Clătite Hortobágyi vegetariene
Ciupercile champignon se taie în felii subțiri și se călesc bine într-o cantitate mică de ...
Citește mai multIngrediente:
600 g picior de vita, eventual spata
1 ceapa mai mare
3 capatani de usturoi
4 linguri de ulei
1 lingura rasa de boia de ardei
sare
1 lingurita de cafea chimion macinat
1 lingurita crema iute Piros Arany sau crema Eros Pista
1 ardei gras
1 rosie
2 buc morcovi potriviti
1 pătrunjel potrivit
600 g cartofi
1 buchet frunze de patrunjei
pentru galuste
1 ou
100-120 g faina alba
varf de cutit sare
Mod de preparare:
Se curata carnea, se sterge umezeala de pe ea, si se taie cubulete de 1 cm. Se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, si se da la foc impreuna cu carnea; se prajesc in ulei, pana de carnea devine albuie si ceapa devine aurie. Se scote de pe foc, se presara cu boia de ardei, i se adauga putina apa, cca. o lingurita de sare, se condimenteaza cu chimion si crema de ardei. Ardeiul gras si roşia se spala, se taie marunt si se adauga la carne. Se acopera cratiţa, si se fierbe la foc mic aproximativ 1,5 ore. Daca este necesar, i se adauga din cand în cand putina apa.
Pana ce carnea fierbe, se curata toate zarzavaturile. Morcovii si patrunjelul se taie felii, cartofii in cubuleţe ceva mai mari, decat carnea. Toate acestea se amesteca la carnea fiarta, si se toarna apa in cantitate potrivita – cca. 1,5 litri. Pana se da in clocot, se ţine la foc mare, apoi se lasa sa se fiarba la foc mic pana ce toate devin fragede. Daca este necesar, se mai adauga sare sau condimente, se presara cu frunzele de patrunjei taiate marunt.
Intre timp se framanta un aluat tare din oul si faina, si se ciupeste in bucatele cat o boaba de mazare. Galustele se adauga la ciorba gata fiarta, si se mai fierbe inca 2-3 minute.
O portie: cca. 679 kcal
La preparare s-au folosit urmatoarele produse Univer: crema iute Piros Arany sau crema Eros Pista.
Ciupercile champignon se taie în felii subțiri și se călesc bine într-o cantitate mică de ...
Citește mai multPresărăm 1 căpățână de usturoi cu puțină sare și ulei de măsline, apoi o împachetăm ...
Citește mai multAmestecăm făina, făina de porumb, praful de copt, zahărul, sarea și piperul, apoi adăugăm oul ...
Citește mai multÎntr-o cratiță fierbinte, prăjim bine carnea de vită într-o cantitate mică de ulei, apoi adăugăm ...
Citește mai mult