Crema de gulaș iute este o bază de mâncare specifică bucatariei maghiare, care a fost împumutată rapid de către bucătariile internaționale. Astăzi, gulaș-ul definește bucătăria din Ardeal. Crema gulaș iute de la Univer este facută din renumiții ardei iuți ungurești. Procesul de creație este unul personal, înnobilat de timp: ardeii sunt sfărâmați până se creează o pastă, care apoi se combină cu o cantatitate potrivită de roșii și usturoi.
Ingrediente: cremă de ardei (ardei dulce și iute, gogoșari, sare, amidon modificat, agent de îngroșare: gumă de xantan, acidifiant: acid citric, conservant: sorbat de potasiu), pastă de tomate, cremă de ceapă (ceapă roșie, sare, ulei rafinat de floarea soarelui, amidon modificat, acidifiant: acid citric, conservanți: sorbat de potasiu, metabisulfit de potasiu, agent de îngroșare: gumă de xantan), ulei rafinat de floarea soarelui, sare, zahăr, aromă de condimente, aromă de țelină, agent de îngroșare (gumă de xantan), foi de dafin, conservant (sorbat de potasiu).