UniverGulaș de cerb


Gulaș de cerb

Ingrediente (pentru 4 persoane):

1,5 kg carne cu os – picior sau piept – de cerb
50 g slănină afumată
2 linguri ulei
1 ceapă
2 linguri cremă dulce de gulaș sau amestec de condimente pentrutocană, sau cremă tocăniță de la Univer
1 linguriță cremă iute de gulaș Univer
1 lingurită boia de ardei roșii Édes Anna

Jumătate linguriță de maghiran
Cate 2 buc roșii și ardei verzi
500 g cartofi

pentru galuste:
1 ou
100 g faină albă

Mod de preparare:

Carnea se taie de pe oase și se taie cubulețe de câte 2-2,5 cm. Oasele se pun la fiert separat cu cca. 1,5 litri de apă, zeama de oase va fi baza gulasului.
Slănina se taie în cubulețe mărunte și se prăjește în ulei, în tigaie sau la foc liber în ceaun. Între timp se curăță ceapa, se taie mărunt, se adaugă la slănină, și se călește puțin. I se adaugă carnea – care trebuie să fie de 600-700 grame -, amestecând continuu se prăjește până ce carnea devine albuie. Se condimentează cu cele două creme de gulaș și cu măghiran. Se toarnă puțină apă, se adaugă roșiile și ardeii tăiați mărunt. Se acoperă și se lasă să se călească până ce carnea devine fragedă. Daca este nevoie, i se mai adaugă apă.

Se curață cartofii și se taie în cubuleţe asemanatoare cărnii sau în felii, și se adaugă cărnii deja fragede. Se strecoară zeama de oase și se toarnă peste carne și cartofi. Se fierbe încș cca. 25-30 minute.

Între timp din ou și faina se frământă un aluat tare, și cu 2-3 minute înainte ca gulașul să fie gata, se ciupește în gulas.

Timp de preparare: 2 ore
O porție: 645 kcal
La preparare s-au folosit următoarele produse Univer: cremă dulce de gulaș sau amestec de condimente pentru tocana, sau crema de tocăniță, boia dulce Édes Anna, cremă iute de gulaș.

Univer Articole Similare


UniverBorș De Iarnă Cu Afumatură

Borș de iarnă cu afumătură servită cu Karikás Pista Ingrediente pentru 10 persoane: Scăriță sau ciolan afumat: 400gr Morcovi: 150g Gulie: 150g Țelina rădăcină: 200g Ceapă: 100g Cartofi: 400g Pastă tomate 24% Univer: 200g Ardei iute rondele Karikás Pista Univer: 200g Boia dulce Édes Anna Univer: 20g Tarhon: 15g Borș: 200ml Usturoi sau Pasta de […]

UniverSalată creveți

Ingrediente pentru 5 persoane: Salată Bok Choy: 33 buc Creveți decorticați: 400 g sau 25 buc. Avocado (ready to eat): 2 buc. Salată iceberg: 300 g Ridichi roșii: 60 g Rucolă: 60 g Portocale: 2 buc. Ardei iute rondele Karikás Pista: 10 g Ardei extra iute tocat Haragos Pista: 1 g Ardei: 1-2 buc. Usturoi: […]

UniverHamburger de casă

Ingrediente pentru 5 persoane: Carne tocată amestec: 600g; Chifle burger: 5 buc.; Ketchup dulce/iute Univer: 100 g; Sos Maioneză Univer: 100 g; Sos Hamburger Univer: 100g; Condimente friptură și cartofi: 50g; Salată verde: 1 căpățână mică; Ceapă roșie: 1 buc. mare; Castraveți murați: 2 buc. mari; Cartofi (pentru cartofi prăjiți): 5 buc.; Condimente pentru cartofi: […]

UniverPapricaș de pui din cocoșel de munte cu mămăliguța și ardei copt

Ingrediente (pentru 4-6 persoane): Cocoșel munte: 2 buc Ceapă: 100g Usturoi (sau Pastă usturoi UNIVER): 5g Ardei dulce tocat ÉDES ANNA: 100g Boia dulce ÉDES ANNA UNIVER: 10g Ulei de floarea soarelui: 20 ml Supă de oase/ apă: 400ml Smântână grasă 25%+: 200g Făină albă: 100g Pătrunjel proaspăt: 1 legătură mică Pentru mămăliguță: Făină de […]