< Înapoi la rețete

Chifteluțe de porc cu sos de roșii și piure de cartofi

Porții 4-5 persoane
Dificultate Usoara
Timp 60 minute

Ingrediente:

1 kg cartofi albi
500 gr carne de porc tocată
1 ou
50 gr pesmet
1 legătură de pătrunjel
1 linguriță pastă de usturoi de la Univer
1 ceapă albă
1 crenguță de rozmarin
300 gr roșii tocate din conservă
2-3 linguri Pastă de ardei dulce “Piros Arany”
1 lingură de zahăr
200 gr unt
100 ml lapte
sare și piper
ulei

Pentru piure, curățăm cartofii și îi tăiem în cuburi, după care îi punem la fiert în apă cu sare la foc mic, aproximativ 1 oră.

Între timp, ne ocupăm de chifteluțele de porc. Peste carnea de porc adăugăm un ou întreg, puțin pesmet, pătrunjel tocat, sare, piper și o linguriță pastă de usturoi Univer, după care amestecăm bine compoziția. Pregătim puțin ulei pentru a forma chiftelele mai ușor și o tavă tapetată cu hârtie de copt. Formăm chifteluțe aproximativ de mărimea unei mingi de ping-pong și le așezăm în tavă, după care le punem la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la 180 grade.

Pregătim apoi sosul. Tocăm mărunt ceapa și o punem la călit împreună cu o crenguță de rozmarin, după care adăugăm sare, pulpă de roșii tocate, pastă de usturoi de la Univer și pastă de ardei dulce “Piros Arany” și puțin zahăr pentru a îndulci sosul. După ce chiftelele sunt gata, le adăugăm în sos și le lăsăm câteva minute pe foc.

Cartofii fierți îi zdrobim pentru piure și adăugăm câteva cubulețe de unt și puțin lapte cald. Amestecăm bine și condimentăm cu puțină sare.

Servim piureul împreună cu chifteluțele cu sos și puțin pătrunjel proaspăt tocat.

Poftă bună!:)

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.


Articole Similare