< Înapoi la rețete

Clătite Hortobágyi vegetariene

Porții 4 persoane
Dificultate medie
Timp 60 minute

500 g ciuperci champignon
2 cepe
3 căței de usturoi
1 roșie
1 ardei gras
cimbru proaspăt
1 linguriță de chimen
1 linguriță de maghiran
2 foi de dafin
1 linguriță de Cremă tocăniță
1 lingură de Cremă gulaș dulce
1 lingură de Boia de ardei dulce Édes Anna
500 ml supă de bază/apă
mărar proaspăt
smântână
Clătite:
250 g făină
2 ouă
sare
350 ml lapte
250 ml apă minerală
2 linguri de ulei + pentru prăjit

Ciupercile champignon se taie în felii subțiri și se călesc bine într-o cantitate mică de ulei.
După ce s-au călit, le scoatem din cratiță. În uleiul rămas, călim ceapa, usturoiul, roșia,
ardeiul gras, apoi adăugăm chimenul, maghiranul, foile de dafin, boiaua, cimbrul proaspăt,
Crema gulaș, Boia de ardei Édes Anna și Crema tocăniță. Turnăm supa de bază și lăsăm să
fiarbă. După ce sosul este gata, scoatem foile de dafin și amestecăm până devine omogen.
O parte din sosul cremos o punem deoparte pentru servire, iar cealaltă parte o amestecăm
cu ciupercile călite și lăsăm să fiarbă împreună. Pentru clătite, amestecăm făina, oul și
sarea, adăugăm treptat laptele, amestecăm până devine omogen, apoi îl diluăm cu apă
minerală și prăjim în o tigaie medie. Pe mijlocul fiecărei clătite punem umplutura de ciuperci
și pliem cele patru colțuri, obținând astfel o formă pătrată. Așezăm sosul pus deoparte
într-un bol adânc, iar deasupra punem clătitele umplute. Decorăm cu mărar proaspăt și ușoară.

Poftă bună!

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.


Articole Similare