UniverVarză à la Cluj


Varză à la Cluj

Ingrediente:

Ulei de măsline
Varză murată: 1kg
Orez cu bob rotund: 200g
Carne tocată de vită: 1kg
1 Ceapă albă medie
1 Cățel de usturoi
Pastă de tomate Univer
Smântână 25% grăsime: 350g
Sare și piper

Mod de preparare:

Vom tăia varza foarte subțire și o vom căli în puțin ulei încins într-o oală. În timp ce varza se călește, ne ocupăm de orez. Pentru o cană sau un bol de orez, trebuie adăugat dublu cantitatea de apă, de preferat, apă rece. Adăugăm puțină sare și punem orezul la fiert, într-o oală cu un capac deasupra, aprox. 20 de minute.

În continuare, vom tăia ceapa foarte mărunt și o punem la călit în puțin ulei, după care adăugăm și cățelul de usturoi tăiat mărunt. Pentru a se curăța mai ușor, cățelul de usturoi se zdrobește. După ce acestea s-au călit, adăugăm și carnea tocată de vită deasupra, amestecând până când carnea devine ușor maronie. După ce carnea este gătită, adăugăm aprox. 2 linguri de pastă de tomate Univer, amestecăm bine și condimentăm cu sare și piper.

Într-o tavă, punem un prim strat de varză, după care unul de orez și unul de carne, iar apoi încă un strat de orez, unul de carne și acoperim cu un strat de varză. La final, adăugăm un strat de smântână, iar apoi punem tava la cuptor pentru aprox. 30 de min la 180 grade.

Servim preparatul pe o farfurie și putem adăuga puțină smântână.

Poftă bună! 🙂

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.

Univer Articole Similare


UniverHremzli de cartofi

Ingrediente: 1 kg de cartofi cruzi 2 ouă 2 linguri de făină 2 linguri pastă de usturoi Univer ulei de măsline sare și piper pentru sos : 200 g iaurt 2 linguri pastă de usturoi Univer sare și piper Vom începe prin a curăța și rade 1 kg de cartofi albi pe partea mare a […]

UniverConopidă gratinată la cuptor

Ingrediente: 1 conopidă mare 200 gr bacon 3 căței de usturoi 100 gr pesmet 1 legătură de pătrunjel 100 gr unt 100 gr făină 1 l de lapte Muștar Univer fără E-uri 250 gr cașcaval afumat sare și piper Mod de preparare: Tăiem conopida pe jumătate, după care în bucăți mai mici și o punem […]

UniverSalată de creveți cu Sos 1000 de insule

Ingrediente: 2 căței de usturoi 2 bucăți de avocado 100 gr salată rucola 300 gr creveți cruzi și curățați 100 gr pâine feliată tăiată cuburi 30 gr semințe de susan 7 bucăți roșii cherry jumătate de castravete Sos de salată 1000 de insule Univer Mod de preparare: Într-o tigaie încinsă cu ulei, gătim creveții împreună […]

UniverAripioare de pui picante cu broccoli

Ingrediente: 500 gr aripi de pui 500 gr lapte bătut sau kefir 1 lingură Pastă de usturoi Univer 400 gr făina 4 linguri praf de usturoi 4 linguri praf de ceapă 3 linguri Boia de ardei dulce Univer sare și piper 2 l ulei 100 gr unt 3 linguri sos de soia 200 gr Sos […]