UniverGulaș de cerb


Gulaș de cerb

Ingrediente (pentru 4 persoane):

1,5 kg carne cu os – picior sau piept – de cerb
50 g slănină afumată
2 linguri ulei
1 ceapă
2 linguri cremă dulce de gulaș sau amestec de condimente pentrutocană, sau cremă tocăniță de la Univer
1 linguriță cremă iute de gulaș Univer
1 lingurită boia de ardei roșii Édes Anna

Jumătate linguriță de maghiran
Cate 2 buc roșii și ardei verzi
500 g cartofi

pentru galuste:
1 ou
100 g faină albă

Mod de preparare:

Carnea se taie de pe oase și se taie cubulețe de câte 2-2,5 cm. Oasele se pun la fiert separat cu cca. 1,5 litri de apă, zeama de oase va fi baza gulasului.
Slănina se taie în cubulețe mărunte și se prăjește în ulei, în tigaie sau la foc liber în ceaun. Între timp se curăță ceapa, se taie mărunt, se adaugă la slănină, și se călește puțin. I se adaugă carnea – care trebuie să fie de 600-700 grame -, amestecând continuu se prăjește până ce carnea devine albuie. Se condimentează cu cele două creme de gulaș și cu măghiran. Se toarnă puțină apă, se adaugă roșiile și ardeii tăiați mărunt. Se acoperă și se lasă să se călească până ce carnea devine fragedă. Daca este nevoie, i se mai adaugă apă.

Se curață cartofii și se taie în cubuleţe asemanatoare cărnii sau în felii, și se adaugă cărnii deja fragede. Se strecoară zeama de oase și se toarnă peste carne și cartofi. Se fierbe încș cca. 25-30 minute.

Între timp din ou și faina se frământă un aluat tare, și cu 2-3 minute înainte ca gulașul să fie gata, se ciupește în gulas.

Timp de preparare: 2 ore
O porție: 645 kcal
La preparare s-au folosit următoarele produse Univer: cremă dulce de gulaș sau amestec de condimente pentru tocana, sau crema de tocăniță, boia dulce Édes Anna, cremă iute de gulaș.

Univer Articole Similare


UniverSalată de cartofi dulci

Ingrediente: 3 cartofi dulci mari Ulei de măsline Sare Piper 160 gr merișoare uscate 180 gr arahide 2 cepe verzi 1 avocado 150 gr Baby spanac 150 gr Maioneză Vegană Univer Mod de preparare: Pentru această salată super simplă, curățăm cartofii dulci, după care îi tăiem cuburi de aprox. 2 cm. Pe o tavă tapetată […]

UniverBrownies cu Haragos Pista

Ingrediente: 4 ouă întregi 400 g zahăr tos 40 g făină tip 000 2 lingurițe de praf de copt 200 g unt 200 g ciocolată cu 70% conținut de cacao 100 g de alune de pădure 1 linguriță de Haragos Pista Mod de preparare: Cu ajutorul unui mixer, batem 4 ouă cu 400 gr zahăr […]

UniverVarză à la Cluj

Ingrediente: Ulei de măsline Varză murată: 1kg Orez cu bob rotund: 200g Carne tocată de vită: 1kg 1 Ceapă albă medie 1 Cățel de usturoi Pastă de tomate Univer Smântână 25% grăsime: 350g Sare și piper Mod de preparare: Vom tăia varza foarte subțire și o vom căli în puțin ulei încins într-o oală. În […]

UniverGulaș Festiv

Gulaș servit ca friptură pe platou Ingrediente pentru 10 persoane: Vrăbioară de vită: 2kg Condimente pt friptură: 100g Ulei: 10 ml Boia dulce Édes Anna Univer: 80g Pasta de ardei dulce Piros Arany Univer: 100g Piper negru măcinat Univer: 10g Cimbrișor: 10g Vin roșu: 100ml Pentru gulaș: Cartofi roșii: 1,3 kg Ceapă: 200g Pasta de […]