< Înapoi la rețete

Hribi cu smântână bucovineană

Porții 3-4 persoane
Dificultate Medie
Timp 60 minute

Ingrediente:

2 cepe albe
1 legătură de mărar
150 gr hribi proaspeți sau decongelați
1/2 linguriță Pastă de usturoi de la Univer
120 gr smântână
Sare, piper
2-3 linguri de lapte
500 ml de apă
100 gr făină de mălai

Pentru început, tăiem cepele în cubulețe, după care le călim câteva minute într-o tigaie cu puțin ulei. Adăugăm ciupercile și le gătim împreună cu ceapa, alături de 1/2 linguriță pastă de usturoi de la Univer, pentru încă 3-4 minute, după care adăugăm smântâna și 2-3 linguri de lapte. Condimentăm cu sare și piper, mărarul tocat mărunt, iar ca și garnitură putem servi cu mămăligă facută din 100 gr făină de mălai și 500 ml de apă pe care le fierbem pentru 25 de minute, amestecând încontinuu. Putem să presărăm și puțin mărar tocat și smântână deasupra.

Poftă bună!:)

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.

 

 


Articole Similare