UniverSupă de vițel cu galuști


Supă de vițel cu galuști

Ingrediente (pentru 4 persoane):

600 g picior de vita, eventual spata
1 ceapa mai mare
3 capatani de usturoi
4 linguri de ulei
1 lingura rasa de boia de ardei
sare
1 lingurita de cafea chimion macinat
1 lingurita crema iute Piros Arany sau crema Eros Pista
1 ardei gras
1 rosie
2 buc morcovi potriviti
1 pătrunjel potrivit
600 g cartofi
1 buchet frunze de patrunjei
pentru galuste
1 ou
100-120 g faina alba
varf de cutit sare

Mod de preparare:

Se curata carnea, se sterge umezeala de pe ea, si se taie cubulete de 1 cm. Se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, si se da la foc impreuna cu carnea; se prajesc in ulei, pana de carnea devine albuie si ceapa devine aurie. Se scote de pe foc, se presara cu boia de ardei, i se adauga putina apa, cca. o lingurita de sare, se condimenteaza cu chimion si crema de ardei. Ardeiul gras si roşia se spala, se taie marunt si se adauga la carne. Se acopera cratiţa, si se fierbe la foc mic aproximativ 1,5 ore. Daca este necesar, i se adauga din cand în cand putina apa.

Pana ce carnea fierbe, se curata toate zarzavaturile. Morcovii si patrunjelul se taie felii, cartofii in cubuleţe ceva mai mari, decat carnea. Toate acestea se amesteca la carnea fiarta, si se toarna apa in cantitate potrivita – cca. 1,5 litri. Pana se da in clocot, se ţine la foc mare, apoi se lasa sa se fiarba la foc mic pana ce toate devin fragede. Daca este necesar, se mai adauga sare sau condimente, se presara cu frunzele de patrunjei taiate marunt.

Intre timp se framanta un aluat tare din oul si faina, si se ciupeste in bucatele cat o boaba de mazare. Galustele se adauga la ciorba gata fiarta, si se mai fierbe inca 2-3 minute.
Timp de preparare: 35 minute
O portie: cca. 679 kcal

La preparare s-au folosit urmatoarele produse Univer: crema iute Piros Arany sau crema Eros Pista.

Univer Articole Similare


UniverHremzli de cartofi

Ingrediente: 1 kg de cartofi cruzi 2 ouă 2 linguri de făină 2 linguri pastă de usturoi Univer ulei de măsline sare și piper pentru sos : 200 g iaurt 2 linguri pastă de usturoi Univer sare și piper Vom începe prin a curăța și rade 1 kg de cartofi albi pe partea mare a […]

UniverConopidă gratinată la cuptor

Ingrediente: 1 conopidă mare 200 gr bacon 3 căței de usturoi 100 gr pesmet 1 legătură de pătrunjel 100 gr unt 100 gr făină 1 l de lapte Muștar Univer fără E-uri 250 gr cașcaval afumat sare și piper Mod de preparare: Tăiem conopida pe jumătate, după care în bucăți mai mici și o punem […]

UniverSalată de creveți cu Sos 1000 de insule

Ingrediente: 2 căței de usturoi 2 bucăți de avocado 100 gr salată rucola 300 gr creveți cruzi și curățați 100 gr pâine feliată tăiată cuburi 30 gr semințe de susan 7 bucăți roșii cherry jumătate de castravete Sos de salată 1000 de insule Univer Mod de preparare: Într-o tigaie încinsă cu ulei, gătim creveții împreună […]

UniverAripioare de pui picante cu broccoli

Ingrediente: 500 gr aripi de pui 500 gr lapte bătut sau kefir 1 lingură Pastă de usturoi Univer 400 gr făina 4 linguri praf de usturoi 4 linguri praf de ceapă 3 linguri Boia de ardei dulce Univer sare și piper 2 l ulei 100 gr unt 3 linguri sos de soia 200 gr Sos […]