Pulpe de pui barbecue
Ingrediente (pentru 6 persoane):
6 pulpe de pui
1 foaie de dafin
câteva boabe de piper negru
1 linguriță praf vegeta
pentru sos:
3,5 dl ketchup Univer
4 linguri de miere
câte un vârf de cuțit de oregano, busuioc, lămâiță, piper Cayenne, piper negru măcinat dur și sare – sau, în locul acestora:
8 linguri de sos barbecue Univer
Mod de preparare:
Se scoate pielea de pe pulpele de pui. Apoi pulpele se taie în două la încheietură: daca se indoaie un pic pulpa, se vede unde are încheietura.
Bucățile se pun în cratiță (ceaun), și se toarnă apă până ce le acopera. Se condimentează cu foaie de dafin, piperul și praful Vegeta, se dă la foc mare până dă în clocot, apoi se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 30 minute, până ce devine pe jumătate gata. (O soluție mai economicoasă este dacă se pregatește din pulpe o supă de carne tradițională cu zarzavaturi și condimente.)
Ingredientele pentru sos se amestecă (daca nu se folosește sosul barbecue pregătit), bucățile de carne pe jumatate fierte se ung cu sos și se așează pe grill.
Se prăjește la jar de mangal sau în cuptor grill electric aproximativ 30 minute; poate fi prăjit în cuptor tradițional, la foc potrivit, de asemenea cca. jumătate de ora. Recomandăm asortarea cu cartofi prăjiți în folie.
Timp de preparare: 1 ora 15 minute
O porție (fără garnitură): 587 kcal
La preparare s-au folosit urmatoarele produse Univer: ketchup și/sau sos barbecue.