UniverPapricaș de pui din cocoșel de munte cu mămăliguța și ardei copt


Papricaș de pui din cocoșel de munte cu mămăliguța și ardei copt

Ingrediente (pentru 4-6 persoane):

Cocoșel munte: 2 buc
Ceapă: 100g
Usturoi (sau Pastă usturoi UNIVER): 5g
Ardei dulce tocat ÉDES ANNA: 100g
Boia dulce ÉDES ANNA UNIVER: 10g
Ulei de floarea soarelui: 20 ml
Supă de oase/ apă: 400ml
Smântână grasă 25%+: 200g
Făină albă: 100g
Pătrunjel proaspăt: 1 legătură mică

Pentru mămăliguță:
Făină de mălai: 300g
Unt: 60g
Lapte: 100ml

Pentru ardei copt:
Ardei gras 3 culori: 3 buc
Oțet: 20ml
Zahăr: 15g
Ulei din sâmburi de struguri: 20ml

Mod de preparare:

Pentru a pregăti papricașul, vom spăla cocoșeii de munte cu apă rece în abundență și le vom tăia în două. Vom asezona și prăji acestea în ulei pe ambele părți 2-3 minute mai apoi le vom coace în cuptorul încins la jumătate, timp de 15-20 minute.

În timpul acesta vom pregăti tocănița pentru papricaș. În puțin ulei vom căli ceapa cu ardeiul și boiaua adăugând roșiile și supa de pui sau oase/ apă. Când sosul fierbe vom mai adăuga sare, piper și pasta de ardei după gust. După 10 minute de fierbere vom pregăti îngroşală cu smântână făină și lapte sau apa, pe urmă vom îngroșa papricașul adăugând puțin din sosul de pe foc în îngroşală, pe urma vom turna înapoi îngroşala în oala amestecând continuu. Vom mai fierbe tocănița 5-6 min la foc mic.

Pentru mămăliguță vom pregăti o cratiță cu 1l de apă 200ml de lapte și sare după gust. Când apa clocotește vom adăuga făină de mălai amestecând continuu cu un tel mai apoi vom da focul pe minim, amestecând încă 2-3 minute încorporând și untul în acest timp.

Pentru a obține ardeiul copt perfect o vom coace pe o plită sau tigaie încinsă adăugând doar puțină sare. După ce coacem ardeii pe fiecare parte le vom acoperi cu un capac sau o cârpa de bucătărie timp de 5 minute. Pe urmă vom curăța ardeii și le vom marina cu ulei, oțet, sare și piper. Vom servi mămăliguța cu smântână, mai apoi vom așeza un pat din papricaș pe care vom servi puiul copt, asezonându-l cu ardei copt.

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.

Univer Articole Similare


UniverHamburger de casă

Ingrediente pentru 5 persoane: Carne tocată amestec: 600g; Chifle burger: 5 buc.; Ketchup dulce/iute Univer: 100 g; Sos Maioneză Univer: 100 g; Sos Hamburger Univer: 100g; Condimente friptură și cartofi: 50g; Salată verde: 1 căpățână mică; Ceapă roșie: 1 buc. mare; Castraveți murați: 2 buc. mari; Cartofi (pentru cartofi prăjiți): 5 buc.; Condimente pentru cartofi: […]

UniverOuă umplute festive

Ingrediente (pentru 5-8 persoane): 6 ouă pastă ardei dulce Piros Arany UNIVER: 100g ficăței de pui: 100g unt: 60g sos maioneză UNIVER: 150g smântână: 150g boia dulce ÉDES ANNA UNIVER: 10g mazăre verde în păstaie 20 gr ciuperci Shimeji 150 gr eventual Muștar sau Mic Muștar UNIVER: 50g Mod de preparare: Se vor fierbe ouăle […]

UniverSalată Cezar

Ingrediente ( pentru 5 persoane): piept de pui: 500g salată romaine: 400g eventual andive: 100G roșii cherry: 300g parmezan/ grana padano: 120g capere: 50g pâine toast: 5 felii Sos salată Cezar Univer: 250ml sare și piper Univer ulei de măsline Mod de preparare: Vom asezona pieptul de pui tăiat cuburi și îl vom prăji într-o […]

UniverCremă de branză

Ingrediente (pentru 4 persoane): jumătatea unei cepe mici 300 g branză de oaie (o parte poate fi și branză de vacă) 3 linguri smântână 1 linguriță muștar Univer 1 vârf de cuţit chimion măcinat jumatate linguriță de boia de ardei dulce Univer jumatate linguriță “Piros Arany” (Pastă de  ardei) dulce sau iute Univer 1 vârf […]