
Sandwich vegan cu cartofi dulci
Se taie cartofii dulci în rondele, se amestecă cu ulei de măsline, chimion, coriandru măcinat, ...
Citește mai multIngrediente:
300 g linte înmuiată
2 foi de dafin
1 ceapă mai mare
2 căţei de usturoi
60 g Muştar Iute Univer fără E-uri
150 ml smântână
1 lingură rasă de amidon de porumb
2 linguri de pătrunjel verde proaspăt, tăiat mărunt
sare, piper proaspăt măcinat
4 buc de cârnaţi pentru prăjit
20 ml ulei de floarea soarelui
Pregătire:
Lintea se pune la înmuiat în apă rece, cu o seară înainte. A doua zi o spălăm şi punem la fiert în apă cât să o acopere mai mult cu un deget. Adăugăm foile de dafin, ceapa tăiată în cubuleţe mai mari şi usturoiul tăiat felii. Fierbem la foc mediu, acoperită cu capac, cca 35-40 minute.
Odată ce majoritatea apei a fiert şi lintea s-a înmuiat, amestecăm smântâna cu Muştarul Iute Univer fără E-uri şi cu amidonul, fără cocoloaşe. Cu egalizarea căldurii, punem câteva linguri din apa fierbinte de gătit peste amestecul anterior și apoi amestecăm încet cu lintea.
Aducem la fierbere – condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat.
Încălzim puțin ulei într-o tigaie și prăjim cârnații până se rumenesc, devin crocanți.
Această mâncare de linte se serveşte fierbinte cu cârnaţii proaspăt prăjiţi, cu pătrunjel verde tăiat mărunt, presărat deasupra.
Se taie cartofii dulci în rondele, se amestecă cu ulei de măsline, chimion, coriandru măcinat, ...
Citește mai multPentru prepararea marinadei se amestecă întâi condimentele uscate. Se spală carnea, se curăță de piele ...
Citește mai multMod de preparare: Puneți năutul într-un bol, adăugați uleiul de măsline, tahini, zeama de lămâie, ...
Citește mai multÎn apa clocotită, punem pulpele de pui, adăugăm morcovii, țelina, boabele de piper și frunzele ...
Citește mai mult