UniverRețetă pui Gong-bao


Rețetă pui Gong-bao

Ingrediente (pentru 4 persoane):

500 g filet de piept de pui
Jumătate linguriță sare
3 lingurițe sos de soia
5 lingură vin alb sec
2 lingurițe de făină de porumb
1 albuș de ou
o mică bucată de ghimbir
4 cepe verzi mari
5 linguri de ulei de arahide (sau fi ulei de porumb)
80 g arahide prăjite

pentru sos:
1 linguriță ardei iute tocat Erős Pista Univer
jumătate linguriță de cremă usturoi Univer
2 lingurițe sos de soia nu prea sărat
1-2 lingurițe sos chili Univer
3 lingurițe de oțet de vin alb
3 linguriță de zahăr
1 lingură de făină de porumb
2,5 dl apă

Mod de preparare:

Carnea de pui se taie în cubulețe de 1 cm. Se amestecă bine cu sarea, sosul de soia, 2 linguri de vin, cu faină de porumb și cu albușul ușor bătut. Se lasă să se odihnească 20-25 minute. În acest timp se curăță ghimbirul, și se taie în dungi subțiri. Ceapa se taie felii subțiri.

Se încălzește uleiul în wok, sau, în lipsa acestuia, într-o tigaie groasă de fier. În ulei se prăjește ghimbirul doar 30 secunde. Se adaugă carnea, se prăjește timp de 1 minut, amestecând-o des. Se toarne cele 3 linguri de vin rămas, se presară cu ceapă verde tăiată, i se poate adauga și gogoși verzi și roșii tăiați în cubulețe. Se lasă să se călească, amestecând continuu, timp de 1 minut.

Ingredientele pentru sos se amestecă bine și se toarnă peste carne. Se lasă să se fiarbă încă 1 minut, în acest timp devine suficient de gros. În final se presară cu arahide. Poate fi servit imediat.

Timp de preparare: 40 minute
O porție: 568 kcal

La preparare s-au folosit urmatoarele produse Univer: ardei iute tocat Erős Pista, cremő de usturoi, sos chili.

Univer Articole Similare


UniverSalată de cartofi dulci

Ingrediente: 3 cartofi dulci mari Ulei de măsline Sare Piper 160 gr merișoare uscate 180 gr arahide 2 cepe verzi 1 avocado 150 gr Baby spanac 150 gr Maioneză Vegană Univer Mod de preparare: Pentru această salată super simplă, curățăm cartofii dulci, după care îi tăiem cuburi de aprox. 2 cm. Pe o tavă tapetată […]

UniverBrownies cu Haragos Pista

Ingrediente: 4 ouă întregi 400 g zahăr tos 40 g făină tip 000 2 lingurițe de praf de copt 200 g unt 200 g ciocolată cu 70% conținut de cacao 100 g de alune de pădure 1 linguriță de Haragos Pista Mod de preparare: Cu ajutorul unui mixer, batem 4 ouă cu 400 gr zahăr […]

UniverVarză à la Cluj

Ingrediente: Ulei de măsline Varză murată: 1kg Orez cu bob rotund: 200g Carne tocată de vită: 1kg 1 Ceapă albă medie 1 Cățel de usturoi Pastă de tomate Univer Smântână 25% grăsime: 350g Sare și piper Mod de preparare: Vom tăia varza foarte subțire și o vom căli în puțin ulei încins într-o oală. În […]

UniverGulaș Festiv

Gulaș servit ca friptură pe platou Ingrediente pentru 10 persoane: Vrăbioară de vită: 2kg Condimente pt friptură: 100g Ulei: 10 ml Boia dulce Édes Anna Univer: 80g Pasta de ardei dulce Piros Arany Univer: 100g Piper negru măcinat Univer: 10g Cimbrișor: 10g Vin roșu: 100ml Pentru gulaș: Cartofi roșii: 1,3 kg Ceapă: 200g Pasta de […]