Lava Cake cu Erős Pista
Ciocolata neagră și untul se topesc la abur. Ouăle și zahărul se amestecă până se ...
Citește mai multIngrediente:
7-8 cartofi mari
ulei de măsline
sare, piper
1 ceapă verde mare
2 căței de usturoi
1 legătură de pătrunjel sau coriandru
300-400 gr. pește afumat (macrou, hering, somon)
1 lingură Hrean în oțet Univer
250 gr mascarpone
cașcaval afumat
o jumătate de lămâie
2 linguri iaurt grecesc
Pentru sos:
iaurt grecesc
Hrean în oțet Univer
sare
Punem cartofii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, și facem mici găurele cu cuțitul pentru a nu exploda, după care îi ungem cu ulei de măsline și sare și îi dăm la cuptor pentru 60 de min la 180 de grade.
După ce i-am scos din cuptor, facem o tăietură verticală pe mijlocul fiecăruia, așteptăm 10-15 minute, după care îi scobim în proporție de aprox. 80%. Zdrobim umplutura cartofilor, tăiem o ceapă verde în două, iar apoi pe lung în două și o mărunțim. Zdrobim cățeii de usturoi și îi tăiem foarte fin, după care tăiem pătrunjelul.
Adăugăm ingredientele peste cartofi, alături de 300-400 gr de pește afumat, Hreanul în oțet Univer, 250 gr de mascarpone, puțin cașcaval afumat, puțină sare și piper. Stoarcem o jumătate de lămâie și amestecăm. Adăugăm 2 linguri de iaurt grecesc, amestecăm, apoi punem amestecul în cartofi. Umplem cartofii, punem cașcaval afumat deasupra și îi mai dăm la cuptor pentru 10-15 minute la 180 de grade.
Pentru sos, amestecăm iaurt grecesc cu Hrean în oțet de la Univer și puțină sare.
După ce scoatem cartofii din cuptor, îi servim cu sos și puțină verdeață deasupra.
Poftă bună!:)
Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.
Ciocolata neagră și untul se topesc la abur. Ouăle și zahărul se amestecă până se ...
Citește mai multÎntr-un bol, punem făina, drojdia uscată, sarea și apa, apoi frământăm bine până se omogenizează. ...
Citește mai multCiupercile champignon se taie în felii subțiri și se călesc bine într-o cantitate mică de ...
Citește mai multPresărăm 1 căpățână de usturoi cu puțină sare și ulei de măsline, apoi o împachetăm ...
Citește mai mult