< Înapoi la rețete

Pulled pork burger

Porții 4 persoane
Dificultate Medie
Timp 20 minute

Ingrediente
Pentru pulled pork:
1-1,5 kg de mușchi sau pulpă de porc
2 linguri de zahăr brun
2 lingurițe de boia de ardei
1 linguriță de boia afumată
1 linguriță de chimion măcinat
1 linguriță de coriandru măcinat
1 linguriță de praf de usturoi
1 linguriță de oregano
piper
sare
2 linguri de Muștar
100 gr Ketchup
1 lingură de sos Worcestershire
1 lingură oțet de cidru de mere
Sos barbecue

Pentru salata coleslaw:
1 varză
2 morcovi
2 linguri de Maioneză
1 lingură de Muștar
1 linguriță de oțet de cidru de mer

Pentru prepararea marinadei se amestecă întâi condimentele uscate. Se spală carnea, se
curăță de piele și apoi se freacă bine cu amestecul de muștar și condimente. Lăsați carnea
la marinat timp de o oră. Încingeți uleiul într-o tigaie fierbinte și rumeniți bine carnea pe toate
părțile.
Adăugați apoi ketchup-ul, sosul Worcestershire și oțetul de cidru de mere, după care
completați cu puțină apă. Amestecați totul și puneți într-un vas acoperit cu folie de aluminiu
în cuptorul preîncălzit la 130°C, apoi gătiți carnea în folie timp de 5-6 ore, până când se
frăgezește bine de tot. Când carnea e gătită, se scoate într-un bol și, cu ajutorul a 2 furculițe,
se desface și se mărunțește. Adăugați sosul barbecue la sosul în care a fost gătită carnea și
amestecați fâșiile de carne în amestecul obținut. Pentru salata coleslaw, se taie sau se dau
pe răzătoare varza și morcovii, apoi se adaugă maioneza, muștarul și oțetul de cidru de
mere. Se taie o chiflă preîncălzită în două, după care se adaugă pe rând o felie de brânză
afumată, carnea, salata coleslaw și castraveții murați și se servește totul alături de o  porție de cartofi prăjiți.

Poftă bună!:)

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.

 


Articole Similare