UniverPapricaș de pui din cocoșel de munte cu mămăliguța și ardei copt


Papricaș de pui din cocoșel de munte cu mămăliguța și ardei copt

Ingrediente (pentru 4-6 persoane):

Cocoșel munte: 2 buc
Ceapă: 100g
Usturoi (sau Pastă usturoi UNIVER): 5g
Ardei dulce tocat ÉDES ANNA: 100g
Boia dulce ÉDES ANNA UNIVER: 10g
Ulei de floarea soarelui: 20 ml
Supă de oase/ apă: 400ml
Smântână grasă 25%+: 200g
Făină albă: 100g
Pătrunjel proaspăt: 1 legătură mică

Pentru mămăliguță:
Făină de mălai: 300g
Unt: 60g
Lapte: 100ml

Pentru ardei copt:
Ardei gras 3 culori: 3 buc
Oțet: 20ml
Zahăr: 15g
Ulei din sâmburi de struguri: 20ml

Mod de preparare:

Pentru a pregăti papricașul, vom spăla cocoșeii de munte cu apă rece în abundență și le vom tăia în două. Vom asezona și prăji acestea în ulei pe ambele părți 2-3 minute mai apoi le vom coace în cuptorul încins la jumătate, timp de 15-20 minute.

În timpul acesta vom pregăti tocănița pentru papricaș. În puțin ulei vom căli ceapa cu ardeiul și boiaua adăugând roșiile și supa de pui sau oase/ apă. Când sosul fierbe vom mai adăuga sare, piper și pasta de ardei după gust. După 10 minute de fierbere vom pregăti îngroşală cu smântână făină și lapte sau apa, pe urmă vom îngroșa papricașul adăugând puțin din sosul de pe foc în îngroşală, pe urma vom turna înapoi îngroşala în oala amestecând continuu. Vom mai fierbe tocănița 5-6 min la foc mic.

Pentru mămăliguță vom pregăti o cratiță cu 1l de apă 200ml de lapte și sare după gust. Când apa clocotește vom adăuga făină de mălai amestecând continuu cu un tel mai apoi vom da focul pe minim, amestecând încă 2-3 minute încorporând și untul în acest timp.

Pentru a obține ardeiul copt perfect o vom coace pe o plită sau tigaie încinsă adăugând doar puțină sare. După ce coacem ardeii pe fiecare parte le vom acoperi cu un capac sau o cârpa de bucătărie timp de 5 minute. Pe urmă vom curăța ardeii și le vom marina cu ulei, oțet, sare și piper. Vom servi mămăliguța cu smântână, mai apoi vom așeza un pat din papricaș pe care vom servi puiul copt, asezonându-l cu ardei copt.

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.

Univer Articole Similare


UniverGulaș Festiv

Gulaș servit ca friptură pe platou Ingrediente pentru 10 persoane: Vrăbioară de vită: 2kg Condimente pt friptură: 100g Ulei: 10 ml Boia dulce Édes Anna Univer: 80g Pasta de ardei dulce Piros Arany Univer: 100g Piper negru măcinat Univer: 10g Cimbrișor: 10g Vin roșu: 100ml Pentru gulaș: Cartofi roșii: 1,3 kg Ceapă: 200g Pasta de […]

UniverBorș De Iarnă Cu Afumatură

Borș de iarnă cu afumătură servită cu Karikás Pista Ingrediente pentru 10 persoane: Scăriță sau ciolan afumat: 400gr Morcovi: 150g Gulie: 150g Țelina rădăcină: 200g Ceapă: 100g Cartofi: 400g Pastă tomate 24% Univer: 200g Ardei iute rondele Karikás Pista Univer: 200g Boia dulce Édes Anna Univer: 20g Tarhon: 15g Borș: 200ml Usturoi sau Pasta de […]

UniverSalată creveți

Ingrediente pentru 5 persoane: Salată Bok Choy: 33 buc Creveți decorticați: 400 g sau 25 buc. Avocado (ready to eat): 2 buc. Salată iceberg: 300 g Ridichi roșii: 60 g Rucolă: 60 g Portocale: 2 buc. Ardei iute rondele Karikás Pista: 10 g Ardei extra iute tocat Haragos Pista: 1 g Ardei: 1-2 buc. Usturoi: […]

UniverHamburger de casă

Ingrediente pentru 5 persoane: Carne tocată amestec: 600g; Chifle burger: 5 buc.; Ketchup dulce/iute Univer: 100 g; Sos Maioneză Univer: 100 g; Sos Hamburger Univer: 100g; Condimente friptură și cartofi: 50g; Salată verde: 1 căpățână mică; Ceapă roșie: 1 buc. mare; Castraveți murați: 2 buc. mari; Cartofi (pentru cartofi prăjiți): 5 buc.; Condimente pentru cartofi: […]