UniverGulaș de cerb


Gulaș de cerb

Ingrediente (pentru 4 persoane):

1,5 kg carne cu os – picior sau piept – de cerb
50 g slănină afumată
2 linguri ulei
1 ceapă
2 linguri cremă dulce de gulaș sau amestec de condimente pentrutocană, sau cremă tocăniță de la Univer
1 linguriță cremă iute de gulaș Univer
1 lingurită boia de ardei roșii Édes Anna

Jumătate linguriță de maghiran
Cate 2 buc roșii și ardei verzi
500 g cartofi

pentru galuste:
1 ou
100 g faină albă

Mod de preparare:

Carnea se taie de pe oase și se taie cubulețe de câte 2-2,5 cm. Oasele se pun la fiert separat cu cca. 1,5 litri de apă, zeama de oase va fi baza gulasului.
Slănina se taie în cubulețe mărunte și se prăjește în ulei, în tigaie sau la foc liber în ceaun. Între timp se curăță ceapa, se taie mărunt, se adaugă la slănină, și se călește puțin. I se adaugă carnea – care trebuie să fie de 600-700 grame -, amestecând continuu se prăjește până ce carnea devine albuie. Se condimentează cu cele două creme de gulaș și cu măghiran. Se toarnă puțină apă, se adaugă roșiile și ardeii tăiați mărunt. Se acoperă și se lasă să se călească până ce carnea devine fragedă. Daca este nevoie, i se mai adaugă apă.

Se curață cartofii și se taie în cubuleţe asemanatoare cărnii sau în felii, și se adaugă cărnii deja fragede. Se strecoară zeama de oase și se toarnă peste carne și cartofi. Se fierbe încș cca. 25-30 minute.

Între timp din ou și faina se frământă un aluat tare, și cu 2-3 minute înainte ca gulașul să fie gata, se ciupește în gulas.

Timp de preparare: 2 ore
O porție: 645 kcal
La preparare s-au folosit următoarele produse Univer: cremă dulce de gulaș sau amestec de condimente pentru tocana, sau crema de tocăniță, boia dulce Édes Anna, cremă iute de gulaș.

Univer Articole Similare


UniverCremă de branză

Ingrediente (pentru 4 persoane): jumătatea unei cepe mici 300 g branză de oaie (o parte poate fi și branză de vacă) 3 linguri smântână 1 linguriță muștar Univer 1 vârf de cuţit chimion măcinat jumatate linguriță de boia de ardei dulce Univer jumatate linguriță “Piros Arany” (Pastă de  ardei) dulce sau iute Univer 1 vârf […]

UniverCiorbă de pește

Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 2 crapi (fiecare de câte cca. 1 kg) 1 lingură boia de ardei Édes Anna 1 linguriță ardei iute Erős Pista sau cremă iute Piros Arany Univer sare 1-2 bucăți de cartofi 6-7 bucăți de ceapă Mod de preparare: Peștii se curătă și se scot oasele. Se jupuie și pielea, apoi […]

UniverCarne afumată fiartă cu sos de hrean

Ingrediente (pentru 4 persoane): 600 g carne afumată fiartă 60 g unt 2 linguri făină albă 4 dl lapte 1 dl friscă 3 linguri hrean dulce cu oțet de la Univer (jumătatea poate să fie și iute) 1 linguriţa sare 1 lingură zahăr tos zeama unei jumătăți de lămâie Mod de preparare: Se topește untul, […]

UniverBar de salate

Ingrediente (pentru 1 persoană): 350 g legume: orice fel de salată verde (obișnuită, andive, radicchio, etc.), gulii, morcovi, roșii, ardei, castraveți, zucchini, ridichi, praz, ceapă verde 1-2 ouă fierte eventual suncă, cașcaval sos maioneză Univer dressing tip sos salată usturoi Univer dressing tip sos salată “1000 de insule” Univer dressing  tip sos salată cu mărar […]