< Înapoi la rețete

Varză à la Cluj

Porții 6 persoane
Dificultate Medie
Timp 50+30 minute

Ingrediente:

Ulei de măsline
Varză murată: 1kg
Orez cu bob rotund: 200g
Carne tocată de vită: 1kg
1 Ceapă albă medie
1 Cățel de usturoi
Pastă de tomate Univer
Smântână 25% grăsime: 350g
Sare și piper

Mod de preparare:

Vom tăia varza foarte subțire și o vom căli în puțin ulei încins într-o oală. În timp ce varza se călește, ne ocupăm de orez. Pentru o cană sau un bol de orez, trebuie adăugat dublu cantitatea de apă, de preferat, apă rece. Adăugăm puțină sare și punem orezul la fiert, într-o oală cu un capac deasupra, aprox. 20 de minute.

În continuare, vom tăia ceapa foarte mărunt și o punem la călit în puțin ulei, după care adăugăm și cățelul de usturoi tăiat mărunt. Pentru a se curăța mai ușor, cățelul de usturoi se zdrobește. După ce acestea s-au călit, adăugăm și carnea tocată de vită deasupra, amestecând până când carnea devine ușor maronie. După ce carnea este gătită, adăugăm aprox. 2 linguri de pastă de tomate Univer, amestecăm bine și condimentăm cu sare și piper.

Într-o tavă, punem un prim strat de varză, după care unul de orez și unul de carne, iar apoi încă un strat de orez, unul de carne și acoperim cu un strat de varză. La final, adăugăm un strat de smântână, iar apoi punem tava la cuptor pentru aprox. 30 de min la 180 grade.

 

Servim preparatul pe o farfurie și putem adăuga puțină smântână.

Poftă bună! 🙂

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.


Articole Similare