UniverCartofi țărănești de post


Cartofi țărănești de post

Ingrediente pentru 2 porții:

4-5 cartofi medii
2 cepe
Pastă de ardei dulce Piros Arany
Pastă de ardei iute Piros Arany
Sare, piper și puțin ulei

Mod de preparare:

Pentru început spălăm foarte bine cartofii și curătăm ceapa. Cartofii îi punem la fiert în apă cu sare. Multă sare (2 linguri de sare la litrul de apă). După ce clocotește apa îi mai lăsăm să fiarbă la foc mic 30-35 minute. Cu cât sunt mai mari cartofii, cu atât mai mult vor trebui să fiarbă. Îi verificăm cu furculița. Dacă intră și iese ușor din mijlocul cartofului, putem opri focul. Răcorim cartofii în apa rece și îi curățăm de coajă. Până se răcoresc cartofii vom toca ceapa. O tăiem o dată longitudinal apoi fiecare jumătate o tăiem julien.
Cartofii îi tăiem după pofta personală și îi călim ușor în tigaie cu puțin ulei. Ceapa o călim ușor în puțin ulei cu un praf de sare. Când ceapa începe să se călească adăugăm o lingură de pastă de ardei dulce Piros Arany și (dacă vă place picant) 0 linguriță de pastă de ardei iute Piros Arany de la Univer. Călim bine ceapa cu pasta de ardei, adăugăm cartofii și……. poftă bună!

Univer Articole Similare


UniverSalată de cartofi dulci

Ingrediente: 3 cartofi dulci mari Ulei de măsline Sare Piper 160 gr merișoare uscate 180 gr arahide 2 cepe verzi 1 avocado 150 gr Baby spanac 150 gr Maioneză Vegană Univer Mod de preparare: Pentru această salată super simplă, curățăm cartofii dulci, după care îi tăiem cuburi de aprox. 2 cm. Pe o tavă tapetată […]

UniverBrownies cu Haragos Pista

Ingrediente: 4 ouă întregi 400 g zahăr tos 40 g făină tip 000 2 lingurițe de praf de copt 200 g unt 200 g ciocolată cu 70% conținut de cacao 100 g de alune de pădure 1 linguriță de Haragos Pista Mod de preparare: Cu ajutorul unui mixer, batem 4 ouă cu 400 gr zahăr […]

UniverVarză à la Cluj

Ingrediente: Ulei de măsline Varză murată: 1kg Orez cu bob rotund: 200g Carne tocată de vită: 1kg 1 Ceapă albă medie 1 Cățel de usturoi Pastă de tomate Univer Smântână 25% grăsime: 350g Sare și piper Mod de preparare: Vom tăia varza foarte subțire și o vom căli în puțin ulei încins într-o oală. În […]

UniverGulaș Festiv

Gulaș servit ca friptură pe platou Ingrediente pentru 10 persoane: Vrăbioară de vită: 2kg Condimente pt friptură: 100g Ulei: 10 ml Boia dulce Édes Anna Univer: 80g Pasta de ardei dulce Piros Arany Univer: 100g Piper negru măcinat Univer: 10g Cimbrișor: 10g Vin roșu: 100ml Pentru gulaș: Cartofi roșii: 1,3 kg Ceapă: 200g Pasta de […]