Chili con carne
Într-o cratiță fierbinte, prăjim bine carnea de vită într-o cantitate mică de ulei, apoi adăugăm ...
Citește mai multIngrediente:
500 gr făină de grâu
30 gr drojdie proaspătă
200 ml lapte călduţă
1 linguriţă zahăr
200 ml apă călduţă
1 linguriţă sare
30 ml ulei de floarea soarelui
ulei de floarea soarelui pentru prăjit
150 gr smântănă grasă
25 gr Pastă de Usturoi Univer
80 gr caşcaval trappista răzuit
Pregătire:
Încălzim laptele la temperatura mâinii, amestecăm cu zahărul şi sfărâmăm în el drojdia proaspătă. Lăsăm la dospit 5 minute – să se fermenteze. Întretimp cernem făina într-un castron mai mare, adăugăm sarea. În mijloc facem un locaş, în care adăugăm uleiul, laptele cu drojdia fermentată şi apa călduţă. Se frământă bine. Se lasă în castron acoperit cu un ştergar, într-un loc cald, timp de o oră.
Împărţim aluatul în 10 porţii, formăm mingiuţe egale, şi le mai lăsăm acoperite 10 minute. Pe urmă se presărăm pe masa de lucru puţină făină, întindem mingiuţele până la dimensiunea unei palme. Se coc într-o cantitate mare de ulei fierbinte – se lasă pe fiecare parte 1,5 – 1,5 minute, până ce se rumenesc frumos.
Le scoatem într-o strecurătoare din metal, să se scurgă excesul de grăsime.
Amestecăm smântâna cu Pasta de Usturoi Univer. Cu aceasta ungem plăcintele proaspăt coapte şi presărăm cu caşcaval trappista răzuit.
Într-o cratiță fierbinte, prăjim bine carnea de vită într-o cantitate mică de ulei, apoi adăugăm ...
Citește mai multFrecați bine pulpele de pui cu amestecul nostru de condimente uscate, format din zahăr brun, ...
Citește mai multMod de preparare Se amestecă apa călduță cu zahărul și drojdia, apoi se adaugă făina ...
Citește mai multÎntr-o oală, se prăjește ceapa, ghimbirul și usturoiul. Apoi se adaugă condimentele: chimen, coriandru, turmeric, ...
Citește mai mult