Lava Cake cu Erős Pista
Ciocolata neagră și untul se topesc la abur. Ouăle și zahărul se amestecă până se ...
Citește mai multIngrediente:
500 gr făină de grâu
30 gr drojdie proaspătă
200 ml lapte călduţă
1 linguriţă zahăr
200 ml apă călduţă
1 linguriţă sare
30 ml ulei de floarea soarelui
ulei de floarea soarelui pentru prăjit
150 gr smântănă grasă
25 gr Pastă de Usturoi Univer
80 gr caşcaval trappista răzuit
Pregătire:
Încălzim laptele la temperatura mâinii, amestecăm cu zahărul şi sfărâmăm în el drojdia proaspătă. Lăsăm la dospit 5 minute – să se fermenteze. Întretimp cernem făina într-un castron mai mare, adăugăm sarea. În mijloc facem un locaş, în care adăugăm uleiul, laptele cu drojdia fermentată şi apa călduţă. Se frământă bine. Se lasă în castron acoperit cu un ştergar, într-un loc cald, timp de o oră.
Împărţim aluatul în 10 porţii, formăm mingiuţe egale, şi le mai lăsăm acoperite 10 minute. Pe urmă se presărăm pe masa de lucru puţină făină, întindem mingiuţele până la dimensiunea unei palme. Se coc într-o cantitate mare de ulei fierbinte – se lasă pe fiecare parte 1,5 – 1,5 minute, până ce se rumenesc frumos.
Le scoatem într-o strecurătoare din metal, să se scurgă excesul de grăsime.
Amestecăm smântâna cu Pasta de Usturoi Univer. Cu aceasta ungem plăcintele proaspăt coapte şi presărăm cu caşcaval trappista răzuit.
Ciocolata neagră și untul se topesc la abur. Ouăle și zahărul se amestecă până se ...
Citește mai multÎntr-un bol, punem făina, drojdia uscată, sarea și apa, apoi frământăm bine până se omogenizează. ...
Citește mai multCiupercile champignon se taie în felii subțiri și se călesc bine într-o cantitate mică de ...
Citește mai multPresărăm 1 căpățână de usturoi cu puțină sare și ulei de măsline, apoi o împachetăm ...
Citește mai mult