UniverGulaș de cerb


Gulaș de cerb

Ingrediente (pentru 4 persoane):

1,5 kg carne cu os – picior sau piept – de cerb
50 g slănină afumată
2 linguri ulei
1 ceapă
2 linguri cremă dulce de gulaș sau amestec de condimente pentrutocană, sau cremă tocăniță de la Univer
1 linguriță cremă iute de gulaș Univer
1 lingurită boia de ardei roșii Édes Anna

Jumătate linguriță de maghiran
Cate 2 buc roșii și ardei verzi
500 g cartofi

pentru galuste:
1 ou
100 g faină albă

Mod de preparare:

Carnea se taie de pe oase și se taie cubulețe de câte 2-2,5 cm. Oasele se pun la fiert separat cu cca. 1,5 litri de apă, zeama de oase va fi baza gulasului.
Slănina se taie în cubulețe mărunte și se prăjește în ulei, în tigaie sau la foc liber în ceaun. Între timp se curăță ceapa, se taie mărunt, se adaugă la slănină, și se călește puțin. I se adaugă carnea – care trebuie să fie de 600-700 grame -, amestecând continuu se prăjește până ce carnea devine albuie. Se condimentează cu cele două creme de gulaș și cu măghiran. Se toarnă puțină apă, se adaugă roșiile și ardeii tăiați mărunt. Se acoperă și se lasă să se călească până ce carnea devine fragedă. Daca este nevoie, i se mai adaugă apă.

Se curață cartofii și se taie în cubuleţe asemanatoare cărnii sau în felii, și se adaugă cărnii deja fragede. Se strecoară zeama de oase și se toarnă peste carne și cartofi. Se fierbe încș cca. 25-30 minute.

Între timp din ou și faina se frământă un aluat tare, și cu 2-3 minute înainte ca gulașul să fie gata, se ciupește în gulas.

Timp de preparare: 2 ore
O porție: 645 kcal
La preparare s-au folosit următoarele produse Univer: cremă dulce de gulaș sau amestec de condimente pentru tocana, sau crema de tocăniță, boia dulce Édes Anna, cremă iute de gulaș.

Univer Articole Similare


UniverHremzli de cartofi

Ingrediente: 1 kg de cartofi cruzi 2 ouă 2 linguri de făină 2 linguri pastă de usturoi Univer ulei de măsline sare și piper pentru sos : 200 g iaurt 2 linguri pastă de usturoi Univer sare și piper Vom începe prin a curăța și rade 1 kg de cartofi albi pe partea mare a […]

UniverConopidă gratinată la cuptor

Ingrediente: 1 conopidă mare 200 gr bacon 3 căței de usturoi 100 gr pesmet 1 legătură de pătrunjel 100 gr unt 100 gr făină 1 l de lapte Muștar Univer fără E-uri 250 gr cașcaval afumat sare și piper Mod de preparare: Tăiem conopida pe jumătate, după care în bucăți mai mici și o punem […]

UniverSalată de creveți cu Sos 1000 de insule

Ingrediente: 2 căței de usturoi 2 bucăți de avocado 100 gr salată rucola 300 gr creveți cruzi și curățați 100 gr pâine feliată tăiată cuburi 30 gr semințe de susan 7 bucăți roșii cherry jumătate de castravete Sos de salată 1000 de insule Univer Mod de preparare: Într-o tigaie încinsă cu ulei, gătim creveții împreună […]

UniverAripioare de pui picante cu broccoli

Ingrediente: 500 gr aripi de pui 500 gr lapte bătut sau kefir 1 lingură Pastă de usturoi Univer 400 gr făina 4 linguri praf de usturoi 4 linguri praf de ceapă 3 linguri Boia de ardei dulce Univer sare și piper 2 l ulei 100 gr unt 3 linguri sos de soia 200 gr Sos […]