Rețetă salată cocktail
Ingrediente pentru 4 porții:
1 salată verde
100 gr. porumb dulce (conservă)
1 grapefruit
100 gr. maioneză de post UNIVER
25 gr. ketchup dulce UNIVER
200 gr. rosii cherry (sau obișnuite)
1 ceapă rosie mică
o lingură mare de muștar Univer
Mod de preparare:
Se zice că orice mâncare are un secret. Aceasta salată are două secrete. Primul este maioneza de post UNIVER. Este un sos fin, catifelat cu aromă fructoasă și gust dulce-acrișor. Exact cum ne trebuie pentru această minunată salată de primavară. Plină de vitamine și bogată în nutrienți și zaharuri sănătoase.
Cel de-al doilea secret consta în curățarea grapefruit-ului. Pentru a-l curăța perfect folosiți un cuțit foarte bine ascuțit cu care veți îndepărta coaja până la pulpă. Să nu rămână nimic alb pe fruct. Apoi, tot cu acel cuțit tăiați felii ocolind cu grija pielița. Vreți să obțineți doar fruct curat.
Pentru început spălați salata bine, sub jet de apa rece. Spălați și roșiile și curățați grapefruitul. Tăiați-le după bunul plac și așezați-le în pahare începând cu salata verde. Deasupra turnați sosul pe care îl preparați amestecând maioneza cu ketchup și cu ceapa tocată foarte mărunt. Se poate îmbogați rețeta de salată prin adăugarea unei linguri bune de muștar Univer.
Poftă bună să aveți!