Rețetă pui Gong-bao
Ingrediente (pentru 4 persoane):
500 g filet de piept de pui
Jumătate linguriță sare
3 lingurițe sos de soia
5 lingură vin alb sec
2 lingurițe de făină de porumb
1 albuș de ou
o mică bucată de ghimbir
4 cepe verzi mari
5 linguri de ulei de arahide (sau fi ulei de porumb)
80 g arahide prăjite
pentru sos:
1 linguriță ardei iute tocat Erős Pista Univer
jumătate linguriță de cremă usturoi Univer
2 lingurițe sos de soia nu prea sărat
1-2 lingurițe sos chili Univer
3 lingurițe de oțet de vin alb
3 linguriță de zahăr
1 lingură de făină de porumb
2,5 dl apă
Mod de preparare:
Carnea de pui se taie în cubulețe de 1 cm. Se amestecă bine cu sarea, sosul de soia, 2 linguri de vin, cu faină de porumb și cu albușul ușor bătut. Se lasă să se odihnească 20-25 minute. În acest timp se curăță ghimbirul, și se taie în dungi subțiri. Ceapa se taie felii subțiri.
Se încălzește uleiul în wok, sau, în lipsa acestuia, într-o tigaie groasă de fier. În ulei se prăjește ghimbirul doar 30 secunde. Se adaugă carnea, se prăjește timp de 1 minut, amestecând-o des. Se toarne cele 3 linguri de vin rămas, se presară cu ceapă verde tăiată, i se poate adauga și gogoși verzi și roșii tăiați în cubulețe. Se lasă să se călească, amestecând continuu, timp de 1 minut.
Ingredientele pentru sos se amestecă bine și se toarnă peste carne. Se lasă să se fiarbă încă 1 minut, în acest timp devine suficient de gros. În final se presară cu arahide. Poate fi servit imediat.
Timp de preparare: 40 minute
O porție: 568 kcal
La preparare s-au folosit urmatoarele produse Univer: ardei iute tocat Erős Pista, cremő de usturoi, sos chili.