Salată de sfeclă cu hrean
Ingrediente (pentru x persoane)
1 kg de sfeclă roșie
2 linguri de ulei
O lingură de oțet de mere
O lingură mare de hrean în oțet Univer
Mod de preparare:
Începem cu spălatul sfeclei roșii. După ce am spălat-o bine o așezăm într-o tavă de cuptor tapetată cu hartie de copt. O punem la copt cam o ora la temperatură medie (180 grade). În funcție de mărimea sfeclelor, coacerea poate dura mai mult sau mai puțin. Pentru a fi siguri verificăm cu o furculița, exact cum verificăm cartofii atunci când îi fierbem în coajă. Când s-au copt le scoatem ți le lăsăm puțin să se răcorească. Curățăm bine coaja. Putem tăia sfecla în cuburi mari, rondele, chips-uri sau să o dăm pe răzătoarea mare. Rasul sfeclei este varianta preferată atunci când dorim saă punem sfecla în borcane, pentru iarna. Eu am ales să o tai cu un cuțit zimtat. Dupa ce am tăiat sfecla am presărat puțină sare, 2 linguri de ulei de măsline, o lingură de oțet și minunatul hrean în oțet UNIVER. Dacă sfecla nu ar fi fost destul de dulce, aș fi adăugat și puțină miere. Le amestecăm bine și lăsăm salata noastră să se răcească. O putem servi ca atare sau în locul obișnuitei salate de murături ce însoțește clasica friptură românească. Acum, în ultimele zile din postul Paștelui am ales să servesc această salată ca și fel principal.
Poftă bună să aveți !