UniverPulpe de pui barbecue


Pulpe de pui barbecue

Ingrediente (pentru 6 persoane):

6 pulpe de pui
1 foaie de dafin
câteva boabe de piper negru
1 linguriță praf vegeta
pentru sos:
3,5 dl ketchup Univer
4 linguri de miere
câte un vârf de cuțit de oregano, busuioc, lămâiță, piper Cayenne, piper negru măcinat dur și sare – sau, în locul acestora:
8 linguri de sos barbecue Univer

Mod de preparare:
Se scoate pielea de pe pulpele de pui. Apoi pulpele se taie în două la încheietură: daca se indoaie un pic pulpa, se vede unde are încheietura.

Bucățile se pun în cratiță (ceaun), și se toarnă apă până ce le acopera. Se condimentează cu foaie de dafin, piperul și praful Vegeta, se dă la foc mare până dă în clocot, apoi se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 30 minute, până ce devine pe jumătate gata. (O soluție mai economicoasă este dacă se pregatește din pulpe o supă de carne tradițională cu zarzavaturi și condimente.)

Ingredientele pentru sos se amestecă (daca nu se folosește sosul barbecue pregătit), bucățile de carne pe jumatate fierte se ung cu sos și se așează pe grill.

Se prăjește la jar de mangal sau în cuptor grill electric aproximativ 30 minute; poate fi prăjit în cuptor tradițional, la foc potrivit, de asemenea cca. jumătate de ora. Recomandăm asortarea cu cartofi prăjiți în folie.

Timp de preparare: 1 ora 15 minute
O porție (fără garnitură): 587 kcal

La preparare s-au folosit urmatoarele produse Univer: ketchup și/sau sos barbecue.

Univer Articole Similare


UniverSalată de cartofi dulci

Ingrediente: 3 cartofi dulci mari Ulei de măsline Sare Piper 160 gr merișoare uscate 180 gr arahide 2 cepe verzi 1 avocado 150 gr Baby spanac 150 gr Maioneză Vegană Univer Mod de preparare: Pentru această salată super simplă, curățăm cartofii dulci, după care îi tăiem cuburi de aprox. 2 cm. Pe o tavă tapetată […]

UniverBrownies cu Haragos Pista

Ingrediente: 4 ouă întregi 400 g zahăr tos 40 g făină tip 000 2 lingurițe de praf de copt 200 g unt 200 g ciocolată cu 70% conținut de cacao 100 g de alune de pădure 1 linguriță de Haragos Pista Mod de preparare: Cu ajutorul unui mixer, batem 4 ouă cu 400 gr zahăr […]

UniverVarză à la Cluj

Ingrediente: Ulei de măsline Varză murată: 1kg Orez cu bob rotund: 200g Carne tocată de vită: 1kg 1 Ceapă albă medie 1 Cățel de usturoi Pastă de tomate Univer Smântână 25% grăsime: 350g Sare și piper Mod de preparare: Vom tăia varza foarte subțire și o vom căli în puțin ulei încins într-o oală. În […]

UniverGulaș Festiv

Gulaș servit ca friptură pe platou Ingrediente pentru 10 persoane: Vrăbioară de vită: 2kg Condimente pt friptură: 100g Ulei: 10 ml Boia dulce Édes Anna Univer: 80g Pasta de ardei dulce Piros Arany Univer: 100g Piper negru măcinat Univer: 10g Cimbrișor: 10g Vin roșu: 100ml Pentru gulaș: Cartofi roșii: 1,3 kg Ceapă: 200g Pasta de […]