UniverCartofi țărănești de post


Cartofi țărănești de post

Ingrediente pentru 2 porții:

4-5 cartofi medii
2 cepe
Pastă de ardei dulce Piros Arany
Pastă de ardei iute Piros Arany
Sare, piper și puțin ulei

Mod de preparare:

Pentru început spălăm foarte bine cartofii și curătăm ceapa. Cartofii îi punem la fiert în apă cu sare. Multă sare (2 linguri de sare la litrul de apă). După ce clocotește apa îi mai lăsăm să fiarbă la foc mic 30-35 minute. Cu cât sunt mai mari cartofii, cu atât mai mult vor trebui să fiarbă. Îi verificăm cu furculița. Dacă intră și iese ușor din mijlocul cartofului, putem opri focul. Răcorim cartofii în apa rece și îi curățăm de coajă. Până se răcoresc cartofii vom toca ceapa. O tăiem o dată longitudinal apoi fiecare jumătate o tăiem julien.
Cartofii îi tăiem după pofta personală și îi călim ușor în tigaie cu puțin ulei. Ceapa o călim ușor în puțin ulei cu un praf de sare. Când ceapa începe să se călească adăugăm o lingură de pastă de ardei dulce Piros Arany și (dacă vă place picant) 0 linguriță de pastă de ardei iute Piros Arany de la Univer. Călim bine ceapa cu pasta de ardei, adăugăm cartofii și……. poftă bună!

Univer Articole Similare


UniverGulaș Festiv

Gulaș servit ca friptură pe platou Ingrediente pentru 10 persoane: Vrăbioară de vită: 2kg Condimente pt friptură: 100g Ulei: 10 ml Boia dulce Édes Anna Univer: 80g Pasta de ardei dulce Piros Arany Univer: 100g Piper negru măcinat Univer: 10g Cimbrișor: 10g Vin roșu: 100ml Pentru gulaș: Cartofi roșii: 1,3 kg Ceapă: 200g Pasta de […]

UniverBorș De Iarnă Cu Afumatură

Borș de iarnă cu afumătură servită cu Karikás Pista Ingrediente pentru 10 persoane: Scăriță sau ciolan afumat: 400gr Morcovi: 150g Gulie: 150g Țelina rădăcină: 200g Ceapă: 100g Cartofi: 400g Pastă tomate 24% Univer: 200g Ardei iute rondele Karikás Pista Univer: 200g Boia dulce Édes Anna Univer: 20g Tarhon: 15g Borș: 200ml Usturoi sau Pasta de […]

UniverSalată creveți

Ingrediente pentru 5 persoane: Salată Bok Choy: 33 buc Creveți decorticați: 400 g sau 25 buc. Avocado (ready to eat): 2 buc. Salată iceberg: 300 g Ridichi roșii: 60 g Rucolă: 60 g Portocale: 2 buc. Ardei iute rondele Karikás Pista: 10 g Ardei extra iute tocat Haragos Pista: 1 g Ardei: 1-2 buc. Usturoi: […]

UniverHamburger de casă

Ingrediente pentru 5 persoane: Carne tocată amestec: 600g; Chifle burger: 5 buc.; Ketchup dulce/iute Univer: 100 g; Sos Maioneză Univer: 100 g; Sos Hamburger Univer: 100g; Condimente friptură și cartofi: 50g; Salată verde: 1 căpățână mică; Ceapă roșie: 1 buc. mare; Castraveți murați: 2 buc. mari; Cartofi (pentru cartofi prăjiți): 5 buc.; Condimente pentru cartofi: […]