Clătite Hortobágyi vegetariene
Ciupercile champignon se taie în felii subțiri și se călesc bine într-o cantitate mică de ...
Citește mai multIngrediente:
2 bucăți piept de pui cu piele
1 litru de lapte
1 lămâie
1 legătură de busuioc
500 gr roșii cherry
1 ceapă albă
3 căței de usturoi
100 gr unt
100 gr parmezan
1 ardei gras roșu
1 legătură de cimbrișor sau rozmarin proaspăt
1 legătură de pătrunjel
200 ml ulei de măsline
sare
piper
200 gr făină de mălai
ardei dulce tocat Édes Anna
ardei iute tocat Erős Pista
Mod de preparare:
Pentru prepararea brânzei, adăugăm laptele într-o oală. Laptele de casă este cel mai bun
pentru pregătirea ricottei. Peste lapte adăugăm puțină sare și îl aducem aproape de punctul
de fierbere, mai precis la 93 de grade, dacă avem termometru. Când a ajuns în acest punct,
adăugăm zeama de la aprox. o jumătate de lămâie, care va ajuta brânza să se separe de
zer. Amestecăm și lăsăm deoparte cel puțin 5 minute, după care strecurăm cu o sită și tifon.
Pentru mămăligă, punem apa la fiert. Când a ajuns în punctul de fierbere, adăugăm sare și
făina de mălai treptat, amestecând cu un tel ca să nu obținem cocoloașe. Mămăliga trebuie
să fiarbă în jur de 20-30 min. Adăugăm în ea unt, parmezan, piper și pătrunjel proaspăt tocat
pentru un gust aromat. Ungem o tavă cu ulei și turnăm mămăliga în ea, după care o
acoperim cu o folie de plastic care să atingă mămăligă, pentru a nu se forma o crustă
deasupra. Lăsați tava la temperatura camerei pentru aprox. 2-3 ore, iar apoi la frigider
pentru alte 2-3 ore sau chiar peste noapte.
Pentru carne, puteți tăia pieptul dintr-un pui întreg sau să luați piept separat, dar să aibă cât
mai multă piele. Ungem bucățile de pui cu ulei de măsline, sare, piper și încingem o tigaie.
Așezăm puiul cu pielea în jos și îl prăjim așa în proporție de 70%, după care îl întoarcem și
adăugăm puțin rozmarin și cimbrișor proaspăt, un cub de unt și un cățel de usturoi. Cu o
lingură, adăugăm din untul aromat astfel format peste pui.
Între timp, pregătim sosul. Tăiem un ardei roșu în fâșii subțiri, roșiile cherry în două, și tocăm
ceapa. După ce puiul este gata, îl scoatem din tigaie și adăugăm legumele în locul acestuia.
Adăugăm sare, amestecăm și acoperim cu 200 ml apă, punem capacul și lăsăm aprox. 10
minute. Adăugăm apoi puțin ardei dulce tocat Édes Anna și ardei iute tocat Erős Pista de la Univer,
zeamă de lămâie, după care mixăm amestecul într-un blender și apoi îl strecurăm.
Încingem o tigaie cu ulei de măsline și punem bucățile de mămăligă tăiate la prăjit, alături de
unt, usturoi și plantele aromatice folosite și la pui.
După ce ricotta s-a răcit, o transferăm într-un bol și adăugăm și busuioc proaspăt zdrobit și
sare și piper proaspăt măcinat. Puteți adăuga și puțină pastă de ardei “Piros Arany “ de la Univer.
Pe o farfurie, așezăm o bucată de pui, cuburi de mămăligă, brânza ricotta pe mămăligă și sosul preparat.
Poftă bună!:)
Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.
Ciupercile champignon se taie în felii subțiri și se călesc bine într-o cantitate mică de ...
Citește mai multPresărăm 1 căpățână de usturoi cu puțină sare și ulei de măsline, apoi o împachetăm ...
Citește mai multAmestecăm făina, făina de porumb, praful de copt, zahărul, sarea și piperul, apoi adăugăm oul ...
Citește mai multÎntr-o cratiță fierbinte, prăjim bine carnea de vită într-o cantitate mică de ulei, apoi adăugăm ...
Citește mai mult