UniverRețetă salată cocktail


Rețetă salată cocktail

Ingrediente pentru 4 porții:
1 salată verde
100 gr. porumb dulce (conservă)
1 grapefruit
100 gr. maioneză de post UNIVER
25 gr. ketchup dulce  UNIVER
200 gr. rosii cherry (sau obișnuite)
1 ceapă rosie mică
o lingură mare de muștar Univer

Mod de preparare:
Se zice că orice mâncare are un secret. Aceasta salată are două secrete. Primul este maioneza de post UNIVER. Este un sos fin, catifelat cu aromă fructoasă și gust dulce-acrișor. Exact cum ne trebuie pentru această minunată salată de primavară. Plină de vitamine și bogată în nutrienți și zaharuri sănătoase.
Cel de-al doilea secret consta în curățarea grapefruit-ului. Pentru a-l curăța perfect folosiți un cuțit foarte bine ascuțit cu care veți îndepărta coaja până la pulpă. Să nu rămână nimic alb pe fruct. Apoi, tot cu acel cuțit tăiați felii ocolind cu grija pielița. Vreți să obțineți doar fruct curat.
Pentru început spălați salata bine, sub jet de apa rece. Spălați și roșiile și curățați grapefruitul. Tăiați-le după bunul plac și așezați-le în pahare începând cu salata verde. Deasupra turnați sosul pe care îl preparați amestecând maioneza cu ketchup și cu ceapa tocată foarte mărunt. Se poate îmbogați rețeta de salată prin adăugarea unei linguri bune de muștar Univer.

Poftă bună să aveți!

Univer Articole Similare


UniverCremă de branză

Ingrediente (pentru 4 persoane): jumătatea unei cepe mici 300 g branză de oaie (o parte poate fi și branză de vacă) 3 linguri smântână 1 linguriță muștar Univer 1 vârf de cuţit chimion măcinat jumatate linguriță de boia de ardei dulce Univer jumatate linguriță “Piros Arany” (Pastă de  ardei) dulce sau iute Univer 1 vârf […]

UniverCiorbă de pește

Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 2 crapi (fiecare de câte cca. 1 kg) 1 lingură boia de ardei Édes Anna 1 linguriță ardei iute Erős Pista sau cremă iute Piros Arany Univer sare 1-2 bucăți de cartofi 6-7 bucăți de ceapă Mod de preparare: Peștii se curătă și se scot oasele. Se jupuie și pielea, apoi […]

UniverCarne afumată fiartă cu sos de hrean

Ingrediente (pentru 4 persoane): 600 g carne afumată fiartă 60 g unt 2 linguri făină albă 4 dl lapte 1 dl friscă 3 linguri hrean dulce cu oțet de la Univer (jumătatea poate să fie și iute) 1 linguriţa sare 1 lingură zahăr tos zeama unei jumătăți de lămâie Mod de preparare: Se topește untul, […]

UniverBar de salate

Ingrediente (pentru 1 persoană): 350 g legume: orice fel de salată verde (obișnuită, andive, radicchio, etc.), gulii, morcovi, roșii, ardei, castraveți, zucchini, ridichi, praz, ceapă verde 1-2 ouă fierte eventual suncă, cașcaval sos maioneză Univer dressing tip sos salată usturoi Univer dressing tip sos salată “1000 de insule” Univer dressing  tip sos salată cu mărar […]