< Înapoi la rețete

Risotto cu roșii uscate și Piros Arany

Porții 4-5 persoane
Dificultate Medie
Timp 40 minute

Ingrediente:

100 gr roșii uscate
1 ceapă franțuzească (șalotă)
1 legătură de cimbrișor
1 cățel de usturoi
60 gr parmezan ras
60 ml vin alb sec
60 gr unt cu 80% conținut de grăsime
1/2 linguriță Pastă de ardei dulce Piros Arany
200 gr orez arborio

800 ml supă de pui

sare după gust

piper după gust

Pregătire: Începem prin a toca ceapa foarte mărunt, după care usturoiul. Tăiem roșiile uscate în bucățele. Într-o oală mai mare, adăugăm puțin ulei de măsline, un cub de unt, după care călim ceapa și usturoiul 2-3 minute, până când ceapa devine translucidă. Amestecăm bine și adăugăm o legătură de cimbrișor pentru aromă, pentru a se căli împreună cu ceapa și usturoiul, după care scoatem crenguțele de cimbrișor. Puteți folosi orice fel de plante aromatice, precum rozmarinul sau pătrunjelul.

Adăugăm apoi orezul. Pentru risotto, este important să folosim orez arborio, orez pentru risotto sau orez cu bob rotund. Amestecăm bine orezul cu ceapa călită și adăugăm apoi vinul alb sec. Amestecăm pentru câteva minute, până se evaporă alcoolul. În continuare, punem supa de pui treptat. Adăugăm câte un polonic de supă, iar după ce orezul a absorbit lichidul, adăugăm încă un polonic, până când am pus toată supa de pui și orezul este gata făcut. Adăugăm apoi și roșiile uscate și o linguriță de Pastă de ardei dulce Piros Arany de la Univer. Pasta este concentrată și sărată, așa că nu mai este necesar să adăugăm sare în plus. Adăugăm 6 cuburi de unt rece, parmezanul, și puțin piper, după care amestecăm bine. Îl lăsăm câteva minute pentru ca aromele să se întrepătrundă, iar apoi servim risotto-ul cu câteva frunze de pătrunjel și parmezan deasupra.

Poftă bună!:)

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.


Articole Similare