< Înapoi la rețete

Cartofi copți cu macrou afumat și hrean

Porții 4-5 persoane
Dificultate Usoară
Timp 90 min

Ingrediente:

7-8 cartofi mari
ulei de măsline
sare, piper
1 ceapă verde mare
2 căței de usturoi
1 legătură de pătrunjel sau coriandru
300-400 gr. pește afumat (macrou, hering, somon)
1 lingură Hrean în oțet Univer
250 gr mascarpone
cașcaval afumat
o jumătate de lămâie
2 linguri iaurt grecesc

Pentru sos:

iaurt grecesc
Hrean în oțet Univer
sare

Punem cartofii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, și facem mici găurele cu cuțitul pentru a nu exploda, după care îi ungem cu ulei de măsline și sare și îi dăm la cuptor pentru 60 de min la 180 de grade.

După ce i-am scos din cuptor, facem o tăietură verticală pe mijlocul fiecăruia, așteptăm 10-15 minute, după care îi scobim în proporție de aprox. 80%. Zdrobim  umplutura cartofilor, tăiem o ceapă verde în două, iar apoi pe lung în două și o mărunțim. Zdrobim cățeii de usturoi și îi tăiem foarte fin, după care tăiem pătrunjelul.

Adăugăm ingredientele peste cartofi, alături de 300-400 gr de pește afumat, Hreanul în oțet Univer, 250 gr de mascarpone, puțin cașcaval afumat, puțină sare și piper. Stoarcem o jumătate de lămâie și amestecăm. Adăugăm 2 linguri de iaurt grecesc, amestecăm, apoi punem amestecul în cartofi. Umplem cartofii, punem cașcaval afumat deasupra și îi mai dăm la cuptor pentru 10-15 minute la 180 de grade.

Pentru sos, amestecăm iaurt grecesc cu Hrean în oțet de la Univer și puțină sare.

După ce scoatem cartofii din cuptor, îi servim cu sos și puțină verdeață deasupra.

Poftă bună!:)

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.


Articole Similare