< Înapoi la rețete

Supă cremă de porumb – cu aripioare de pui cu chili

Porții 4 persoane
Dificultate Medie
Timp 35 minute

Ingrediente :

1 linguriţă Haragos Pista Univer
40 ml ulei de floarea soarelui
20 ml miere din flori mixte
1 linguriţă de sare
40 gr unt
1 ceapă medie
1 linguriţă curcuma măcinată
1/2 linguriţă sare
300 gr boabe de porumb (congelate)
450 ml zeamă de supă de legume
2 linguri de coriandru / frunze de pătrunjel tocate

Pregătire:

Preîncălzim cuptorul la 190 de grade. Amestecăm Haragos Pista Univer cu ulei, miere şi puţină sare, apoi aplicăm pe aripioarele de pui curăţate, cu ajutorul unei pensule.

Le aşezăm pe o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi le coacem în cuptorul preîncălzit timp de 25 minute.

Între timp, topim untul într-o tigaie şi călim ceapa tăiată mărunt.

Asezonăm cu curcuma măcinată, sare, pe urmă presărăm porumbul şi turnăm peste ea zeama de supă de legume. O fierbem la foc mediu, până când boabele de porumb se înmoaie. O mixăm să fie cremoasă.

O servim cu aripioarele de pui cu chili prăjite, presărată cu puţin coriandru / frunză de pătrunjel proaspătă.

 


Articole Similare