< Înapoi la rețete

Piept de pui cu sos de miere și muștar

Porții 2 persoane
Dificultate Medie
Timp 35 minute

Ingrediente:
Pentru pui:
● 2 fileuri de piept de pui
● sare, piper negru proaspăt măcinat
● 2 linguri ulei de măsline
● ½ lămâie, tăiată felii
● 3 căței de usturoi zdrobiți
● 3–4 crenguțe de cimbru proaspăt
● 30 g unt rece
● 1 ceapă roșie mică, tocată fin
● 2 căței de usturoi, tocați
● ½ pahar (aprox. 100 ml) vin alb sec
1 lingură muștar UNIVER
● 1 lingură miere
● 50 ml apă
● 100 ml smântână pentru gătit
Pentru salată:
● 100 g mix de salată verde
● 1 lingură mix de semințe (floarea-soarelui, dovleac, muguri de pin)

Pentru vinegretă:
● sare
● piper negru proaspăt măcinat
● 2 linguri zeamă de lămâie
● 1 linguriță miere
● 2 linguri ulei de măsline
1 linguriță muștar UNIVER

Mod de preparare:

pieptul de pui cu sare și piper pe ambele părți, apoi îl rumenim într-o tigaie cu ulei de măsline,
până prinde o crustă aurie.
Când întoarcem bucățile, adăugăm în tigaie feliile de lămâie, usturoiul zdrobit, crenguțele de cimbru și
untul rece.
Stropim puiul cu untul topit, aromatizat, apoi îl scoatem din tigaie.
În grăsimea rămasă călim ceapa și usturoiul tocat , apoi stingem cu vin alb și răzuim bine fundul tigăii
pentru a încorpora toată savoarea.
Adăugăm muștarul UNIVER și mierea, turnăm puțină apă și punem din nou puiul în tigaie.
La final turnăm smântâna de gătit și lăsăm sosul să fiarbă câteva minute, până devine cremos.
Pentru vinegretă , punem toate ingredientele într-un borcan (piper, sare, zeamă de lămâie, miere, ulei de
măsline și muștar) și agităm bine până obținem un dressing omogen. Într-un bol amestecăm mixul de
salată cu semințele și vinegreta.
La servire, punem salata pe farfurie, alături pieptul de pui și turnăm sosul cald, catifelat cu miere și
muștar peste și în jurul cărnii.

Poftă bună!

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.


Articole Similare