UniverGulaș Festiv


Gulaș Festiv

Gulaș servit ca friptură pe platou

Ingrediente pentru 10 persoane:

Vrăbioară de vită: 2kg
Condimente pt friptură: 100g
Ulei: 10 ml
Boia dulce Édes Anna Univer: 80g
Pasta de ardei dulce Piros Arany Univer: 100g
Piper negru măcinat Univer: 10g
Cimbrișor: 10g
Vin roșu: 100ml

Pentru gulaș:

Cartofi roșii: 1,3 kg
Ceapă: 200g
Pasta de ardei dulce Piros Arany Univer: 100g
Cremă gulaș dulce sau iute Univer: 200g
Pasta tomate 24% Univer: 100g
Vin roșu: 100ml
Cimbru: 5g
Piper negru măcinat Univer: 10g

Mod de preparare:

Pentru friptură vom pregăti carnea de vită, marinată cu sare și  piper măcinat Univer, cimbru, cremă  dulce sau iute de gulaș și puțin ulei. Se lasă carnea de vită la marinat 2-3 ore la frigider, apoi o vom prăji într-o tigaie încinsă pe fiecare parte. O vom introduce în cuptorul încins la jumătate cca. 120 grade, timp de 20-25 de minute, după ce o vom odihni încă 10 minute înainte de servire.

Pentru gulaș vom curăța, spăla și tăia legumele, le vom căli în ulei, dar fără cartofii pregătiți. După ce călim legumele timp de 5 minute, la foc mediu, adăugăm boia de ardei dulce  Édes Anna Univer, pasta de tomate 24%  Univer și crema de gulaș dulce sau iute Univer. La sfârșit vom adăuga vinul roșu, cimbrul și apa sau supa de oase. După ce gulașul va clocoti timp de 10 minute, adăugăm cartofii, lăsăm la fiert, la foc mediu timp de 15-20 de minute.

Servim friptura feliată pe un platou elegant pe pat de gulaș.

Poftă bună! 🙂

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.

Univer Articole Similare


UniverSalată de cartofi dulci

Ingrediente: 3 cartofi dulci mari Ulei de măsline Sare Piper 160 gr merișoare uscate 180 gr arahide 2 cepe verzi 1 avocado 150 gr Baby spanac 150 gr Maioneză Vegană Univer Mod de preparare: Pentru această salată super simplă, curățăm cartofii dulci, după care îi tăiem cuburi de aprox. 2 cm. Pe o tavă tapetată […]

UniverBrownies cu Haragos Pista

Ingrediente: 4 ouă întregi 400 g zahăr tos 40 g făină tip 000 2 lingurițe de praf de copt 200 g unt 200 g ciocolată cu 70% conținut de cacao 100 g de alune de pădure 1 linguriță de Haragos Pista Mod de preparare: Cu ajutorul unui mixer, batem 4 ouă cu 400 gr zahăr […]

UniverVarză à la Cluj

Ingrediente: Ulei de măsline Varză murată: 1kg Orez cu bob rotund: 200g Carne tocată de vită: 1kg 1 Ceapă albă medie 1 Cățel de usturoi Pastă de tomate Univer Smântână 25% grăsime: 350g Sare și piper Mod de preparare: Vom tăia varza foarte subțire și o vom căli în puțin ulei încins într-o oală. În […]

UniverBorș de Iarnă cu Afumatură

Borș de iarnă cu afumătură servită cu Karikás Pista Ingrediente pentru 10 persoane: Scăriță sau ciolan afumat: 400gr Morcovi: 150g Gulie: 150g Țelina rădăcină: 200g Ceapă: 100g Cartofi: 400g Pastă tomate 24% Univer: 200g Ardei iute rondele Karikás Pista Univer: 200g Boia dulce Édes Anna Univer: 20g Tarhon: 15g Borș: 200ml Usturoi sau Pasta de […]