UniverSupă de vițel cu galuști


Supă de vițel cu galuști

Ingrediente (pentru 4 persoane):

600 g picior de vita, eventual spata
1 ceapa mai mare
3 capatani de usturoi
4 linguri de ulei
1 lingura rasa de boia de ardei
sare
1 lingurita de cafea chimion macinat
1 lingurita crema iute Piros Arany sau crema Eros Pista
1 ardei gras
1 rosie
2 buc morcovi potriviti
1 pătrunjel potrivit
600 g cartofi
1 buchet frunze de patrunjei
pentru galuste
1 ou
100-120 g faina alba
varf de cutit sare

Mod de preparare:

Se curata carnea, se sterge umezeala de pe ea, si se taie cubulete de 1 cm. Se curata si se taie marunt ceapa si usturoiul, si se da la foc impreuna cu carnea; se prajesc in ulei, pana de carnea devine albuie si ceapa devine aurie. Se scote de pe foc, se presara cu boia de ardei, i se adauga putina apa, cca. o lingurita de sare, se condimenteaza cu chimion si crema de ardei. Ardeiul gras si roşia se spala, se taie marunt si se adauga la carne. Se acopera cratiţa, si se fierbe la foc mic aproximativ 1,5 ore. Daca este necesar, i se adauga din cand în cand putina apa.

Pana ce carnea fierbe, se curata toate zarzavaturile. Morcovii si patrunjelul se taie felii, cartofii in cubuleţe ceva mai mari, decat carnea. Toate acestea se amesteca la carnea fiarta, si se toarna apa in cantitate potrivita – cca. 1,5 litri. Pana se da in clocot, se ţine la foc mare, apoi se lasa sa se fiarba la foc mic pana ce toate devin fragede. Daca este necesar, se mai adauga sare sau condimente, se presara cu frunzele de patrunjei taiate marunt.

Intre timp se framanta un aluat tare din oul si faina, si se ciupeste in bucatele cat o boaba de mazare. Galustele se adauga la ciorba gata fiarta, si se mai fierbe inca 2-3 minute.
Timp de preparare: 35 minute
O portie: cca. 679 kcal

La preparare s-au folosit urmatoarele produse Univer: crema iute Piros Arany sau crema Eros Pista.

Univer Articole Similare


UniverOuă umplute festive

Ingrediente (pentru 5-8 persoane): 6 ouă pastă ardei dulce Piros Arany UNIVER: 100g ficăței de pui: 100g unt: 60g sos maioneză UNIVER: 150g smântână: 150g boia dulce ÉDES ANNA UNIVER: 10g mazăre verde în păstaie 20 gr ciuperci Shimeji 150 gr eventual Muștar sau Mic Muștar UNIVER: 50g Mod de preparare: Se vor fierbe ouăle […]

UniverSalată Cezar

Ingrediente ( pentru 5 persoane): piept de pui: 500g salată romaine: 400g eventual andive: 100G roșii cherry: 300g parmezan/ grana padano: 120g capere: 50g pâine toast: 5 felii Sos salată Cezar Univer: 250ml sare și piper Univer ulei de măsline Mod de preparare: Vom asezona pieptul de pui tăiat cuburi și îl vom prăji într-o […]

UniverCremă de branză

Ingrediente (pentru 4 persoane): jumătatea unei cepe mici 300 g branză de oaie (o parte poate fi și branză de vacă) 3 linguri smântână 1 linguriță muștar Univer 1 vârf de cuţit chimion măcinat jumatate linguriță de boia de ardei dulce Univer jumatate linguriță “Piros Arany” (Pastă de  ardei) dulce sau iute Univer 1 vârf […]

UniverCiorbă de pește

Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 2 crapi (fiecare de câte cca. 1 kg) 1 lingură boia de ardei Édes Anna 1 linguriță ardei iute Erős Pista sau cremă iute Piros Arany Univer sare 1-2 bucăți de cartofi 6-7 bucăți de ceapă Mod de preparare: Peștii se curătă și se scot oasele. Se jupuie și pielea, apoi […]