UniverPulpe de pui barbecue


Pulpe de pui barbecue

Ingrediente (pentru 6 persoane):

6 pulpe de pui
1 foaie de dafin
câteva boabe de piper negru
1 linguriță praf vegeta
pentru sos:
3,5 dl ketchup Univer
4 linguri de miere
câte un vârf de cuțit de oregano, busuioc, lămâiță, piper Cayenne, piper negru măcinat dur și sare – sau, în locul acestora:
8 linguri de sos barbecue Univer

Mod de preparare:
Se scoate pielea de pe pulpele de pui. Apoi pulpele se taie în două la încheietură: daca se indoaie un pic pulpa, se vede unde are încheietura.

Bucățile se pun în cratiță (ceaun), și se toarnă apă până ce le acopera. Se condimentează cu foaie de dafin, piperul și praful Vegeta, se dă la foc mare până dă în clocot, apoi se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 30 minute, până ce devine pe jumătate gata. (O soluție mai economicoasă este dacă se pregatește din pulpe o supă de carne tradițională cu zarzavaturi și condimente.)

Ingredientele pentru sos se amestecă (daca nu se folosește sosul barbecue pregătit), bucățile de carne pe jumatate fierte se ung cu sos și se așează pe grill.

Se prăjește la jar de mangal sau în cuptor grill electric aproximativ 30 minute; poate fi prăjit în cuptor tradițional, la foc potrivit, de asemenea cca. jumătate de ora. Recomandăm asortarea cu cartofi prăjiți în folie.

Timp de preparare: 1 ora 15 minute
O porție (fără garnitură): 587 kcal

La preparare s-au folosit urmatoarele produse Univer: ketchup și/sau sos barbecue.

Univer Articole Similare


UniverOuă umplute festive

Ingrediente (pentru 5-8 persoane): 6 ouă pastă ardei dulce Piros Arany UNIVER: 100g ficăței de pui: 100g unt: 60g sos maioneză UNIVER: 150g smântână: 150g boia dulce ÉDES ANNA UNIVER: 10g mazăre verde în păstaie 20 gr ciuperci Shimeji 150 gr eventual Muștar sau Mic Muștar UNIVER: 50g Mod de preparare: Se vor fierbe ouăle […]

UniverSalată Cezar

Ingrediente ( pentru 5 persoane): piept de pui: 500g salată romaine: 400g eventual andive: 100G roșii cherry: 300g parmezan/ grana padano: 120g capere: 50g pâine toast: 5 felii Sos salată Cezar Univer: 250ml sare și piper Univer ulei de măsline Mod de preparare: Vom asezona pieptul de pui tăiat cuburi și îl vom prăji într-o […]

UniverCremă de branză

Ingrediente (pentru 4 persoane): jumătatea unei cepe mici 300 g branză de oaie (o parte poate fi și branză de vacă) 3 linguri smântână 1 linguriță muștar Univer 1 vârf de cuţit chimion măcinat jumatate linguriță de boia de ardei dulce Univer jumatate linguriță “Piros Arany” (Pastă de  ardei) dulce sau iute Univer 1 vârf […]

UniverCiorbă de pește

Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 2 crapi (fiecare de câte cca. 1 kg) 1 lingură boia de ardei Édes Anna 1 linguriță ardei iute Erős Pista sau cremă iute Piros Arany Univer sare 1-2 bucăți de cartofi 6-7 bucăți de ceapă Mod de preparare: Peștii se curătă și se scot oasele. Se jupuie și pielea, apoi […]