
Paste cu creveți și sos de roșii
Se curăță și se clătesc creveții, apoi se usucă bine cu prosoape de hârtie. ...
Citește mai multIngrediente:
200 gr făină
2 ouă întregi
300 ml lapte
200 ml apă minerală carbogazificată
1 vârf de sare
50 ml ulei de floarea soarelui (+ pentru prăjit)
250 gr spanac proaspăt
2 căţei de usturoi
30 ml ulei de măsline
120 gr caşcaval trappista, răzuit
60 gr Piros Arany Univer
Pregătire:
Într-un bol mare amestecăm ingredientele pentru aluatul de clătite, până la omogenizare, lăsăm să se odihnească 10 minute. După aceasta prăjim pe rând clătitele într-o tigaie încălzită, pe puţin ulei, turnând câte un polonic din compoziţie.
Curăţăm spanacul, pe urmă călim într-o tigaie în puţin ulei de măsline usturoiul feliat, şi aruncăm spanacul proaspăt pe acesta, amestecând constant până ce se prăbuşeşte. Punem într-o strecurătoare, să se scurgă. Din clătitele prăjite şi puţin răcite facem un turnuleţ. Le ungem subţire cu Piros Arany Univer, pe care punem cu lingura spanacul cu usturoi călit şi presărăm caşcavalul răzuit. Le stratificăm astfel.
Între timp preîncălzim cuptorul la 175 grade, şi după ce am terminat asamblarea clătitelor stratificate le introducem pentru 10 minute în cuptorul încălzit, astfel încât caşcavalul să se topească frumos şi să se încălzească tot turnuleţul.
Se serveşte tăiat felii.
Se curăță și se clătesc creveții, apoi se usucă bine cu prosoape de hârtie. ...
Citește mai multSe pun pastele de tip fusilli la fiert în apă sărată ca marea timp de ...
Citește mai multPunem cartofii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, și facem mici găurele cu ...
Citește mai multPregătire: Începem prin a toca ceapa foarte mărunt, după care usturoiul. Tăiem roșiile uscate în ...
Citește mai mult