Cartofi țărănești de post
Ingrediente pentru 2 porții:
4-5 cartofi medii
2 cepe
Pastă de ardei dulce Piros Arany
Pastă de ardei iute Piros Arany
Sare, piper și puțin ulei
Mod de preparare:
Pentru început spălăm foarte bine cartofii și curătăm ceapa. Cartofii îi punem la fiert în apă cu sare. Multă sare (2 linguri de sare la litrul de apă). După ce clocotește apa îi mai lăsăm să fiarbă la foc mic 30-35 minute. Cu cât sunt mai mari cartofii, cu atât mai mult vor trebui să fiarbă. Îi verificăm cu furculița. Dacă intră și iese ușor din mijlocul cartofului, putem opri focul. Răcorim cartofii în apa rece și îi curățăm de coajă. Până se răcoresc cartofii vom toca ceapa. O tăiem o dată longitudinal apoi fiecare jumătate o tăiem julien.
Cartofii îi tăiem după pofta personală și îi călim ușor în tigaie cu puțin ulei. Ceapa o călim ușor în puțin ulei cu un praf de sare. Când ceapa începe să se călească adăugăm o lingură de pastă de ardei dulce Piros Arany și (dacă vă place picant) 0 linguriță de pastă de ardei iute Piros Arany de la Univer. Călim bine ceapa cu pasta de ardei, adăugăm cartofii și……. poftă bună!