< Înapoi la rețete

Conopidă gratinată la cuptor

Porții 6 persoane
Dificultate Ușoră
Timp 50 minute

Ingrediente:

1 conopidă mare

200 gr bacon

3 căței de usturoi

100 gr pesmet

1 legătură de pătrunjel

100 gr unt

100 gr făină

1 l de lapte

Muștar Univer fără E-uri

250 gr cașcaval afumat

sare și piper

Mod de preparare:

Tăiem conopida pe jumătate, după care în bucăți mai mici și o punem la fiert în apă cu sare pentru aprox. 4-5 minute. Într-o tigaie adăugăm bacon, 1 cățel de usturoi pisat, iar după ce baconul s-a prăjit, adăugăm peste și pesmetul. Amestecăm bine, iar apoi adăugăm deasupra și frunzele de pătrunjel tocate. Strecurăm conopida, apoi în aceeași oală facem un sos bechamel: punem untul la topit, peste care adăugăm făina și amestecăm bine. Adăugăm treptat laptele, amestecând, iar apoi adăugăm o lingură de muștar Univer și cașcavalul afumat răzuit, împreună cu puțină sare și piper. Amestecăm conopida cu sosul bechamel, apoi punem totul într-o tavă și adăugăm deasupra pesmetul cu bacon, cașcavalul afumat și dăm totul la cuptor la 180 grade pt aprox. 30 de minute.

Poftă bună! 🙂

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.


Articole Similare