< Înapoi la rețete

Reteta pui Gong-bao

Porții 4 persoane
Dificultate Medie
Timp 40 minute

Ingrediente:

500 g filet de piept de pui
Jumătate lingurita sare
3 lingurite sos de soia nu prea sarat
5 lingura vin alb sec
2 lingurite de faina de porumb
1 albus de ou
o mica bucata de ghimbir
4 cepe verzi mari
5 linguri de ulei de arahide (poate fi ulei de porumb)
80 g arahide prajite

Pentru sos:
1 lingurita crema Eros Pista de la Univer
Jumatate lingurita de crema de usturoi Univer
2 lingurite sos de soia nu prea sarat
1-2 lingurite sos chili Univer
3 lingurite de otet de vin alb
3 lingurita de zahar
1 lingura de faina de porumb
2,5 dl apa

Mod de preparare:

Carnea de pui se taie in cubulete de 1 cm. Se amesteca bine cu sarea, sosul de soia, 2 linguri de vin, cu faina de porumb si cu albusul usor batut. Se lasa sa se odihneasca.

20-25 minute. In acest timp se curata ghimbirul, si se taie in dungi subtiri. Ceapa se taie felii subtiri.

Se incalzeste uleiul in wok, sau, in lipsa acestuia, intr-o tigaie groasa de fier. In ulei se prajeste ghimbirul doar 30 secunde. Se adauga carnea, se prajeste timp de 1 minut, amestecand-o des. Se toarne cele 3 linguri de vin ramas, se presara cu ceapa verde taiata, i se poate adauga si gogosi verzi si rosii taiati in cubulete. Se lasa sa se caleasca, amestecand continuu, timp de 1 minut.

Ingredientele pentru sos se amesteca bine si se toarna peste carne. Se lasa sa se fiarba inca 1 minut, in acest timp devine suficient de gros. In final se presara cu arahide. Poate fi servit imediat.

O portie: 568 kcal

La preparare s-au folosit urmatoarele produse Univer: crema Eros Pista, crema de usturoi, sos chili.


Articole Similare