Clătite Hortobágyi vegetariene
Ciupercile champignon se taie în felii subțiri și se călesc bine într-o cantitate mică de ...
Citește mai multIngrediente:
300 g linte înmuiată
2 foi de dafin
1 ceapă mai mare
2 căţei de usturoi
60 g Muştar Iute Univer fără E-uri
150 ml smântână
1 lingură rasă de amidon de porumb
2 linguri de pătrunjel verde proaspăt, tăiat mărunt
sare, piper proaspăt măcinat
4 buc de cârnaţi pentru prăjit
20 ml ulei de floarea soarelui
Pregătire:
Lintea se pune la înmuiat în apă rece, cu o seară înainte. A doua zi o spălăm şi punem la fiert în apă cât să o acopere mai mult cu un deget. Adăugăm foile de dafin, ceapa tăiată în cubuleţe mai mari şi usturoiul tăiat felii. Fierbem la foc mediu, acoperită cu capac, cca 35-40 minute.
Odată ce majoritatea apei a fiert şi lintea s-a înmuiat, amestecăm smântâna cu Muştarul Iute Univer fără E-uri şi cu amidonul, fără cocoloaşe. Cu egalizarea căldurii, punem câteva linguri din apa fierbinte de gătit peste amestecul anterior și apoi amestecăm încet cu lintea.
Aducem la fierbere – condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat.
Încălzim puțin ulei într-o tigaie și prăjim cârnații până se rumenesc, devin crocanți.
Această mâncare de linte se serveşte fierbinte cu cârnaţii proaspăt prăjiţi, cu pătrunjel verde tăiat mărunt, presărat deasupra.
Ciupercile champignon se taie în felii subțiri și se călesc bine într-o cantitate mică de ...
Citește mai multPresărăm 1 căpățână de usturoi cu puțină sare și ulei de măsline, apoi o împachetăm ...
Citește mai multAmestecăm făina, făina de porumb, praful de copt, zahărul, sarea și piperul, apoi adăugăm oul ...
Citește mai multÎntr-o cratiță fierbinte, prăjim bine carnea de vită într-o cantitate mică de ulei, apoi adăugăm ...
Citește mai mult