UniverSalată de sfeclă cu hrean


Salată de sfeclă cu hrean

Ingrediente (pentru x persoane)

1 kg de sfeclă roșie
2 linguri de ulei
O lingură de oțet de mere
O lingură mare de hrean în oțet Univer

Mod de preparare:

Începem cu spălatul sfeclei roșii. După ce am spălat-o bine o așezăm într-o tavă de cuptor tapetată cu hartie de copt. O punem la copt cam o ora la temperatură medie (180 grade). În funcție de mărimea sfeclelor, coacerea poate dura mai mult sau mai puțin. Pentru a fi siguri verificăm cu o furculița, exact cum verificăm cartofii atunci când îi fierbem în coajă. Când s-au copt le scoatem ți le lăsăm puțin să se răcorească. Curățăm bine coaja. Putem tăia sfecla în cuburi mari, rondele, chips-uri sau să o dăm pe răzătoarea mare. Rasul sfeclei este varianta preferată atunci când dorim saă punem sfecla în borcane,  pentru iarna. Eu am ales să o tai cu un cuțit zimtat. Dupa ce am tăiat sfecla am presărat puțină sare, 2 linguri de ulei de măsline, o lingură de oțet și minunatul hrean în oțet  UNIVER. Dacă sfecla nu ar fi fost destul de dulce, aș fi adăugat și puțină miere. Le amestecăm bine și lăsăm salata noastră să se răcească. O putem servi ca atare sau în locul obișnuitei salate de murături ce însoțește clasica friptură românească. Acum, în ultimele zile din postul Paștelui am ales să servesc această salată ca și fel principal.

Poftă bună să aveți !

Univer Articole Similare


UniverHremzli de cartofi

Ingrediente: 1 kg de cartofi cruzi 2 ouă 2 linguri de făină 2 linguri pastă de usturoi Univer ulei de măsline sare și piper pentru sos : 200 g iaurt 2 linguri pastă de usturoi Univer sare și piper Vom începe prin a curăța și rade 1 kg de cartofi albi pe partea mare a […]

UniverConopidă gratinată la cuptor

Ingrediente: 1 conopidă mare 200 gr bacon 3 căței de usturoi 100 gr pesmet 1 legătură de pătrunjel 100 gr unt 100 gr făină 1 l de lapte Muștar Univer fără E-uri 250 gr cașcaval afumat sare și piper Mod de preparare: Tăiem conopida pe jumătate, după care în bucăți mai mici și o punem […]

UniverSalată de creveți cu Sos 1000 de insule

Ingrediente: 2 căței de usturoi 2 bucăți de avocado 100 gr salată rucola 300 gr creveți cruzi și curățați 100 gr pâine feliată tăiată cuburi 30 gr semințe de susan 7 bucăți roșii cherry jumătate de castravete Sos de salată 1000 de insule Univer Mod de preparare: Într-o tigaie încinsă cu ulei, gătim creveții împreună […]

UniverAripioare de pui picante cu broccoli

Ingrediente: 500 gr aripi de pui 500 gr lapte bătut sau kefir 1 lingură Pastă de usturoi Univer 400 gr făina 4 linguri praf de usturoi 4 linguri praf de ceapă 3 linguri Boia de ardei dulce Univer sare și piper 2 l ulei 100 gr unt 3 linguri sos de soia 200 gr Sos […]