UniverConopidă gratinată la cuptor


Conopidă gratinată la cuptor

Ingrediente:

1 conopidă mare
200 gr bacon
3 căței de usturoi
100 gr pesmet
1 legătură de pătrunjel
100 gr unt
100 gr făină
1 l de lapte
Muștar Univer fără E-uri
250 gr cașcaval afumat
sare și piper

Mod de preparare:

Tăiem conopida pe jumătate, după care în bucăți mai mici și o punem la fiert în apă cu sare pentru aprox. 4-5 minute. Într-o tigaie adăugăm bacon, 1 cățel de usturoi pisat, iar după ce baconul s-a prăjit, adăugăm peste și pesmetul. Amestecăm bine, iar apoi adăugăm deasupra și frunzele de pătrunjel tocate. Strecurăm conopida, apoi în aceeași oală facem un sos bechamel: punem untul la topit, peste care adăugăm făina și amestecăm bine. Adăugăm treptat laptele, amestecând, iar apoi adăugăm o lingură de muștar Univer și cașcavalul afumat răzuit, împreună cu puțină sare și piper. Amestecăm conopida cu sosul bechamel, apoi punem totul într-o tavă și adăugăm deasupra pesmetul cu bacon, cașcavalul afumat și dăm totul la cuptor la 180 grade pt aprox. 30 de minute.

Poftă bună! 🙂

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.

Univer Articole Similare


UniverHremzli de cartofi

Ingrediente: 1 kg de cartofi cruzi 2 ouă 2 linguri de făină 2 linguri pastă de usturoi Univer ulei de măsline sare și piper pentru sos : 200 g iaurt 2 linguri pastă de usturoi Univer sare și piper Vom începe prin a curăța și rade 1 kg de cartofi albi pe partea mare a […]

UniverSalată de creveți cu Sos 1000 de insule

Ingrediente: 2 căței de usturoi 2 bucăți de avocado 100 gr salată rucola 300 gr creveți cruzi și curățați 100 gr pâine feliată tăiată cuburi 30 gr semințe de susan 7 bucăți roșii cherry jumătate de castravete Sos de salată 1000 de insule Univer Mod de preparare: Într-o tigaie încinsă cu ulei, gătim creveții împreună […]

UniverAripioare de pui picante cu broccoli

Ingrediente: 500 gr aripi de pui 500 gr lapte bătut sau kefir 1 lingură Pastă de usturoi Univer 400 gr făina 4 linguri praf de usturoi 4 linguri praf de ceapă 3 linguri Boia de ardei dulce Univer sare și piper 2 l ulei 100 gr unt 3 linguri sos de soia 200 gr Sos […]

UniverCiorbă de praz oltenească

Ingrediente: 500 gr coaste de porc afumate 1 praz mare 500 gr bulion de roșii 2 căței de usturoi 4 morcovi 1 lingură Pastă de usturoi Univer 3 linguri Pastă de ardei dulce “Piros Arany” Mod de preparare: Pentru această rețetă vom începe prin a pune 500 gr coaste de porc afumate în 4 litri […]