< Înapoi la rețete

Pește la cuptor cu garnitură mediteraneană

Porții 2 persoane
Dificultate Medie
Timp 30 minute

Ingrediente

Pentru pește:
● 2 pești întregi (de ex. păstrăv sau biban de mare, curățați)
● 2 linguri de ulei de măsline
● sare
● piper negru proaspăt măcinat
● 1 lămâie
● 1 legătură de pătrunjel proaspăt
● 1 legătură de cimbru proaspăt
Pentru garnitura de legume:
● 1 ardei gras roșu
● 1 ardei gras galben
● 1 dovlecel
● 1 vânătă
● 1 ceapă roșie
● 10–15 frunze proaspete de busuioc
● 6–8 cartofi noi mici (sau cartofi pentru salată)
● 1 lămâie tăiată în jumătate
● 1–2 linguri de ulei de măsline
● coajă rasă de lămâie
Pentru servire:
Sos usturoi UNIVER

Mod de preparare:
Începem prin a tampona peștii cu prosoape de hârtie, pentru a-i usca bine. Apoi îi stropim cu puțin ulei
de măsline, atât în interior cât și la exterior, și îi asezonăm cu sare, piper proaspăt măcinat, felii subțiri de
lămâie, pătrunjel și cimbru proaspăt. Așezăm peștii într-un vas termorezistent și îi coacem în cuptorul
preîncălzit la 180°C, timp de aproximativ 15–20 de minute, până când sunt bine pătrunși.
Între timp pregătim garnitura. Tăiem felii ardeii, dovlecelul, vânăta și ceapa roșie. Rupem frunzele de
busuioc. Tăiem în jumătate o lămâie și cartofii noi, apoi îi fierbem în apă cu sare până devin fragezi.
Într-o tigaie încălzim ulei de măsline și prăjim pe rând legumele: întâi dovlecelul și vânăta, apoi ardeii
colorați și ceapa. Adăugăm și cartofii fierți, tăiați în jumătate, lăsându-i să prindă culoare. La final, prăjim
ușor și jumătățile de lămâie, pentru un plus de aromă caramelizată.
Punem toate legumele prăjite înapoi în tigaie, le aromatizăm cu coajă de lămâie rasă și frunze de busuioc,
apoi transferăm totul pe farfurii.
Peștele copt se așază deasupra legumelor, alături de lămâile la grill și Sosul de usturoi UNIVER.

Poftă bună!

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.


Articole Similare