Ruladă de brânză
Ingrediente (pentru cca. 30 felii):
8 buc brânză topită cu cârnați, triunghiulare
50 g unt
1 linguriță cremă iute Piros Arany Univer
1 linguriță mică de cremă de usturoi Univer
200 g branză de oaie
1 lingură smântână
1 buchet de arpagic
50 g cârnați afumați sau șuncă
8 felii mari, subțiri de cașcaval trapist (aproximativ 200 g)
8 felii de suncă presată (aproximativ 160 g)
Mod de preparare:
Se amestecă bine brânza topită, untul, crema Piros Arany și crema de usturoi. Într-un alt castron se amestecă bine brânza de oaie frecată cu smântână, arpagicul tăiat mărunt și cărnații afumați tăiați mărunt.
Se așterne pe masă sau platou o folie mare de aluminiu, peste ea o folie folpack de aceeași mărime. Pe latura mai apropiată a foliilor se aşează feliile de șuncă presată, apoi în aceeași lățime se așează pe folii feliile de cașcaval.
Se așterne uniform crema de brânză cu cârnați pe şunca, iar amestecul cu brânză de oaie se așterne uniform pe feliile de cașcaval.
Se ruleaza strâns astfel, ca partea cu șunca să fie în interior. Rulada cu branză se împacheteaza bine și se pune în frigider să se întărească. Se taie felii cu un cutit încălzit în apa fierbinte.
Timp de preparare: 30 minute + timp pentru întarire
O porție: 172 kcal
La preparare s-au folosit urmatoarele produse Univer: crema iute Piros Arany, crema de usturoi.