UniverSalată de sfeclă cu hrean


Salată de sfeclă cu hrean

Ingrediente (pentru x persoane)

1 kg de sfeclă roșie
2 linguri de ulei
O lingură de oțet de mere
O lingură mare de hrean în oțet Univer

Mod de preparare:

Începem cu spălatul sfeclei roșii. După ce am spălat-o bine o așezăm într-o tavă de cuptor tapetată cu hartie de copt. O punem la copt cam o ora la temperatură medie (180 grade). În funcție de mărimea sfeclelor, coacerea poate dura mai mult sau mai puțin. Pentru a fi siguri verificăm cu o furculița, exact cum verificăm cartofii atunci când îi fierbem în coajă. Când s-au copt le scoatem ți le lăsăm puțin să se răcorească. Curățăm bine coaja. Putem tăia sfecla în cuburi mari, rondele, chips-uri sau să o dăm pe răzătoarea mare. Rasul sfeclei este varianta preferată atunci când dorim saă punem sfecla în borcane,  pentru iarna. Eu am ales să o tai cu un cuțit zimtat. Dupa ce am tăiat sfecla am presărat puțină sare, 2 linguri de ulei de măsline, o lingură de oțet și minunatul hrean în oțet  UNIVER. Dacă sfecla nu ar fi fost destul de dulce, aș fi adăugat și puțină miere. Le amestecăm bine și lăsăm salata noastră să se răcească. O putem servi ca atare sau în locul obișnuitei salate de murături ce însoțește clasica friptură românească. Acum, în ultimele zile din postul Paștelui am ales să servesc această salată ca și fel principal.

Poftă bună să aveți !

Univer Articole Similare


UniverSalată de cartofi dulci

Ingrediente: 3 cartofi dulci mari Ulei de măsline Sare Piper 160 gr merișoare uscate 180 gr arahide 2 cepe verzi 1 avocado 150 gr Baby spanac 150 gr Maioneză Vegană Univer Mod de preparare: Pentru această salată super simplă, curățăm cartofii dulci, după care îi tăiem cuburi de aprox. 2 cm. Pe o tavă tapetată […]

UniverBrownies cu Haragos Pista

Ingrediente: 4 ouă întregi 400 g zahăr tos 40 g făină tip 000 2 lingurițe de praf de copt 200 g unt 200 g ciocolată cu 70% conținut de cacao 100 g de alune de pădure 1 linguriță de Haragos Pista Mod de preparare: Cu ajutorul unui mixer, batem 4 ouă cu 400 gr zahăr […]

UniverVarză à la Cluj

Ingrediente: Ulei de măsline Varză murată: 1kg Orez cu bob rotund: 200g Carne tocată de vită: 1kg 1 Ceapă albă medie 1 Cățel de usturoi Pastă de tomate Univer Smântână 25% grăsime: 350g Sare și piper Mod de preparare: Vom tăia varza foarte subțire și o vom căli în puțin ulei încins într-o oală. În […]

UniverGulaș Festiv

Gulaș servit ca friptură pe platou Ingrediente pentru 10 persoane: Vrăbioară de vită: 2kg Condimente pt friptură: 100g Ulei: 10 ml Boia dulce Édes Anna Univer: 80g Pasta de ardei dulce Piros Arany Univer: 100g Piper negru măcinat Univer: 10g Cimbrișor: 10g Vin roșu: 100ml Pentru gulaș: Cartofi roșii: 1,3 kg Ceapă: 200g Pasta de […]