< Înapoi la rețete

Supă cremă de dovleac

Porții 5 persoane
Dificultate Usoară
Timp 60 minute

Ingrediente:

– 1 dovleac copt la cuptor 

– 2l supă de bază 

– 1 ceapă

– o linguriță de Pastă de usturoi Univer

– o linguriță de ghimbir  

– puțină nucșoară

– 200 ml Smântână pentru gătit

– ardei iute tocat Erős Pista după gust

Pregătire: Începem prin a condimenta feliile de dovleac cu sare și piper, le stropim cu puțin ulei de măsline și le coacem în cuptor la 180 de grade timp de aprox. 40 de minute.

Tăiem ceapa și o călim în unt, peste care adăugăm puțin ghimbir ras și o linguriță de Pastă de usturoi Univer.

Adăugăm apoi și dovleacul copt și supa de bază.

Cu ajutorul unui blender, pasăm toate ingredientele, după care adăugăm și smântâna de gătit și mai lăsăm să fiarbă puțin.

Asezonăm cu Erős Pista după gust și supa este gata.

           Poftă bună!:)


Articole Similare