Carne afumată fiartă cu sos de hrean
Ingrediente (pentru 4 persoane):
600 g carne afumată fiartă
60 g unt
2 linguri făină albă
4 dl lapte
1 dl friscă
3 linguri hrean dulce cu oțet de la Univer (jumătatea poate să fie și iute)
1 linguriţa sare
1 lingură zahăr tos
zeama unei jumătăți de lămâie
Mod de preparare:
Se topește untul, se adaugă făină, fără să se prăjească. Se toarnă laptele și frisca și amestecând continuu cu țelul, se lasă să se fiarbă cca. 2-3 minute, până se îngroașă suficient.
Se adaugă hreanul și se amestecă, se drege picant cu sarea, zahărul și zeama de lămâie.
Carnea se taie felii, se acoperă și se încălzește la microunde sau în cuptor încălzit. Înainte de servire se toarnă peste carne sosul fierbinte.
Timp de preparare: 20 minute
O porție: 653 kcal
La preparare s-au folosit urmatoarele produse Univer: hrean în oțet de masa otet (sau/și iute).