UniverSupă de vițel cu galuști


Supă de vițel cu galuști

Ingrediente (pentru 4 persoane):

600 g picior de vita, eventual spata
1 ceapa mai mare
3 capatani de usturoi
4 linguri de ulei
1 lingura rasa de boia de ardei
sare
1 lingurita de cafea chimion macinat
1 lingurita crema iute Piros Arany sau crema Eros Pista
1 ardei gras
1 rosie
2 buc morcovi potriviti
1 pătrunjel potrivit
600 g cartofi
1 buchet frunze de patrunjei
pentru galuste
1 ou
100-120 g faina alba
varf de cutit sare

Mod de preparare:

Se curata carnea, se sterge umezeala de pe ea, si se taie cubulete de 1 cm. Se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, si se da la foc impreuna cu carnea; se prajesc in ulei, pana de carnea devine albuie si ceapa devine aurie. Se scote de pe foc, se presara cu boia de ardei, i se adauga putina apa, cca. o lingurita de sare, se condimenteaza cu chimion si crema de ardei. Ardeiul gras si roşia se spala, se taie marunt si se adauga la carne. Se acopera cratiţa, si se fierbe la foc mic aproximativ 1,5 ore. Daca este necesar, i se adauga din cand în cand putina apa.

Pana ce carnea fierbe, se curata toate zarzavaturile. Morcovii si patrunjelul se taie felii, cartofii in cubuleţe ceva mai mari, decat carnea. Toate acestea se amesteca la carnea fiarta, si se toarna apa in cantitate potrivita – cca. 1,5 litri. Pana se da in clocot, se ţine la foc mare, apoi se lasa sa se fiarba la foc mic pana ce toate devin fragede. Daca este necesar, se mai adauga sare sau condimente, se presara cu frunzele de patrunjei taiate marunt.

Intre timp se framanta un aluat tare din oul si faina, si se ciupeste in bucatele cat o boaba de mazare. Galustele se adauga la ciorba gata fiarta, si se mai fierbe inca 2-3 minute.
Timp de preparare: 35 minute
O portie: cca. 679 kcal

La preparare s-au folosit urmatoarele produse Univer: crema iute Piros Arany sau crema Eros Pista.

Univer Articole Similare


UniverBorș De Iarnă Cu Afumatură

Borș de iarnă cu afumătură servită cu Karikás Pista Ingrediente pentru 10 persoane: Scăriță sau ciolan afumat: 400gr Morcovi: 150g Gulie: 150g Țelina rădăcină: 200g Ceapă: 100g Cartofi: 400g Pastă tomate 24% Univer: 200g Ardei iute rondele Karikás Pista Univer: 200g Boia dulce Édes Anna Univer: 20g Tarhon: 15g Borș: 200ml Usturoi sau Pasta de […]

UniverSalată creveți

Ingrediente pentru 5 persoane: Salată Bok Choy: 33 buc Creveți decorticați: 400 g sau 25 buc. Avocado (ready to eat): 2 buc. Salată iceberg: 300 g Ridichi roșii: 60 g Rucolă: 60 g Portocale: 2 buc. Ardei iute rondele Karikás Pista: 10 g Ardei extra iute tocat Haragos Pista: 1 g Ardei: 1-2 buc. Usturoi: […]

UniverHamburger de casă

Ingrediente pentru 5 persoane: Carne tocată amestec: 600g; Chifle burger: 5 buc.; Ketchup dulce/iute Univer: 100 g; Sos Maioneză Univer: 100 g; Sos Hamburger Univer: 100g; Condimente friptură și cartofi: 50g; Salată verde: 1 căpățână mică; Ceapă roșie: 1 buc. mare; Castraveți murați: 2 buc. mari; Cartofi (pentru cartofi prăjiți): 5 buc.; Condimente pentru cartofi: […]

UniverPapricaș de pui din cocoșel de munte cu mămăliguța și ardei copt

Ingrediente (pentru 4-6 persoane): Cocoșel munte: 2 buc Ceapă: 100g Usturoi (sau Pastă usturoi UNIVER): 5g Ardei dulce tocat ÉDES ANNA: 100g Boia dulce ÉDES ANNA UNIVER: 10g Ulei de floarea soarelui: 20 ml Supă de oase/ apă: 400ml Smântână grasă 25%+: 200g Făină albă: 100g Pătrunjel proaspăt: 1 legătură mică Pentru mămăliguță: Făină de […]