Lava Cake cu Erős Pista
Ciocolata neagră și untul se topesc la abur. Ouăle și zahărul se amestecă până se ...
Citește mai multIngrediente:
2-4 bucăți de somon file
500g cartofi noi medii spre mici
2 lămâi
1 legătură mărar proaspăt
1 portocală
1 borcan capere
muștar fără E-uri Univer
1-2 lingurițe de miere
200 ml ulei de măsline
sare
piper
Cartofii se pun la fiert în apă rece cu sare. Între timp, cu ajutorul unui cuțit, curățăm somonul de solzi, îl tapotăm cu un șervețel, iar dacă sunt oase, le scoatem. Tăiem somonul în fâșii și îl ungem pe ambele părți cu puțin ulei de măsline și condimentăm cu sare și piper. Îl gătim apoi într-o tigaie, aproximativ 75% pe partea cu piele, după care îl întoarcem. Când somonul e gătit, îl lăsăm puțin să se odihnească și îl scoatem din tigaie.
Tăiem pe lung cartofii fierți în bucăți și îi punem în tigaia în care am gătit somonul. Adăugăm și puțin ulei de măsline și puțină sare.
Într-un bol amestecăm ulei de măsline, aproximativ o linguriță de muștar fără E-uri Univer, 1-2 lingurițe de miere, în funcție de cât de dulce ne dorim să fie dressing-ul, coaja și zeama de la o lămâie, mărar tocat mărunt, caperele tocate, sare și piper proaspăt măcinat.
Între timp, întoarcem și cartofii în tigaie. Punem o parte din dressing într-o farfurie, peste care adăugăm cartofii și amestecăm pentru a se îmbina aromele.
Așezăm somonul pe o farfurie, lângă care adăugăm cartofii și încă puțin dressing. Tăiem câteva felii de portocală decojite și le adăugăm în farfurie. Puteți decora cu puțin mărar proaspăt, iar dacă doriți, să mai adăugați câteva bucăți de capere.
Poftă bună!:)
Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.
Ciocolata neagră și untul se topesc la abur. Ouăle și zahărul se amestecă până se ...
Citește mai multÎntr-un bol, punem făina, drojdia uscată, sarea și apa, apoi frământăm bine până se omogenizează. ...
Citește mai multCiupercile champignon se taie în felii subțiri și se călesc bine într-o cantitate mică de ...
Citește mai multPresărăm 1 căpățână de usturoi cu puțină sare și ulei de măsline, apoi o împachetăm ...
Citește mai mult