< Înapoi la rețete

Frigărui cu ciuperci BBQ – cu ceapă verde

Porții 4 persoane
Dificultate Ușoară
Timp 40 minute

Ingrediente:

500 gr ciuperci Champignon
2 legături de ceapă verde
75 gr Sos Barbecue Univer
40 ml ulei de floarea soarelui
2 mănunchi de rucola proaspătă
20 ml oţet de vin alb
15 ml ulei de măsline
1 pachet de beţe pentru frigărui din bambus, înmuiate în apă în prealabil

Înainte de folosire înmuiem beţele pentru frigărui din bambus în apă – pentru a preveni să se aprindă.

Preîncălzim cuptorul la 190 de grade, pentru grill.

Curăţăm ciupercile, le tăiem în două pe lungime. Curăţăm ceapa verde şi le tăiem în bucăţi de 4-5 cm lungime. Înfingem pe beţele pentru frigărui alternat jumătăţile de ciuperci şi bucăţile de ceapă verde. Le ungem din abundenţă cu Sos Barbecue Univer, pe urmă le aşezăm pe o tavă căptuşită cu hârtie pentru copt, şi punem tava în cuptorul preîncălzit. Le coacem timp de 15-20 minute.

Între timp, clătim rucola, lăsăm să scurgă și o învârtim într-un amestec de oțet de vin alb și puțin ulei de măsline.

Pe aceasta servim frigăruile de legume prăjite.

 

 


Articole Similare