
Chiftele vegane de legume
Dăm pe răzătoarea mare dovlecelul, morcovul și cartofii, apoi presărăm puțină sare peste ei și ...
Citește mai mult1 conservă de năut
● 100 g roșii cherry
● o jumătate de ardei gras roșu
● o jumătate de ardei gras verde
● un sfert de castravete Fabio
● 1 morcov mediu
● o jumătate de ceapă șalotă
● 3 linguri mix de semințe
● 2 mâini de mix de salată verde
● sare, piper, oregano 50 g telemea
● Sos salată Tzatziki UNIVER
● câteva frunze de mentă proaspătă
Tăiem roșiile cherry, ardeiul roșu și verde, castravetele și ceapa șalotă în felii subțiri. Morcovul îl feliem cu
un curățător de legume, obținând fâșii lungi și fine.
Într-o tigaie uscată, prăjim ușor mixul de semințe până devine crocant și auriu. Năutul îl scurgem, apoi îl
rumenim ușor într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Asezonăm cu sare, piper proaspăt măcinat și
oregano, până când năutul capătă o crustă ușor crocantă.
Într-un bol mare punem mixul de salată verde, legumele tăiate, năutul rumenit, semințele prăjite, și
frunzele de mentă rupte grosier.
Sfărâmăm telemeaua peste salată, apoi stropim totul cu dressingul tzatziki UNIVER. Amestecăm bine,
astfel încât dressingul să acopere toate ingredientele. La final, mai presărăm puțină telemea pentru decor.
Poftă bună!
Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.
Dăm pe răzătoarea mare dovlecelul, morcovul și cartofii, apoi presărăm puțină sare peste ei și ...
Citește mai multPrimul pas este să punem la fiert o cantitate suficientă de apă într-o oală mare, ...
Citește mai multÎntr-o oală mare punem carnea afumată și oasele afumate, apoi adăugăm morcovii, țelina, ceapa, usturoiul, ...
Citește mai multCiocolata neagră și untul se topesc la abur. Ouăle și zahărul se amestecă până se ...
Citește mai mult