UniverVarză à la Cluj


Varză à la Cluj

Ingrediente:

Ulei de măsline
Varză murată: 1kg
Orez cu bob rotund: 200g
Carne tocată de vită: 1kg
1 Ceapă albă medie
1 Cățel de usturoi
Pastă de tomate Univer
Smântână 25% grăsime: 350g
Sare și piper

Mod de preparare:

Vom tăia varza foarte subțire și o vom căli în puțin ulei încins într-o oală. În timp ce varza se călește, ne ocupăm de orez. Pentru o cană sau un bol de orez, trebuie adăugat dublu cantitatea de apă, de preferat, apă rece. Adăugăm puțină sare și punem orezul la fiert, într-o oală cu un capac deasupra, aprox. 20 de minute.

În continuare, vom tăia ceapa foarte mărunt și o punem la călit în puțin ulei, după care adăugăm și cățelul de usturoi tăiat mărunt. Pentru a se curăța mai ușor, cățelul de usturoi se zdrobește. După ce acestea s-au călit, adăugăm și carnea tocată de vită deasupra, amestecând până când carnea devine ușor maronie. După ce carnea este gătită, adăugăm aprox. 2 linguri de pastă de tomate Univer, amestecăm bine și condimentăm cu sare și piper.

Într-o tavă, punem un prim strat de varză, după care unul de orez și unul de carne, iar apoi încă un strat de orez, unul de carne și acoperim cu un strat de varză. La final, adăugăm un strat de smântână, iar apoi punem tava la cuptor pentru aprox. 30 de min la 180 grade.

Servim preparatul pe o farfurie și putem adăuga puțină smântână.

Poftă bună! 🙂

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.

Univer Articole Similare


UniverSalată de cartofi dulci

Ingrediente: 3 cartofi dulci mari Ulei de măsline Sare Piper 160 gr merișoare uscate 180 gr arahide 2 cepe verzi 1 avocado 150 gr Baby spanac 150 gr Maioneză Vegană Univer Mod de preparare: Pentru această salată super simplă, curățăm cartofii dulci, după care îi tăiem cuburi de aprox. 2 cm. Pe o tavă tapetată […]

UniverBrownies cu Haragos Pista

Ingrediente: 4 ouă întregi 400 g zahăr tos 40 g făină tip 000 2 lingurițe de praf de copt 200 g unt 200 g ciocolată cu 70% conținut de cacao 100 g de alune de pădure 1 linguriță de Haragos Pista Mod de preparare: Cu ajutorul unui mixer, batem 4 ouă cu 400 gr zahăr […]

UniverGulaș Festiv

Gulaș servit ca friptură pe platou Ingrediente pentru 10 persoane: Vrăbioară de vită: 2kg Condimente pt friptură: 100g Ulei: 10 ml Boia dulce Édes Anna Univer: 80g Pasta de ardei dulce Piros Arany Univer: 100g Piper negru măcinat Univer: 10g Cimbrișor: 10g Vin roșu: 100ml Pentru gulaș: Cartofi roșii: 1,3 kg Ceapă: 200g Pasta de […]

UniverBorș de Iarnă cu Afumatură

Borș de iarnă cu afumătură servită cu Karikás Pista Ingrediente pentru 10 persoane: Scăriță sau ciolan afumat: 400gr Morcovi: 150g Gulie: 150g Țelina rădăcină: 200g Ceapă: 100g Cartofi: 400g Pastă tomate 24% Univer: 200g Ardei iute rondele Karikás Pista Univer: 200g Boia dulce Édes Anna Univer: 20g Tarhon: 15g Borș: 200ml Usturoi sau Pasta de […]