UniverSalată creveți


Salată creveți

Ingrediente pentru 5 persoane:

Salată Bok Choy: 33 buc
Creveți decorticați: 400 g sau 25 buc.
Avocado (ready to eat): 2 buc.
Salată iceberg: 300 g
Ridichi roșii: 60 g
Rucolă: 60 g
Portocale: 2 buc.
Ardei iute rondele Karikás Pista: 10 g
Ardei extra iute tocat Haragos Pista: 1 g
Ardei: 1-2 buc.
Usturoi: 2 căței
Lime: 1 buc.
Ulei de măsline sau struguri
Sare de mare

Mod de preparare:

Spălăm salata bok choy și o scurgem de apă, apoi o tăiem jumătăți. Încingem o tigaie și prăjim bok choy-ul în puțin unt, pe fiecare parte; adăugăm cățeii de usturoi, asezonând cu lime, sare de mare și piper.
Într-o altă tigaie încinsă prăjim creveții în ulei sau/și unt, stoarcem lime peste creveți, iar când aceștia s-au prăjit îi scoatem din tigaie.

În aceeași tigaie în care am prăjit creveții, adăugăm ardeii tăiați subțire, portocalele decojite, tăiate, zeamă de portocală stoarsă, ardei extra iute tocat Karikás Pista.
Curățăm avocado, îl tăiem subțire și îl adăugăm în salată.

Servim salata alături de sos salată Univer „O mie de insule” / ”Thousand islands”, ruccola, ridichi. Pentru gurmanzi recomandăm și ardei rondele Haragos Pista, roșu sau verde, pentru un gust desăvârșit, iar peste salată ulei de măsline sau de struguri.

Poftă bună! 🙂

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.

Univer Articole Similare


UniverSalată de cartofi dulci

Ingrediente: 3 cartofi dulci mari Ulei de măsline Sare Piper 160 gr merișoare uscate 180 gr arahide 2 cepe verzi 1 avocado 150 gr Baby spanac 150 gr Maioneză Vegană Univer Mod de preparare: Pentru această salată super simplă, curățăm cartofii dulci, după care îi tăiem cuburi de aprox. 2 cm. Pe o tavă tapetată […]

UniverBrownies cu Haragos Pista

Ingrediente: 4 ouă întregi 400 g zahăr tos 40 g făină tip 000 2 lingurițe de praf de copt 200 g unt 200 g ciocolată cu 70% conținut de cacao 100 g de alune de pădure 1 linguriță de Haragos Pista Mod de preparare: Cu ajutorul unui mixer, batem 4 ouă cu 400 gr zahăr […]

UniverVarză à la Cluj

Ingrediente: Ulei de măsline Varză murată: 1kg Orez cu bob rotund: 200g Carne tocată de vită: 1kg 1 Ceapă albă medie 1 Cățel de usturoi Pastă de tomate Univer Smântână 25% grăsime: 350g Sare și piper Mod de preparare: Vom tăia varza foarte subțire și o vom căli în puțin ulei încins într-o oală. În […]

UniverGulaș Festiv

Gulaș servit ca friptură pe platou Ingrediente pentru 10 persoane: Vrăbioară de vită: 2kg Condimente pt friptură: 100g Ulei: 10 ml Boia dulce Édes Anna Univer: 80g Pasta de ardei dulce Piros Arany Univer: 100g Piper negru măcinat Univer: 10g Cimbrișor: 10g Vin roșu: 100ml Pentru gulaș: Cartofi roșii: 1,3 kg Ceapă: 200g Pasta de […]