< Înapoi la rețete

Ceafă prăjită în saramură cu Ardei Foarte Iute Tocat Erős Pista-cola – cu salată de castraveţi cu susan

Porții 4 persoane
Dificultate Ușoară
Timp 50 minute

Ingrediente:

4 felii mari de ceafă cu os de porc
60 g Ardei iute tocat Erős Pista
300 ml cola
600 gr castravete şarpe
40 ml ulei de susan
20 ml oţet de orez
20 ml sos de soia deschis la culoare
25 gr ghimbir proaspăt
25 gr seminţe de susan

Pregătire:

Preâncălzim cuptorul la 190 grade. Ungem feliile de ceafă pe toate părţile cu Ardei Foarte Iute Tocat Erős Pista de la Univer, pe urmă le aşezăm într-un castron termorezistent astfel să nu fie suprapuse. Se toarnă peste ele cola, apoi se acoperă cu folie de aluminiu și se pune în cuptor. Lăsăm 20-25 minute să se călească, pe urmă îndepărtăm folia de aluminiu – şi lăsăm să se prăjească încă 15-20 minute. În timp ce ceafa se coace pregătim salata. Pentru aceasta tăiem castravetele șarpe pe lungime cu un decojitor de legume, ca și cum am tăia benzi din acesta. Curăţăm ghimbirul şi îl tăiem în bucăţi lungi de grosimea unui chibrit. Prăjim semințele de susan într-o tigaie uscată timp de câteva minute pentru a fi parfumate.

Facem un sos dintr-un amestec de ulei de susan, oțet de orez și sos de soia, apoi amestecăm castravetele și ghimbirul cu el și în cele din urmă adăugăm semințele de susan prăjite chiar înainte de consum.

Ceafa proaspăt prăjită o servim cu salata de castraveți răcoritoare.


Articole Similare