UniverRețetă pui Gong-bao


Rețetă pui Gong-bao

Ingrediente (pentru 4 persoane):

500 g filet de piept de pui
Jumătate linguriță sare
3 lingurițe sos de soia
5 lingură vin alb sec
2 lingurițe de făină de porumb
1 albuș de ou
o mică bucată de ghimbir
4 cepe verzi mari
5 linguri de ulei de arahide (sau fi ulei de porumb)
80 g arahide prăjite

pentru sos:
1 linguriță ardei iute tocat Erős Pista Univer
jumătate linguriță de cremă usturoi Univer
2 lingurițe sos de soia nu prea sărat
1-2 lingurițe sos chili Univer
3 lingurițe de oțet de vin alb
3 linguriță de zahăr
1 lingură de făină de porumb
2,5 dl apă

Mod de preparare:

Carnea de pui se taie în cubulețe de 1 cm. Se amestecă bine cu sarea, sosul de soia, 2 linguri de vin, cu faină de porumb și cu albușul ușor bătut. Se lasă să se odihnească 20-25 minute. În acest timp se curăță ghimbirul, și se taie în dungi subțiri. Ceapa se taie felii subțiri.

Se încălzește uleiul în wok, sau, în lipsa acestuia, într-o tigaie groasă de fier. În ulei se prăjește ghimbirul doar 30 secunde. Se adaugă carnea, se prăjește timp de 1 minut, amestecând-o des. Se toarne cele 3 linguri de vin rămas, se presară cu ceapă verde tăiată, i se poate adauga și gogoși verzi și roșii tăiați în cubulețe. Se lasă să se călească, amestecând continuu, timp de 1 minut.

Ingredientele pentru sos se amestecă bine și se toarnă peste carne. Se lasă să se fiarbă încă 1 minut, în acest timp devine suficient de gros. În final se presară cu arahide. Poate fi servit imediat.

Timp de preparare: 40 minute
O porție: 568 kcal

La preparare s-au folosit urmatoarele produse Univer: ardei iute tocat Erős Pista, cremő de usturoi, sos chili.

Univer Articole Similare


UniverBorș De Iarnă Cu Afumatură

Borș de iarnă cu afumătură servită cu Karikás Pista Ingrediente pentru 10 persoane: Scăriță sau ciolan afumat: 400gr Morcovi: 150g Gulie: 150g Țelina rădăcină: 200g Ceapă: 100g Cartofi: 400g Pastă tomate 24% Univer: 200g Ardei iute rondele Karikás Pista Univer: 200g Boia dulce Édes Anna Univer: 20g Tarhon: 15g Borș: 200ml Usturoi sau Pasta de […]

UniverSalată creveți

Ingrediente pentru 5 persoane: Salată Bok Choy: 33 buc Creveți decorticați: 400 g sau 25 buc. Avocado (ready to eat): 2 buc. Salată iceberg: 300 g Ridichi roșii: 60 g Rucolă: 60 g Portocale: 2 buc. Ardei iute rondele Karikás Pista: 10 g Ardei extra iute tocat Haragos Pista: 1 g Ardei: 1-2 buc. Usturoi: […]

UniverHamburger de casă

Ingrediente pentru 5 persoane: Carne tocată amestec: 600g; Chifle burger: 5 buc.; Ketchup dulce/iute Univer: 100 g; Sos Maioneză Univer: 100 g; Sos Hamburger Univer: 100g; Condimente friptură și cartofi: 50g; Salată verde: 1 căpățână mică; Ceapă roșie: 1 buc. mare; Castraveți murați: 2 buc. mari; Cartofi (pentru cartofi prăjiți): 5 buc.; Condimente pentru cartofi: […]

UniverPapricaș de pui din cocoșel de munte cu mămăliguța și ardei copt

Ingrediente (pentru 4-6 persoane): Cocoșel munte: 2 buc Ceapă: 100g Usturoi (sau Pastă usturoi UNIVER): 5g Ardei dulce tocat ÉDES ANNA: 100g Boia dulce ÉDES ANNA UNIVER: 10g Ulei de floarea soarelui: 20 ml Supă de oase/ apă: 400ml Smântână grasă 25%+: 200g Făină albă: 100g Pătrunjel proaspăt: 1 legătură mică Pentru mămăliguță: Făină de […]