UniverCartofi țărănești de post


Cartofi țărănești de post

Ingrediente pentru 2 porții:

4-5 cartofi medii
2 cepe
Pastă de ardei dulce Piros Arany
Pastă de ardei iute Piros Arany
Sare, piper și puțin ulei

Mod de preparare:

Pentru început spălăm foarte bine cartofii și curătăm ceapa. Cartofii îi punem la fiert în apă cu sare. Multă sare (2 linguri de sare la litrul de apă). După ce clocotește apa îi mai lăsăm să fiarbă la foc mic 30-35 minute. Cu cât sunt mai mari cartofii, cu atât mai mult vor trebui să fiarbă. Îi verificăm cu furculița. Dacă intră și iese ușor din mijlocul cartofului, putem opri focul. Răcorim cartofii în apa rece și îi curățăm de coajă. Până se răcoresc cartofii vom toca ceapa. O tăiem o dată longitudinal apoi fiecare jumătate o tăiem julien.
Cartofii îi tăiem după pofta personală și îi călim ușor în tigaie cu puțin ulei. Ceapa o călim ușor în puțin ulei cu un praf de sare. Când ceapa începe să se călească adăugăm o lingură de pastă de ardei dulce Piros Arany și (dacă vă place picant) 0 linguriță de pastă de ardei iute Piros Arany de la Univer. Călim bine ceapa cu pasta de ardei, adăugăm cartofii și……. poftă bună!

Univer Articole Similare


UniverCremă de branză

Ingrediente (pentru 4 persoane): jumătatea unei cepe mici 300 g branză de oaie (o parte poate fi și branză de vacă) 3 linguri smântână 1 linguriță muștar Univer 1 vârf de cuţit chimion măcinat jumatate linguriță de boia de ardei dulce Univer jumatate linguriță “Piros Arany” (Pastă de  ardei) dulce sau iute Univer 1 vârf […]

UniverCiorbă de pește

Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 2 crapi (fiecare de câte cca. 1 kg) 1 lingură boia de ardei Édes Anna 1 linguriță ardei iute Erős Pista sau cremă iute Piros Arany Univer sare 1-2 bucăți de cartofi 6-7 bucăți de ceapă Mod de preparare: Peștii se curătă și se scot oasele. Se jupuie și pielea, apoi […]

UniverCarne afumată fiartă cu sos de hrean

Ingrediente (pentru 4 persoane): 600 g carne afumată fiartă 60 g unt 2 linguri făină albă 4 dl lapte 1 dl friscă 3 linguri hrean dulce cu oțet de la Univer (jumătatea poate să fie și iute) 1 linguriţa sare 1 lingură zahăr tos zeama unei jumătăți de lămâie Mod de preparare: Se topește untul, […]

UniverBar de salate

Ingrediente (pentru 1 persoană): 350 g legume: orice fel de salată verde (obișnuită, andive, radicchio, etc.), gulii, morcovi, roșii, ardei, castraveți, zucchini, ridichi, praz, ceapă verde 1-2 ouă fierte eventual suncă, cașcaval sos maioneză Univer dressing tip sos salată usturoi Univer dressing tip sos salată “1000 de insule” Univer dressing  tip sos salată cu mărar […]