UniverGulaș Festiv


Gulaș Festiv

Gulaș servit ca friptură pe platou

Ingrediente pentru 10 persoane:

Vrăbioară de vită: 2kg
Condimente pt friptură: 100g
Ulei: 10 ml
Boia dulce Édes Anna Univer: 80g
Pasta de ardei dulce Piros Arany Univer: 100g
Piper negru măcinat Univer: 10g
Cimbrișor: 10g
Vin roșu: 100ml

Pentru gulaș:

Cartofi roșii: 1,3 kg
Ceapă: 200g
Pasta de ardei dulce Piros Arany Univer: 100g
Cremă gulaș dulce sau iute Univer: 200g
Pasta tomate 24% Univer: 100g
Vin roșu: 100ml
Cimbru: 5g
Piper negru măcinat Univer: 10g

Mod de preparare:

Pentru friptură vom pregăti carnea de vită, marinată cu sare și  piper măcinat Univer, cimbru, cremă  dulce sau iute de gulaș și puțin ulei. Se lasă carnea de vită la marinat 2-3 ore la frigider, apoi o vom prăji într-o tigaie încinsă pe fiecare parte. O vom introduce în cuptorul încins la jumătate cca. 120 grade, timp de 20-25 de minute, după ce o vom odihni încă 10 minute înainte de servire.

Pentru gulaș vom curăța, spăla și tăia legumele, le vom căli în ulei, dar fără cartofii pregătiți. După ce călim legumele timp de 5 minute, la foc mediu, adăugăm boia de ardei dulce  Édes Anna Univer, pasta de tomate 24%  Univer și crema de gulaș dulce sau iute Univer. La sfârșit vom adăuga vinul roșu, cimbrul și apa sau supa de oase. După ce gulașul va clocoti timp de 10 minute, adăugăm cartofii, lăsăm la fiert, la foc mediu timp de 15-20 de minute.

Servim friptura feliată pe un platou elegant pe pat de gulaș.

Poftă bună! 🙂

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.

Univer Articole Similare


UniverBorș De Iarnă Cu Afumatură

Borș de iarnă cu afumătură servită cu Karikás Pista Ingrediente pentru 10 persoane: Scăriță sau ciolan afumat: 400gr Morcovi: 150g Gulie: 150g Țelina rădăcină: 200g Ceapă: 100g Cartofi: 400g Pastă tomate 24% Univer: 200g Ardei iute rondele Karikás Pista Univer: 200g Boia dulce Édes Anna Univer: 20g Tarhon: 15g Borș: 200ml Usturoi sau Pasta de […]

UniverSalată creveți

Ingrediente pentru 5 persoane: Salată Bok Choy: 33 buc Creveți decorticați: 400 g sau 25 buc. Avocado (ready to eat): 2 buc. Salată iceberg: 300 g Ridichi roșii: 60 g Rucolă: 60 g Portocale: 2 buc. Ardei iute rondele Karikás Pista: 10 g Ardei extra iute tocat Haragos Pista: 1 g Ardei: 1-2 buc. Usturoi: […]

UniverHamburger de casă

Ingrediente pentru 5 persoane: Carne tocată amestec: 600g; Chifle burger: 5 buc.; Ketchup dulce/iute Univer: 100 g; Sos Maioneză Univer: 100 g; Sos Hamburger Univer: 100g; Condimente friptură și cartofi: 50g; Salată verde: 1 căpățână mică; Ceapă roșie: 1 buc. mare; Castraveți murați: 2 buc. mari; Cartofi (pentru cartofi prăjiți): 5 buc.; Condimente pentru cartofi: […]

UniverPapricaș de pui din cocoșel de munte cu mămăliguța și ardei copt

Ingrediente (pentru 4-6 persoane): Cocoșel munte: 2 buc Ceapă: 100g Usturoi (sau Pastă usturoi UNIVER): 5g Ardei dulce tocat ÉDES ANNA: 100g Boia dulce ÉDES ANNA UNIVER: 10g Ulei de floarea soarelui: 20 ml Supă de oase/ apă: 400ml Smântână grasă 25%+: 200g Făină albă: 100g Pătrunjel proaspăt: 1 legătură mică Pentru mămăliguță: Făină de […]