UniverGulaș Festiv


Gulaș Festiv

Gulaș servit ca friptură pe platou

Ingrediente pentru 10 persoane:

Vrăbioară de vită: 2kg
Condimente pt friptură: 100g
Ulei: 10 ml
Boia dulce Édes Anna Univer: 80g
Pasta de ardei dulce Piros Arany Univer: 100g
Piper negru măcinat Univer: 10g
Cimbrișor: 10g
Vin roșu: 100ml

Pentru gulaș:

Cartofi roșii: 1,3 kg
Ceapă: 200g
Pasta de ardei dulce Piros Arany Univer: 100g
Cremă gulaș dulce sau iute Univer: 200g
Pasta tomate 24% Univer: 100g
Vin roșu: 100ml
Cimbru: 5g
Piper negru măcinat Univer: 10g

Mod de preparare:

Pentru friptură vom pregăti carnea de vită, marinată cu sare și  piper măcinat Univer, cimbru, cremă  dulce sau iute de gulaș și puțin ulei. Se lasă carnea de vită la marinat 2-3 ore la frigider, apoi o vom prăji într-o tigaie încinsă pe fiecare parte. O vom introduce în cuptorul încins la jumătate cca. 120 grade, timp de 20-25 de minute, după ce o vom odihni încă 10 minute înainte de servire.

Pentru gulaș vom curăța, spăla și tăia legumele, le vom căli în ulei, dar fără cartofii pregătiți. După ce călim legumele timp de 5 minute, la foc mediu, adăugăm boia de ardei dulce  Édes Anna Univer, pasta de tomate 24%  Univer și crema de gulaș dulce sau iute Univer. La sfârșit vom adăuga vinul roșu, cimbrul și apa sau supa de oase. După ce gulașul va clocoti timp de 10 minute, adăugăm cartofii, lăsăm la fiert, la foc mediu timp de 15-20 de minute.

Servim friptura feliată pe un platou elegant pe pat de gulaș.

Poftă bună! 🙂

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.

Univer Articole Similare


UniverHremzli de cartofi

Ingrediente: 1 kg de cartofi cruzi 2 ouă 2 linguri de făină 2 linguri pastă de usturoi Univer ulei de măsline sare și piper pentru sos : 200 g iaurt 2 linguri pastă de usturoi Univer sare și piper Vom începe prin a curăța și rade 1 kg de cartofi albi pe partea mare a […]

UniverConopidă gratinată la cuptor

Ingrediente: 1 conopidă mare 200 gr bacon 3 căței de usturoi 100 gr pesmet 1 legătură de pătrunjel 100 gr unt 100 gr făină 1 l de lapte Muștar Univer fără E-uri 250 gr cașcaval afumat sare și piper Mod de preparare: Tăiem conopida pe jumătate, după care în bucăți mai mici și o punem […]

UniverSalată de creveți cu Sos 1000 de insule

Ingrediente: 2 căței de usturoi 2 bucăți de avocado 100 gr salată rucola 300 gr creveți cruzi și curățați 100 gr pâine feliată tăiată cuburi 30 gr semințe de susan 7 bucăți roșii cherry jumătate de castravete Sos de salată 1000 de insule Univer Mod de preparare: Într-o tigaie încinsă cu ulei, gătim creveții împreună […]

UniverAripioare de pui picante cu broccoli

Ingrediente: 500 gr aripi de pui 500 gr lapte bătut sau kefir 1 lingură Pastă de usturoi Univer 400 gr făina 4 linguri praf de usturoi 4 linguri praf de ceapă 3 linguri Boia de ardei dulce Univer sare și piper 2 l ulei 100 gr unt 3 linguri sos de soia 200 gr Sos […]