UniverSupă de vițel cu galuști


Supă de vițel cu galuști

Ingrediente (pentru 4 persoane):

600 g picior de vita, eventual spata
1 ceapa mai mare
3 capatani de usturoi
4 linguri de ulei
1 lingura rasa de boia de ardei
sare
1 lingurita de cafea chimion macinat
1 lingurita crema iute Piros Arany sau crema Eros Pista
1 ardei gras
1 rosie
2 buc morcovi potriviti
1 pătrunjel potrivit
600 g cartofi
1 buchet frunze de patrunjei
pentru galuste
1 ou
100-120 g faina alba
varf de cutit sare

Mod de preparare:

Se curata carnea, se sterge umezeala de pe ea, si se taie cubulete de 1 cm. Se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, si se da la foc impreuna cu carnea; se prajesc in ulei, pana de carnea devine albuie si ceapa devine aurie. Se scote de pe foc, se presara cu boia de ardei, i se adauga putina apa, cca. o lingurita de sare, se condimenteaza cu chimion si crema de ardei. Ardeiul gras si roşia se spala, se taie marunt si se adauga la carne. Se acopera cratiţa, si se fierbe la foc mic aproximativ 1,5 ore. Daca este necesar, i se adauga din cand în cand putina apa.

Pana ce carnea fierbe, se curata toate zarzavaturile. Morcovii si patrunjelul se taie felii, cartofii in cubuleţe ceva mai mari, decat carnea. Toate acestea se amesteca la carnea fiarta, si se toarna apa in cantitate potrivita – cca. 1,5 litri. Pana se da in clocot, se ţine la foc mare, apoi se lasa sa se fiarba la foc mic pana ce toate devin fragede. Daca este necesar, se mai adauga sare sau condimente, se presara cu frunzele de patrunjei taiate marunt.

Intre timp se framanta un aluat tare din oul si faina, si se ciupeste in bucatele cat o boaba de mazare. Galustele se adauga la ciorba gata fiarta, si se mai fierbe inca 2-3 minute.
Timp de preparare: 35 minute
O portie: cca. 679 kcal

La preparare s-au folosit urmatoarele produse Univer: crema iute Piros Arany sau crema Eros Pista.

Univer Articole Similare


UniverSalată de cartofi dulci

Ingrediente: 3 cartofi dulci mari Ulei de măsline Sare Piper 160 gr merișoare uscate 180 gr arahide 2 cepe verzi 1 avocado 150 gr Baby spanac 150 gr Maioneză Vegană Univer Mod de preparare: Pentru această salată super simplă, curățăm cartofii dulci, după care îi tăiem cuburi de aprox. 2 cm. Pe o tavă tapetată […]

UniverBrownies cu Haragos Pista

Ingrediente: 4 ouă întregi 400 g zahăr tos 40 g făină tip 000 2 lingurițe de praf de copt 200 g unt 200 g ciocolată cu 70% conținut de cacao 100 g de alune de pădure 1 linguriță de Haragos Pista Mod de preparare: Cu ajutorul unui mixer, batem 4 ouă cu 400 gr zahăr […]

UniverVarză à la Cluj

Ingrediente: Ulei de măsline Varză murată: 1kg Orez cu bob rotund: 200g Carne tocată de vită: 1kg 1 Ceapă albă medie 1 Cățel de usturoi Pastă de tomate Univer Smântână 25% grăsime: 350g Sare și piper Mod de preparare: Vom tăia varza foarte subțire și o vom căli în puțin ulei încins într-o oală. În […]

UniverGulaș Festiv

Gulaș servit ca friptură pe platou Ingrediente pentru 10 persoane: Vrăbioară de vită: 2kg Condimente pt friptură: 100g Ulei: 10 ml Boia dulce Édes Anna Univer: 80g Pasta de ardei dulce Piros Arany Univer: 100g Piper negru măcinat Univer: 10g Cimbrișor: 10g Vin roșu: 100ml Pentru gulaș: Cartofi roșii: 1,3 kg Ceapă: 200g Pasta de […]