Clătite Hortobágyi vegetariene
Ciupercile champignon se taie în felii subțiri și se călesc bine într-o cantitate mică de ...
Citește mai multIngrediente:
1 kg de sfecla rosie
2 linguri de ulei
O lingura de otet de mere
O lingura zdravana de Hrean in otet de la Univer
Mod de preparare:
Incepem ca de obicei cu spalatul sfeclei rosii. Dupa ce am spalat-o bine o asezam intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. O punem la copt cam o ora la temperatura medie (180 grade). In functie de marimea sfeclelor, coacerea poate dura mai mult sau mai putin. Pentru a fi siguri verificam cu o furculita. Ca pe cartofi atunci cand ii fierbem in coaja. Cand s-au copt le scoatem si le lasam putin sa se racoreasca. Curatam bine coaja. Acum lasam imaginatia sa lucreze. Putem taia sfecla in cuburi mari, rondele, chips-uri sau sa o dam pe razatoarea mare. Rasul sfeclei este varianta preferata atunci cand vrem sa punem sfecla la borcan pentru iarna. Eu am ales sa o tai cu un cutit zimtat. Dupa ce am taiat sfecla am presarat putina sare, 2 linguri de ulei de masline, o lingura de otet si minunatul Hrean in otet de la UNIVER. Daca sfecla nu ar fi fost destul de dulce, as fi adaugat si putina miere. Le amestecam bine si lasam salata noastra sa se raceasca. O putem servi ca atare sau in locul obisnuitei salate de muraturi ce insoteste clasica friptura romaneasca. Acum, in ultimele zile din postul Pastelui am ales sa servesc aceasta salata ca si fel principal.
Nu este bucurie mai mare decat desfatarea gustului in vremuri de restriste gastronomica.
Pofta buna sa aveti !
Ciupercile champignon se taie în felii subțiri și se călesc bine într-o cantitate mică de ...
Citește mai multPresărăm 1 căpățână de usturoi cu puțină sare și ulei de măsline, apoi o împachetăm ...
Citește mai multAmestecăm făina, făina de porumb, praful de copt, zahărul, sarea și piperul, apoi adăugăm oul ...
Citește mai multÎntr-o cratiță fierbinte, prăjim bine carnea de vită într-o cantitate mică de ulei, apoi adăugăm ...
Citește mai mult