< Înapoi la rețete

Tocăniță de porc cu vin roșu

Porții 4 persoane
Dificultate Medie
Timp 90 minute

Ingrediente
Pentru tocăniță
3 cepe
4 căței de usturoi
2 roșii
1 ardei
150 gr bacon
1 kg pulpă de porc
2 linguri de Pasta de ardei dulce ”Piros Arany”
1 lingură de Cremă gulaș dulce
1 linguriță de chimen măcinat
1 linguriță de măghiran
3 frunze de dafin
2 linguri de Boia de ardei dulce Édes Anna
sare, piper
150 ml de vin roșu sec
apă
Pentru găluște
400 gr făină albă
1 linguriță de sare
300 ml de apă
2 ouă
30 gr unt
1 legătură de pătrunjel

Tăiați baconul în cubulețe mici și puneți-le într-o tigaie cu puțin ulei. Se prăjește la foc mediu,
se scoate baconul din tigaie, se adaugă carnea tăiată cubulețe în grăsimea rămasă și se
rumenește la foc mare. Adăugați ceapa, usturoiul, roșii și ardeiul tăiat felii. Adăugați apoi Pasta de ardei dulce ”Piros Arany”, Crema gulaș, sare, piper, chimen, măghiran, dafin și boia de ardei dulce Édes Anna. Se adaugă vinul roșu
sec, se dă în clocot 2-3 minute pentru a elimina alcoolul, apoi se adaugă apă cât să acopere
gulașul. Tocănița se prepară întotdeauna într-o cantitate mică de lichid, adăugând treptat
mai multă apă. Se fierbe tocănița timp de 1,5-2 ore, până când devine fragedă.
Pentru gălușcuțe, se amestecă făina, apa, ouăle și sarea și se fierbe amestecul în apă cu
sare până când este gata. Prăjiți gălușcuțele scurse în unt topit și presărați pătrunjel tocat.
La servire, se ornează tocănița cu smântână și pătrunjel tocat.

Poftă bună!:)

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.


Articole Similare