Clătite Hortobágyi vegetariene
Ciupercile champignon se taie în felii subțiri și se călesc bine într-o cantitate mică de ...
Citește mai multIngrediente:
Vrăbioară de vită: 2kg
Condimente pt friptură: 100g
Ulei: 10 ml
Boia dulce Édes Anna Univer: 80g
Pasta de ardei dulce Piros Arany Univer: 100g
Piper negru măcinat Univer: 10g
Cimbrișor: 10g
Vin roșu: 100ml
Pentru gulaș:
Cartofi roșii: 1,3 kg
Ceapă: 200g
Pasta de ardei dulce Piros Arany Univer: 100g
Cremă gulaș dulce sau iute Univer: 200g
Pasta tomate 24% Univer: 100g
Vin roșu: 100ml
Cimbru: 5g
Piper negru măcinat Univer: 10g
Mod de preparare:
Pentru friptură vom pregăti carnea de vită, marinată cu sare și piper măcinat Univer, cimbru, cremă dulce sau iute de gulaș și puțin ulei. Se lasă carnea de vită la marinat 2-3 ore la frigider, apoi o vom prăji într-o tigaie încinsă pe fiecare parte. O vom introduce în cuptorul încins la jumătate cca. 120 grade, timp de 20-25 de minute, după ce o vom odihni încă 10 minute înainte de servire.
Pentru gulaș vom curăța, spăla și tăia legumele, le vom căli în ulei, dar fără cartofii pregătiți. După ce călim legumele timp de 5 minute, la foc mediu, adăugăm boia de ardei dulce Édes Anna Univer, pasta de tomate 24% Univer și crema de gulaș dulce sau iute Univer. La sfârșit vom adăuga vinul roșu, cimbrul și apa sau supa de oase. După ce gulașul va clocoti timp de 10 minute, adăugăm cartofii, lăsăm la fiert, la foc mediu timp de 15-20 de minute.
Servim friptura feliată pe un platou elegant pe pat de gulaș.
Poftă bună! ?
Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.
Ciupercile champignon se taie în felii subțiri și se călesc bine într-o cantitate mică de ...
Citește mai multPresărăm 1 căpățână de usturoi cu puțină sare și ulei de măsline, apoi o împachetăm ...
Citește mai multAmestecăm făina, făina de porumb, praful de copt, zahărul, sarea și piperul, apoi adăugăm oul ...
Citește mai multÎntr-o cratiță fierbinte, prăjim bine carnea de vită într-o cantitate mică de ulei, apoi adăugăm ...
Citește mai mult