UniverHamburger de casă


Hamburger de casă

Ingrediente pentru 5 persoane:

Carne tocată amestec: 600g;
Chifle burger: 5 buc.;
Ketchup dulce/iute Univer: 100 g;
Sos Maioneză Univer: 100 g;
Sos Hamburger Univer: 100g;
Condimente friptură și cartofi: 50g;
Salată verde: 1 căpățână mică;
Ceapă roșie: 1 buc. mare;
Castraveți murați: 2 buc. mari;
Cartofi (pentru cartofi prăjiți): 5 buc.;
Condimente pentru cartofi: 10g;
Cașcaval Ementaller feliat: 5 felii.

Pentru  salată Coleslaw:

Varză albă : 350g;
Sos Maioneză Univer: 100g;
Morcov mediu: 1 buc.;
Ceapă roșie: ½ buc.

Mod de preparare:

Vom amesteca carnea tocată asezonând cu sare și piper, vom forma burgerii și îi vom păstra la frigider timp de o oră. În acest timp, vom pregăti cartofii: îi vom curăța, spăla și tăia. Încingem  între timp uleiul la foc mediu și prăjim cartofii. Pentru a obține cartofi prăjiți crocanți, putem să îi prăjim în ulei mai puțin încins timp de 2-3 minute, după care vom scoate cartofii și îi vom răci, după care, înainte de servire, îi vom prăji încă 1-2 min în ulei foarte încins.

Pentru salata Coleslaw vom răzui varza și o vom amesteca cu ceapă roșie tocată fin, cu sare, piper și puțin oțet. După 2-3 min de odihnire, o vom amesteca cu maioneza Univer.

Vom prăji burgerii 2-3 minute pe fiecare parte, adăugând cașcavalul Ementaller în momentul în care întoarcem carnea. Apoi, se prăjesc și chiflele tăiate jumătăți în același ulei.

Vom monta burgerul cu Sosul hamburger Univer și legumele tăiate subțiri, servindu-l cu cartofii prăjiți și salata Coleslaw.

Poftă bună! 🙂

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.

Univer Articole Similare


UniverSalată de cartofi dulci

Ingrediente: 3 cartofi dulci mari Ulei de măsline Sare Piper 160 gr merișoare uscate 180 gr arahide 2 cepe verzi 1 avocado 150 gr Baby spanac 150 gr Maioneză Vegană Univer Mod de preparare: Pentru această salată super simplă, curățăm cartofii dulci, după care îi tăiem cuburi de aprox. 2 cm. Pe o tavă tapetată […]

UniverBrownies cu Haragos Pista

Ingrediente: 4 ouă întregi 400 g zahăr tos 40 g făină tip 000 2 lingurițe de praf de copt 200 g unt 200 g ciocolată cu 70% conținut de cacao 100 g de alune de pădure 1 linguriță de Haragos Pista Mod de preparare: Cu ajutorul unui mixer, batem 4 ouă cu 400 gr zahăr […]

UniverVarză à la Cluj

Ingrediente: Ulei de măsline Varză murată: 1kg Orez cu bob rotund: 200g Carne tocată de vită: 1kg 1 Ceapă albă medie 1 Cățel de usturoi Pastă de tomate Univer Smântână 25% grăsime: 350g Sare și piper Mod de preparare: Vom tăia varza foarte subțire și o vom căli în puțin ulei încins într-o oală. În […]

UniverGulaș Festiv

Gulaș servit ca friptură pe platou Ingrediente pentru 10 persoane: Vrăbioară de vită: 2kg Condimente pt friptură: 100g Ulei: 10 ml Boia dulce Édes Anna Univer: 80g Pasta de ardei dulce Piros Arany Univer: 100g Piper negru măcinat Univer: 10g Cimbrișor: 10g Vin roșu: 100ml Pentru gulaș: Cartofi roșii: 1,3 kg Ceapă: 200g Pasta de […]