UniverSalată creveți


Salată creveți

Ingrediente pentru 5 persoane:

Salată Bok Choy: 33 buc
Creveți decorticați: 400 g sau 25 buc.
Avocado (ready to eat): 2 buc.
Salată iceberg: 300 g
Ridichi roșii: 60 g
Rucolă: 60 g
Portocale: 2 buc.
Ardei iute rondele Karikás Pista: 10 g
Ardei extra iute tocat Haragos Pista: 1 g
Ardei: 1-2 buc.
Usturoi: 2 căței
Lime: 1 buc.
Ulei de măsline sau struguri
Sare de mare

Mod de preparare:

Spălăm salata bok choy și o scurgem de apă, apoi o tăiem jumătăți. Încingem o tigaie și prăjim bok choy-ul în puțin unt, pe fiecare parte; adăugăm cățeii de usturoi, asezonând cu lime, sare de mare și piper.
Într-o altă tigaie încinsă prăjim creveții în ulei sau/și unt, stoarcem lime peste creveți, iar când aceștia s-au prăjit îi scoatem din tigaie.

În aceeași tigaie în care am prăjit creveții, adăugăm ardeii tăiați subțire, portocalele decojite, tăiate, zeamă de portocală stoarsă, ardei extra iute tocat Karikás Pista.
Curățăm avocado, îl tăiem subțire și îl adăugăm în salată.

Servim salata alături de sos salată Univer „O mie de insule” / ”Thousand islands”, ruccola, ridichi. Pentru gurmanzi recomandăm și ardei rondele Haragos Pista, roșu sau verde, pentru un gust desăvârșit, iar peste salată ulei de măsline sau de struguri.

Poftă bună! 🙂

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.

Univer Articole Similare


UniverGulaș Festiv

Gulaș servit ca friptură pe platou Ingrediente pentru 10 persoane: Vrăbioară de vită: 2kg Condimente pt friptură: 100g Ulei: 10 ml Boia dulce Édes Anna Univer: 80g Pasta de ardei dulce Piros Arany Univer: 100g Piper negru măcinat Univer: 10g Cimbrișor: 10g Vin roșu: 100ml Pentru gulaș: Cartofi roșii: 1,3 kg Ceapă: 200g Pasta de […]

UniverBorș De Iarnă Cu Afumatură

Borș de iarnă cu afumătură servită cu Karikás Pista Ingrediente pentru 10 persoane: Scăriță sau ciolan afumat: 400gr Morcovi: 150g Gulie: 150g Țelina rădăcină: 200g Ceapă: 100g Cartofi: 400g Pastă tomate 24% Univer: 200g Ardei iute rondele Karikás Pista Univer: 200g Boia dulce Édes Anna Univer: 20g Tarhon: 15g Borș: 200ml Usturoi sau Pasta de […]

UniverHamburger de casă

Ingrediente pentru 5 persoane: Carne tocată amestec: 600g; Chifle burger: 5 buc.; Ketchup dulce/iute Univer: 100 g; Sos Maioneză Univer: 100 g; Sos Hamburger Univer: 100g; Condimente friptură și cartofi: 50g; Salată verde: 1 căpățână mică; Ceapă roșie: 1 buc. mare; Castraveți murați: 2 buc. mari; Cartofi (pentru cartofi prăjiți): 5 buc.; Condimente pentru cartofi: […]

UniverPapricaș de pui din cocoșel de munte cu mămăliguța și ardei copt

Ingrediente (pentru 4-6 persoane): Cocoșel munte: 2 buc Ceapă: 100g Usturoi (sau Pastă usturoi UNIVER): 5g Ardei dulce tocat ÉDES ANNA: 100g Boia dulce ÉDES ANNA UNIVER: 10g Ulei de floarea soarelui: 20 ml Supă de oase/ apă: 400ml Smântână grasă 25%+: 200g Făină albă: 100g Pătrunjel proaspăt: 1 legătură mică Pentru mămăliguță: Făină de […]