Clătite Hortobágyi vegetariene
Ciupercile champignon se taie în felii subțiri și se călesc bine într-o cantitate mică de ...
Citește mai mult500 gr făină de tip 650
200 ml apă călduță
50 ml ulei de măsline
1 plic praf de copt
1 varză roșie
1 conopidă medie
1 conservă năut
2 avocado
4 căței de usturoi
coriandru măcinat
pudră de chimion
pudră de curry
pătrunjel sau coriandru proaspăt
2-3 lime
Preparare lipii:
Se amestecă făina de grâu cu apă călduță, puțin ulei, sare și praf de copt după care se frământă timp de 5-10 minute și se lasă la odihnit pentru jumătate de oră într-o folie de plastic.
După aceea, formăm biluțe de câte aprox. 35 gr (14-16 bucăți), le întindem cu ajutorul unui făcăleț și le coacem într-o tigaie foarte bine încinsă timp de câte 40 secunde pe fiecare parte. Le scoatem într-un prosop de bucătărie și le acoperim.
Preparare sos:
Vom folosi maioneză vegană de la Univer pentru sos, peste care adăugăm cu praf de curry și zeamă de lime pentru mai multă aciditate, iar asta va ajuta și la echilibrarea gusturilor din tacos. Adăugăm și puțină apă pentru a obține un sos mai lichid.
Conopidă și năut:
Conopida o vom tăia în bucățele mai mici, după care, alături de năut, le vom condimenta cu sare, piper, curry, coriandru și chimion pentru un plus de aromă. Le vom așeza într-o tigaie bine încinsă să se rumenească puțin, dar puteți să le gătiți la fel de bine și la cuptor, la 180 de grade pentru 15-20 de minute. Vrem ca aceste legume să fie crocante și puțin moi pe interior, așa că le gătim în jur de 15 minute. Pentru a le înăbuși ne folosim de un capac așezat pe tigaie iar asta va ajuta la gătirea în aburul din propriul suc al legumelor.
Salsa cu avocado și roșii:
Amestecăm cuburi de avocado, cuburi de roșii fără miez, puțină zeamă și coajă de lime și puțin pătrunjel sau coriandru proaspăt tocat. Dacă doriți, puteți adăuga și ceapă roșie sau usturoi.
Asamblare tacos:
Pregătim toate ingredientele. Pe lipia de tacos vom pune puțin din sos, peste care conopida gătită cu năut, salsa cu avocado și roșii, și pentru mai multă culoare, câteva fire de varză roșie tăiată subțire, iar opțional pentru un plus textură și puțină ceapă prăjită și mai mult pătrunjel sau coriandru.
Poftă bună!:)
Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.
Ciupercile champignon se taie în felii subțiri și se călesc bine într-o cantitate mică de ...
Citește mai multPresărăm 1 căpățână de usturoi cu puțină sare și ulei de măsline, apoi o împachetăm ...
Citește mai multAmestecăm făina, făina de porumb, praful de copt, zahărul, sarea și piperul, apoi adăugăm oul ...
Citește mai multÎntr-o cratiță fierbinte, prăjim bine carnea de vită într-o cantitate mică de ulei, apoi adăugăm ...
Citește mai mult