Clătite Hortobágyi vegetariene
Ciupercile champignon se taie în felii subțiri și se călesc bine într-o cantitate mică de ...
Citește mai multIngrediente:
Carne tocată amestec: 600g;
Chifle burger: 5 buc.;
Ketchup dulce/iute Univer: 100 g;
Sos Maioneză Univer: 100 g;
Sos Hamburger Univer: 100g;
Condimente friptură și cartofi: 50g;
Salată verde: 1 căpățână mică;
Ceapă roșie: 1 buc. mare;
Castraveți murați: 2 buc. mari;
Cartofi (pentru cartofi prăjiți): 5 buc.;
Condimente pentru cartofi: 10g;
Cașcaval Ementaller feliat: 5 felii.
Pentru salată Coleslaw:
Varză albă : 350g;
Sos Maioneză Univer: 100g;
Morcov mediu: 1 buc.;
Ceapă roșie: ½ buc.
Mod de preparare:
Vom amesteca carnea tocată asezonând cu sare și piper, vom forma burgerii și îi vom păstra la frigider timp de o oră. În acest timp, vom pregăti cartofii: îi vom curăța, spăla și tăia. Încingem între timp uleiul la foc mediu și prăjim cartofii. Pentru a obține cartofi prăjiți crocanți, putem să îi prăjim în ulei mai puțin încins timp de 2-3 minute, după care vom scoate cartofii și îi vom răci, după care, înainte de servire, îi vom prăji încă 1-2 min în ulei foarte încins.
Pentru salata Coleslaw vom răzui varza și o vom amesteca cu ceapă roșie tocată fin, cu sare, piper și puțin oțet. După 2-3 min de odihnire, o vom amesteca cu maioneza Univer.
Vom prăji burgerii 2-3 minute pe fiecare parte, adăugând cașcavalul Ementaller în momentul în care întoarcem carnea. Apoi, se prăjesc și chiflele tăiate jumătăți în același ulei.
Vom monta burgerul cu Sosul hamburger Univer și legumele tăiate subțiri, servindu-l cu cartofii prăjiți și salata Coleslaw.
Poftă bună! 🙂
Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.
Ciupercile champignon se taie în felii subțiri și se călesc bine într-o cantitate mică de ...
Citește mai multPresărăm 1 căpățână de usturoi cu puțină sare și ulei de măsline, apoi o împachetăm ...
Citește mai multAmestecăm făina, făina de porumb, praful de copt, zahărul, sarea și piperul, apoi adăugăm oul ...
Citește mai multÎntr-o cratiță fierbinte, prăjim bine carnea de vită într-o cantitate mică de ulei, apoi adăugăm ...
Citește mai mult