UniverSalată de sfeclă cu hrean


Salată de sfeclă cu hrean

Ingrediente (pentru x persoane)

1 kg de sfeclă roșie
2 linguri de ulei
O lingură de oțet de mere
O lingură mare de hrean în oțet Univer

Mod de preparare:

Începem cu spălatul sfeclei roșii. După ce am spălat-o bine o așezăm într-o tavă de cuptor tapetată cu hartie de copt. O punem la copt cam o ora la temperatură medie (180 grade). În funcție de mărimea sfeclelor, coacerea poate dura mai mult sau mai puțin. Pentru a fi siguri verificăm cu o furculița, exact cum verificăm cartofii atunci când îi fierbem în coajă. Când s-au copt le scoatem ți le lăsăm puțin să se răcorească. Curățăm bine coaja. Putem tăia sfecla în cuburi mari, rondele, chips-uri sau să o dăm pe răzătoarea mare. Rasul sfeclei este varianta preferată atunci când dorim saă punem sfecla în borcane,  pentru iarna. Eu am ales să o tai cu un cuțit zimtat. Dupa ce am tăiat sfecla am presărat puțină sare, 2 linguri de ulei de măsline, o lingură de oțet și minunatul hrean în oțet  UNIVER. Dacă sfecla nu ar fi fost destul de dulce, aș fi adăugat și puțină miere. Le amestecăm bine și lăsăm salata noastră să se răcească. O putem servi ca atare sau în locul obișnuitei salate de murături ce însoțește clasica friptură românească. Acum, în ultimele zile din postul Paștelui am ales să servesc această salată ca și fel principal.

Poftă bună să aveți !

Univer Articole Similare


UniverBorș De Iarnă Cu Afumatură

Borș de iarnă cu afumătură servită cu Karikás Pista Ingrediente pentru 10 persoane: Scăriță sau ciolan afumat: 400gr Morcovi: 150g Gulie: 150g Țelina rădăcină: 200g Ceapă: 100g Cartofi: 400g Pastă tomate 24% Univer: 200g Ardei iute rondele Karikás Pista Univer: 200g Boia dulce Édes Anna Univer: 20g Tarhon: 15g Borș: 200ml Usturoi sau Pasta de […]

UniverSalată creveți

Ingrediente pentru 5 persoane: Salată Bok Choy: 33 buc Creveți decorticați: 400 g sau 25 buc. Avocado (ready to eat): 2 buc. Salată iceberg: 300 g Ridichi roșii: 60 g Rucolă: 60 g Portocale: 2 buc. Ardei iute rondele Karikás Pista: 10 g Ardei extra iute tocat Haragos Pista: 1 g Ardei: 1-2 buc. Usturoi: […]

UniverHamburger de casă

Ingrediente pentru 5 persoane: Carne tocată amestec: 600g; Chifle burger: 5 buc.; Ketchup dulce/iute Univer: 100 g; Sos Maioneză Univer: 100 g; Sos Hamburger Univer: 100g; Condimente friptură și cartofi: 50g; Salată verde: 1 căpățână mică; Ceapă roșie: 1 buc. mare; Castraveți murați: 2 buc. mari; Cartofi (pentru cartofi prăjiți): 5 buc.; Condimente pentru cartofi: […]

UniverPapricaș de pui din cocoșel de munte cu mămăliguța și ardei copt

Ingrediente (pentru 4-6 persoane): Cocoșel munte: 2 buc Ceapă: 100g Usturoi (sau Pastă usturoi UNIVER): 5g Ardei dulce tocat ÉDES ANNA: 100g Boia dulce ÉDES ANNA UNIVER: 10g Ulei de floarea soarelui: 20 ml Supă de oase/ apă: 400ml Smântână grasă 25%+: 200g Făină albă: 100g Pătrunjel proaspăt: 1 legătură mică Pentru mămăliguță: Făină de […]