Cremă de branză
Ingrediente (pentru 4 persoane):
jumătatea unei cepe mici
300 g branză de oaie (o parte poate fi și branză de vacă)
3 linguri smântână
1 linguriță muștar Univer
1 vârf de cuţit chimion măcinat
jumatate linguriță de boia de ardei dulce Univer
jumatate linguriță “Piros Arany” (Pastă de ardei) dulce sau iute Univer
1 vârf de cuțit piper negru măcinat
1 vârf de cuțit cremă de usturoi Univer
Mod de preparare:
Ceapa curățată se taie foarte mărunt. Brânza se pune într-un castron, se zdrobeşte cu furculiţa, i se adaugă ceapa, smântâna, muștarul, chimionul, boia de ardei, piperul, Piros Arany și se amestecă bine.
Se acoperă și pune la rece până la servire. Se servește cu pâine proaspătă.
Crema de branză poate fi umplută în ardei graşi curățați se seminţe. Se servește rece de la frigider, tăiat felii. În acest caz, în loc de smântână se pot folosi 50 g de unt, pentru a obţine o cremă mai consistentă, mai ușor de tăiat felii.
Timp necesar preparării: 15 minute
O portie: 192 kcal
La preparare s-au folosit urmatoarele produse de la Univer: muștar, cremă dulce sau iute Piros Arany, cremă de usturoi.