< Înapoi la rețete

Paste cu creveți și sos de roșii

Porții 4-5 persoane
Dificultate Medie
Timp 35 minute

1 ceapă albă
3 căței de usturoi
3 linguri de pastă de tomate Univer
1 lingură de oregano uscat
500 g creveți cruzi și curățați
2-3 polonice din apa în care au fiert pastele
500 g paste linguine fierte al dente
1 lingură sos oyster
Parmezan
zeama de la o jumătate de lămâie
1 legătură de pătrunjel

Se curăță și se clătesc creveții, apoi se usucă bine cu prosoape de hârtie.

 

Între timp, puneți pastele la fiert și gătiți-le al dente. Noi am optat pentru paste linguine, dar puteți alege orice fel de paste, în funcție de preferințe. Când scurgeți pastele, nu uitați să păstrați o parte din apa în care au fiert!

În continuare, se toacă ceapa, se călește în ulei de măsline, apoi se adaugă și usturoiul tocat mărunt. Se adaugă 2-3 linguri de pastă de tomate Univer, un vârf de cuțit de zahăr, oregano și se amestecă timp de 1 minut.

Adăugați creveții, asezonați cu sare și piper și gătiți-i până se rumenesc.

Adăugați apoi 2-3 polonice din apa în care au fiert pastele și lăsați să fiarbă câteva minute.

Se adaugă pastele fierte, 1 lingură de sos oyster, zeama de la o jumătate de lămâie, pătrunjel proaspăt tocat și parmezan ras după gust. Amestecați totul bine pentru a se pătrunde aromele.

 

Se servește cu extra lămâie, pătrunjel sau parmezan, după gust.

Poftă bună!:)

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.

 

 

 

 


Articole Similare