UniverPulpe de pui barbecue


Pulpe de pui barbecue

Ingrediente (pentru 6 persoane):

6 pulpe de pui
1 foaie de dafin
câteva boabe de piper negru
1 linguriță praf vegeta
pentru sos:
3,5 dl ketchup Univer
4 linguri de miere
câte un vârf de cuțit de oregano, busuioc, lămâiță, piper Cayenne, piper negru măcinat dur și sare – sau, în locul acestora:
8 linguri de sos barbecue Univer

Mod de preparare:
Se scoate pielea de pe pulpele de pui. Apoi pulpele se taie în două la încheietură: daca se indoaie un pic pulpa, se vede unde are încheietura.

Bucățile se pun în cratiță (ceaun), și se toarnă apă până ce le acopera. Se condimentează cu foaie de dafin, piperul și praful Vegeta, se dă la foc mare până dă în clocot, apoi se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 30 minute, până ce devine pe jumătate gata. (O soluție mai economicoasă este dacă se pregatește din pulpe o supă de carne tradițională cu zarzavaturi și condimente.)

Ingredientele pentru sos se amestecă (daca nu se folosește sosul barbecue pregătit), bucățile de carne pe jumatate fierte se ung cu sos și se așează pe grill.

Se prăjește la jar de mangal sau în cuptor grill electric aproximativ 30 minute; poate fi prăjit în cuptor tradițional, la foc potrivit, de asemenea cca. jumătate de ora. Recomandăm asortarea cu cartofi prăjiți în folie.

Timp de preparare: 1 ora 15 minute
O porție (fără garnitură): 587 kcal

La preparare s-au folosit urmatoarele produse Univer: ketchup și/sau sos barbecue.

Univer Articole Similare


UniverGulaș Festiv

Gulaș servit ca friptură pe platou Ingrediente pentru 10 persoane: Vrăbioară de vită: 2kg Condimente pt friptură: 100g Ulei: 10 ml Boia dulce Édes Anna Univer: 80g Pasta de ardei dulce Piros Arany Univer: 100g Piper negru măcinat Univer: 10g Cimbrișor: 10g Vin roșu: 100ml Pentru gulaș: Cartofi roșii: 1,3 kg Ceapă: 200g Pasta de […]

UniverBorș De Iarnă Cu Afumatură

Borș de iarnă cu afumătură servită cu Karikás Pista Ingrediente pentru 10 persoane: Scăriță sau ciolan afumat: 400gr Morcovi: 150g Gulie: 150g Țelina rădăcină: 200g Ceapă: 100g Cartofi: 400g Pastă tomate 24% Univer: 200g Ardei iute rondele Karikás Pista Univer: 200g Boia dulce Édes Anna Univer: 20g Tarhon: 15g Borș: 200ml Usturoi sau Pasta de […]

UniverSalată creveți

Ingrediente pentru 5 persoane: Salată Bok Choy: 33 buc Creveți decorticați: 400 g sau 25 buc. Avocado (ready to eat): 2 buc. Salată iceberg: 300 g Ridichi roșii: 60 g Rucolă: 60 g Portocale: 2 buc. Ardei iute rondele Karikás Pista: 10 g Ardei extra iute tocat Haragos Pista: 1 g Ardei: 1-2 buc. Usturoi: […]

UniverHamburger de casă

Ingrediente pentru 5 persoane: Carne tocată amestec: 600g; Chifle burger: 5 buc.; Ketchup dulce/iute Univer: 100 g; Sos Maioneză Univer: 100 g; Sos Hamburger Univer: 100g; Condimente friptură și cartofi: 50g; Salată verde: 1 căpățână mică; Ceapă roșie: 1 buc. mare; Castraveți murați: 2 buc. mari; Cartofi (pentru cartofi prăjiți): 5 buc.; Condimente pentru cartofi: […]