UniverSalată de sfeclă cu hrean


Salată de sfeclă cu hrean

Ingrediente (pentru x persoane)

1 kg de sfeclă roșie
2 linguri de ulei
O lingură de oțet de mere
O lingură mare de hrean în oțet Univer

Mod de preparare:

Începem cu spălatul sfeclei roșii. După ce am spălat-o bine o așezăm într-o tavă de cuptor tapetată cu hartie de copt. O punem la copt cam o ora la temperatură medie (180 grade). În funcție de mărimea sfeclelor, coacerea poate dura mai mult sau mai puțin. Pentru a fi siguri verificăm cu o furculița, exact cum verificăm cartofii atunci când îi fierbem în coajă. Când s-au copt le scoatem ți le lăsăm puțin să se răcorească. Curățăm bine coaja. Putem tăia sfecla în cuburi mari, rondele, chips-uri sau să o dăm pe răzătoarea mare. Rasul sfeclei este varianta preferată atunci când dorim saă punem sfecla în borcane,  pentru iarna. Eu am ales să o tai cu un cuțit zimtat. Dupa ce am tăiat sfecla am presărat puțină sare, 2 linguri de ulei de măsline, o lingură de oțet și minunatul hrean în oțet  UNIVER. Dacă sfecla nu ar fi fost destul de dulce, aș fi adăugat și puțină miere. Le amestecăm bine și lăsăm salata noastră să se răcească. O putem servi ca atare sau în locul obișnuitei salate de murături ce însoțește clasica friptură românească. Acum, în ultimele zile din postul Paștelui am ales să servesc această salată ca și fel principal.

Poftă bună să aveți !

Univer Articole Similare


UniverCremă de branză

Ingrediente (pentru 4 persoane): jumătatea unei cepe mici 300 g branză de oaie (o parte poate fi și branză de vacă) 3 linguri smântână 1 linguriță muștar Univer 1 vârf de cuţit chimion măcinat jumatate linguriță de boia de ardei dulce Univer jumatate linguriță “Piros Arany” (Pastă de  ardei) dulce sau iute Univer 1 vârf […]

UniverCiorbă de pește

Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 2 crapi (fiecare de câte cca. 1 kg) 1 lingură boia de ardei Édes Anna 1 linguriță ardei iute Erős Pista sau cremă iute Piros Arany Univer sare 1-2 bucăți de cartofi 6-7 bucăți de ceapă Mod de preparare: Peștii se curătă și se scot oasele. Se jupuie și pielea, apoi […]

UniverCarne afumată fiartă cu sos de hrean

Ingrediente (pentru 4 persoane): 600 g carne afumată fiartă 60 g unt 2 linguri făină albă 4 dl lapte 1 dl friscă 3 linguri hrean dulce cu oțet de la Univer (jumătatea poate să fie și iute) 1 linguriţa sare 1 lingură zahăr tos zeama unei jumătăți de lămâie Mod de preparare: Se topește untul, […]

UniverBar de salate

Ingrediente (pentru 1 persoană): 350 g legume: orice fel de salată verde (obișnuită, andive, radicchio, etc.), gulii, morcovi, roșii, ardei, castraveți, zucchini, ridichi, praz, ceapă verde 1-2 ouă fierte eventual suncă, cașcaval sos maioneză Univer dressing tip sos salată usturoi Univer dressing tip sos salată “1000 de insule” Univer dressing  tip sos salată cu mărar […]