
Paste cu creveți și sos de roșii
Se curăță și se clătesc creveții, apoi se usucă bine cu prosoape de hârtie. ...
Citește mai multIngrediente:
1 conopidă mare
200 gr bacon
3 căței de usturoi
100 gr pesmet
1 legătură de pătrunjel
100 gr unt
100 gr făină
1 l de lapte
250 gr cașcaval afumat
sare și piper
Mod de preparare:
Tăiem conopida pe jumătate, după care în bucăți mai mici și o punem la fiert în apă cu sare pentru aprox. 4-5 minute. Într-o tigaie adăugăm bacon, 1 cățel de usturoi pisat, iar după ce baconul s-a prăjit, adăugăm peste și pesmetul. Amestecăm bine, iar apoi adăugăm deasupra și frunzele de pătrunjel tocate. Strecurăm conopida, apoi în aceeași oală facem un sos bechamel: punem untul la topit, peste care adăugăm făina și amestecăm bine. Adăugăm treptat laptele, amestecând, iar apoi adăugăm o lingură de muștar Univer și cașcavalul afumat răzuit, împreună cu puțină sare și piper. Amestecăm conopida cu sosul bechamel, apoi punem totul într-o tavă și adăugăm deasupra pesmetul cu bacon, cașcavalul afumat și dăm totul la cuptor la 180 grade pt aprox. 30 de minute.
Poftă bună! 🙂
Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.
Se curăță și se clătesc creveții, apoi se usucă bine cu prosoape de hârtie. ...
Citește mai multSe pun pastele de tip fusilli la fiert în apă sărată ca marea timp de ...
Citește mai multPunem cartofii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, și facem mici găurele cu ...
Citește mai multPregătire: Începem prin a toca ceapa foarte mărunt, după care usturoiul. Tăiem roșiile uscate în ...
Citește mai mult