UniverRețetă pui Gong-bao


Rețetă pui Gong-bao

Ingrediente (pentru 4 persoane):

500 g filet de piept de pui
Jumătate linguriță sare
3 lingurițe sos de soia
5 lingură vin alb sec
2 lingurițe de făină de porumb
1 albuș de ou
o mică bucată de ghimbir
4 cepe verzi mari
5 linguri de ulei de arahide (sau fi ulei de porumb)
80 g arahide prăjite

pentru sos:
1 linguriță ardei iute tocat Erős Pista Univer
jumătate linguriță de cremă usturoi Univer
2 lingurițe sos de soia nu prea sărat
1-2 lingurițe sos chili Univer
3 lingurițe de oțet de vin alb
3 linguriță de zahăr
1 lingură de făină de porumb
2,5 dl apă

Mod de preparare:

Carnea de pui se taie în cubulețe de 1 cm. Se amestecă bine cu sarea, sosul de soia, 2 linguri de vin, cu faină de porumb și cu albușul ușor bătut. Se lasă să se odihnească 20-25 minute. În acest timp se curăță ghimbirul, și se taie în dungi subțiri. Ceapa se taie felii subțiri.

Se încălzește uleiul în wok, sau, în lipsa acestuia, într-o tigaie groasă de fier. În ulei se prăjește ghimbirul doar 30 secunde. Se adaugă carnea, se prăjește timp de 1 minut, amestecând-o des. Se toarne cele 3 linguri de vin rămas, se presară cu ceapă verde tăiată, i se poate adauga și gogoși verzi și roșii tăiați în cubulețe. Se lasă să se călească, amestecând continuu, timp de 1 minut.

Ingredientele pentru sos se amestecă bine și se toarnă peste carne. Se lasă să se fiarbă încă 1 minut, în acest timp devine suficient de gros. În final se presară cu arahide. Poate fi servit imediat.

Timp de preparare: 40 minute
O porție: 568 kcal

La preparare s-au folosit urmatoarele produse Univer: ardei iute tocat Erős Pista, cremő de usturoi, sos chili.

Univer Articole Similare


UniverGulaș Festiv

Gulaș servit ca friptură pe platou Ingrediente pentru 10 persoane: Vrăbioară de vită: 2kg Condimente pt friptură: 100g Ulei: 10 ml Boia dulce Édes Anna Univer: 80g Pasta de ardei dulce Piros Arany Univer: 100g Piper negru măcinat Univer: 10g Cimbrișor: 10g Vin roșu: 100ml Pentru gulaș: Cartofi roșii: 1,3 kg Ceapă: 200g Pasta de […]

UniverBorș De Iarnă Cu Afumatură

Borș de iarnă cu afumătură servită cu Karikás Pista Ingrediente pentru 10 persoane: Scăriță sau ciolan afumat: 400gr Morcovi: 150g Gulie: 150g Țelina rădăcină: 200g Ceapă: 100g Cartofi: 400g Pastă tomate 24% Univer: 200g Ardei iute rondele Karikás Pista Univer: 200g Boia dulce Édes Anna Univer: 20g Tarhon: 15g Borș: 200ml Usturoi sau Pasta de […]

UniverSalată creveți

Ingrediente pentru 5 persoane: Salată Bok Choy: 33 buc Creveți decorticați: 400 g sau 25 buc. Avocado (ready to eat): 2 buc. Salată iceberg: 300 g Ridichi roșii: 60 g Rucolă: 60 g Portocale: 2 buc. Ardei iute rondele Karikás Pista: 10 g Ardei extra iute tocat Haragos Pista: 1 g Ardei: 1-2 buc. Usturoi: […]

UniverHamburger de casă

Ingrediente pentru 5 persoane: Carne tocată amestec: 600g; Chifle burger: 5 buc.; Ketchup dulce/iute Univer: 100 g; Sos Maioneză Univer: 100 g; Sos Hamburger Univer: 100g; Condimente friptură și cartofi: 50g; Salată verde: 1 căpățână mică; Ceapă roșie: 1 buc. mare; Castraveți murați: 2 buc. mari; Cartofi (pentru cartofi prăjiți): 5 buc.; Condimente pentru cartofi: […]