Chili con carne
Într-o cratiță fierbinte, prăjim bine carnea de vită într-o cantitate mică de ulei, apoi adăugăm ...
Citește mai multIngrediente:
Cocoșel munte: 2 buc
Ceapă: 100g
Usturoi (sau Pastă usturoi UNIVER): 5g
Pastă de ardei dulce ÉDES ANNA: 100g
Boia dulce ÉDES ANNA UNIVER: 10g
Ulei de floarea soarelui: 20 ml
Supă de oase/ apă: 400ml
Smântână grasă 25%+: 200g
Făină albă: 100g
Pătrunjel proaspăt: 1 legătură mică
Pentru mămăliguță:
Făină de mălai: 300g
Unt: 60g
Lapte: 100ml
Pentru ardei copt:
Ardei gras 3 culori: 3 buc
Oțet: 20ml
Zahăr: 15g
Ulei din sâmburi de struguri: 20ml
Mod de preparare:
Pentru a pregăti papricașul, vom spăla cocoșeii de munte cu apă rece în abundență și le vom tăia în două. Vom asezona și prăji acestea în ulei pe ambele părți 2-3 minute mai apoi le vom coace în cuptorul încins la jumătate, timp de 15-20 minute.
În timpul acesta vom pregăti tocănița pentru papricaș. În puțin ulei vom căli ceapa cu ardeiul și boiaua adăugând roșiile și supa de pui sau oase/ apă. Când sosul fierbe vom mai adăuga sare, piper și pasta de ardei după gust. După 10 minute de fierbere vom pregăti îngroşală cu smântână făină și lapte sau apa, pe urmă vom îngroșa papricașul adăugând puțin din sosul de pe foc în îngroşală, pe urma vom turna înapoi îngroşala în oala amestecând continuu. Vom mai fierbe tocănița 5-6 min la foc mic.
Pentru mămăliguță vom pregăti o cratiță cu 1l de apă 200ml de lapte și sare după gust. Când apa clocotește vom adăuga făină de mălai amestecând continuu cu un tel mai apoi vom da focul pe minim, amestecând încă 2-3 minute încorporând și untul în acest timp.
Pentru a obține ardeiul copt perfect o vom coace pe o plită sau tigaie încinsă adăugând doar puțină sare. După ce coacem ardeii pe fiecare parte le vom acoperi cu un capac sau o cârpa de bucătărie timp de 5 minute. Pe urmă vom curăța ardeii și le vom marina cu ulei, oțet, sare și piper. Vom servi mămăliguța cu smântână, mai apoi vom așeza un pat din papricaș pe care vom servi puiul copt, asezonându-l cu ardei copt.
Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.
Într-o cratiță fierbinte, prăjim bine carnea de vită într-o cantitate mică de ulei, apoi adăugăm ...
Citește mai multFrecați bine pulpele de pui cu amestecul nostru de condimente uscate, format din zahăr brun, ...
Citește mai multMod de preparare Se amestecă apa călduță cu zahărul și drojdia, apoi se adaugă făina ...
Citește mai multÎntr-o oală, se prăjește ceapa, ghimbirul și usturoiul. Apoi se adaugă condimentele: chimen, coriandru, turmeric, ...
Citește mai mult