesc la abur. Ouăle și zahărul se amestecă până se ...
Citește mai mult