< Înapoi la rețete

Chiftele cu piure de cartofi

Porții 4 persoane
Dificultate Medie
Timp 50 minute

Ingrediente:
400 g de carne tocată
1 legătură de pătrunjel
1 ou
2-3 felii de pâine
pesmet
300 g fasole verde/sparanghel congelat
ulei pentru gătit
50 g unt
50 ml lapte
1 ceapă albă
frunze de dafin
boabe de piper
nucșoară
100 ml vin roșu sec
200 ml zeamă de oase (supă concentrată de carne de vită)
cartofi
Cremă 

gulaș Univer

Mod de preparare:
Tăiați cartofii cubulețe și puneți-i la fiert pentru piure.
La carnea tocată se adaugă 2-3 linguri de Cremă gulaș Univer, pătrunjel tocat și 1 ou
întreg, câteva felii de pâine înmuiate în apă și pesmet, atât cât ai nevoie pentru a obține o
textură de chifteluță.
Din compoziție se formează bile mici și se prăjesc în ulei.
Scoateți chiftelele din tigaie, după care adăugați o jumătate de ceapă tocată mărunt, și puțin
ulei dacă este necesar și prăjiți puțin.
Se toarnă apoi puțin vin roșu, se adaugă 1-2 foi de dafin, câteva boabe întregi de piper, și se
lasă să se evapore totul.
Se pune apoi zeama de oase, după care reduceți focul câteva minute.
Între timp, după ce cartofii sunt fierți, se pregătește piureul. Se pisează cartofii, se adaugă
lapte călduț, untul tăiat cuburi, iar la final se adaugă sare și nucșoară rasă, și se amestecă.
Pregătim și fasolea verde. O fierbem, adăugăm sare și o stropim cu susan.
Strecurăm sosul printr-o sită deasă.
Adăugați câteva cuburi de unt rece pe rând pentru a obține un sos fin și gros. Punem totul în farfurie și e gata de servit.

Poftă bună!:)

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.


Articole Similare