< Înapoi la rețete

Paste all’Amatriciana

Porții 4 persoane
Dificultate Medie
Timp 30 minute

Ingrediente:
400 gr paste fierte
200 gr slănina de Cluj
1 ceapă
3 căței de usturoi
2 linguri de Erős Pista
400 g roșii din conservă
50 ml vin alb sec
sare, piper
50 gr parmezan

Se toacă ceapa și usturoiul în bucățele, iar slănina se taie în fâșii. Ceapa și usturoiul se
călesc în puțin ulei de măsline, apoi se adaugă slănina și pasta de ardei iute tocat Erős Pista și se lasă la gătit.
Adăugați vinul alb și fierbeți până când alcoolul din vin se evaporă. Apoi adăugați roșiile din
conservă și parmezanul, asezonați cu sare și piper și gătiți timp de 10 minute. În același timp
cu prepararea sosului, gătiți pastele până când sunt al dente, apoi adăugați în sos o lingură
din apa în care au fiert pastele și amestecați totul. Pentru servire, se ornează cu parmezan
ras și se condimentează după gust.

Poftă bună!:)

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.


Articole Similare