UniverRețetă pui Gong-bao


Rețetă pui Gong-bao

Ingrediente (pentru 4 persoane):

500 g filet de piept de pui
Jumătate linguriță sare
3 lingurițe sos de soia
5 lingură vin alb sec
2 lingurițe de făină de porumb
1 albuș de ou
o mică bucată de ghimbir
4 cepe verzi mari
5 linguri de ulei de arahide (sau fi ulei de porumb)
80 g arahide prăjite

pentru sos:
1 linguriță ardei iute tocat Erős Pista Univer
jumătate linguriță de cremă usturoi Univer
2 lingurițe sos de soia nu prea sărat
1-2 lingurițe sos chili Univer
3 lingurițe de oțet de vin alb
3 linguriță de zahăr
1 lingură de făină de porumb
2,5 dl apă

Mod de preparare:

Carnea de pui se taie în cubulețe de 1 cm. Se amestecă bine cu sarea, sosul de soia, 2 linguri de vin, cu faină de porumb și cu albușul ușor bătut. Se lasă să se odihnească 20-25 minute. În acest timp se curăță ghimbirul, și se taie în dungi subțiri. Ceapa se taie felii subțiri.

Se încălzește uleiul în wok, sau, în lipsa acestuia, într-o tigaie groasă de fier. În ulei se prăjește ghimbirul doar 30 secunde. Se adaugă carnea, se prăjește timp de 1 minut, amestecând-o des. Se toarne cele 3 linguri de vin rămas, se presară cu ceapă verde tăiată, i se poate adauga și gogoși verzi și roșii tăiați în cubulețe. Se lasă să se călească, amestecând continuu, timp de 1 minut.

Ingredientele pentru sos se amestecă bine și se toarnă peste carne. Se lasă să se fiarbă încă 1 minut, în acest timp devine suficient de gros. În final se presară cu arahide. Poate fi servit imediat.

Timp de preparare: 40 minute
O porție: 568 kcal

La preparare s-au folosit urmatoarele produse Univer: ardei iute tocat Erős Pista, cremő de usturoi, sos chili.

Univer Articole Similare


UniverOuă umplute festive

Ingrediente (pentru 5-8 persoane): 6 ouă pastă ardei dulce Piros Arany UNIVER: 100g ficăței de pui: 100g unt: 60g sos maioneză UNIVER: 150g smântână: 150g boia dulce ÉDES ANNA UNIVER: 10g mazăre verde în păstaie 20 gr ciuperci Shimeji 150 gr eventual Muștar sau Mic Muștar UNIVER: 50g Mod de preparare: Se vor fierbe ouăle […]

UniverSalată Cezar

Ingrediente ( pentru 5 persoane): piept de pui: 500g salată romaine: 400g eventual andive: 100G roșii cherry: 300g parmezan/ grana padano: 120g capere: 50g pâine toast: 5 felii Sos salată Cezar Univer: 250ml sare și piper Univer ulei de măsline Mod de preparare: Vom asezona pieptul de pui tăiat cuburi și îl vom prăji într-o […]

UniverCremă de branză

Ingrediente (pentru 4 persoane): jumătatea unei cepe mici 300 g branză de oaie (o parte poate fi și branză de vacă) 3 linguri smântână 1 linguriță muștar Univer 1 vârf de cuţit chimion măcinat jumatate linguriță de boia de ardei dulce Univer jumatate linguriță “Piros Arany” (Pastă de  ardei) dulce sau iute Univer 1 vârf […]

UniverCiorbă de pește

Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 2 crapi (fiecare de câte cca. 1 kg) 1 lingură boia de ardei Édes Anna 1 linguriță ardei iute Erős Pista sau cremă iute Piros Arany Univer sare 1-2 bucăți de cartofi 6-7 bucăți de ceapă Mod de preparare: Peștii se curătă și se scot oasele. Se jupuie și pielea, apoi […]