
Pilaf de orez cu carne
Spălăm bine orezul și îl lăsăm deoparte. Tocăm în cuburi mici ardeiul, usturoiul, ceapa și ...
Citește mai multIngrediente:
1 kg de sfecla rosie
2 linguri de ulei
O lingura de otet de mere
O lingura zdravana de Hrean in otet de la Univer
Mod de preparare:
Incepem ca de obicei cu spalatul sfeclei rosii. Dupa ce am spalat-o bine o asezam intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. O punem la copt cam o ora la temperatura medie (180 grade). In functie de marimea sfeclelor, coacerea poate dura mai mult sau mai putin. Pentru a fi siguri verificam cu o furculita. Ca pe cartofi atunci cand ii fierbem in coaja. Cand s-au copt le scoatem si le lasam putin sa se racoreasca. Curatam bine coaja. Acum lasam imaginatia sa lucreze. Putem taia sfecla in cuburi mari, rondele, chips-uri sau sa o dam pe razatoarea mare. Rasul sfeclei este varianta preferata atunci cand vrem sa punem sfecla la borcan pentru iarna. Eu am ales sa o tai cu un cutit zimtat. Dupa ce am taiat sfecla am presarat putina sare, 2 linguri de ulei de masline, o lingura de otet si minunatul Hrean in otet de la UNIVER. Daca sfecla nu ar fi fost destul de dulce, as fi adaugat si putina miere. Le amestecam bine si lasam salata noastra sa se raceasca. O putem servi ca atare sau in locul obisnuitei salate de muraturi ce insoteste clasica friptura romaneasca. Acum, in ultimele zile din postul Pastelui am ales sa servesc aceasta salata ca si fel principal.
Nu este bucurie mai mare decat desfatarea gustului in vremuri de restriste gastronomica.
Pofta buna sa aveti !
Spălăm bine orezul și îl lăsăm deoparte. Tocăm în cuburi mici ardeiul, usturoiul, ceapa și ...
Citește mai multDăm pe răzătoarea mare dovlecelul, morcovul și cartofii, apoi presărăm puțină sare peste ei și ...
Citește mai multTăiem roșiile cherry, ardeiul roșu și verde, castravetele și ceapa șalotă în felii subțiri. Morcovul ...
Citește mai multPrimul pas este să punem la fiert o cantitate suficientă de apă într-o oală mare, ...
Citește mai mult