Clătite Hortobágyi vegetariene
Ciupercile champignon se taie în felii subțiri și se călesc bine într-o cantitate mică de ...
Citește mai multIngrediente:
400 gr carne tocată mixtă vită-porc
40 gr Cremă de Gulaş Univer
40 ml ulei de floarea soarelui, pentru prăjit
40 gr unt
1 ceapă medie
500 gr cartofi
2 foi de dafin
120 ml smântână grasă
100 g spanac proaspăt
sare, piper proaspăt măcinat
Preparare: Topim untul într-o oală, în care călim ceapa tăiată mărunt. Când ceapa devine sticloasă se pot adăuga şi cartofii tăiaţi cuburi – se amestecă. Adăugăm cca 300 ml de apă – punem două foi de dafin şi presărăm sare şi piper – apa nu trebuie să acopere complet cartofii. Se fierbe sub capac, la foc mic.
Când cartofii s-au înmuiat, scoatem din ele cu un polonic, împreună cu apa în care fierbe și mixăm cu blenderul. Punem astfel înapoi în oală, şi îngroşăm iahnia cu smântână.
Acum punem şi frunzele de spanac proaspăt – lăsăm să fiarbă.
Frământăm bine carnea tocată cu Crema de Gulaş, pe urmă modelăm biluţe de mărimea unor nuci. Le prăjim într-o tigaie, în puţin ulei încins până se rumenesc frumos pe toate părţile.
Servim iahnia cremoasă cu chiftelele proaspăt prăjite.
Ciupercile champignon se taie în felii subțiri și se călesc bine într-o cantitate mică de ...
Citește mai multPresărăm 1 căpățână de usturoi cu puțină sare și ulei de măsline, apoi o împachetăm ...
Citește mai multAmestecăm făina, făina de porumb, praful de copt, zahărul, sarea și piperul, apoi adăugăm oul ...
Citește mai multÎntr-o cratiță fierbinte, prăjim bine carnea de vită într-o cantitate mică de ulei, apoi adăugăm ...
Citește mai mult