UniverCarne afumată fiartă cu sos de hrean


Carne afumată fiartă cu sos de hrean

Ingrediente (pentru 4 persoane):

600 g carne afumată fiartă
60 g unt
2 linguri făină albă
4 dl lapte
1 dl friscă

3 linguri hrean dulce cu oțet de la Univer (jumătatea poate să fie și iute)
1 linguriţa sare
1 lingură zahăr tos
zeama unei jumătăți de lămâie

Mod de preparare:

Se topește untul, se adaugă făină, fără să se prăjească. Se toarnă laptele și frisca și amestecând continuu cu țelul, se lasă să se fiarbă cca. 2-3 minute, până se îngroașă suficient.

Se adaugă hreanul și se amestecă, se drege picant cu sarea, zahărul și zeama de lămâie.

Carnea se taie felii, se acoperă și se încălzește la microunde sau în cuptor încălzit. Înainte de servire se toarnă peste carne sosul fierbinte.

Timp de preparare: 20 minute
O porție: 653 kcal

La preparare s-au folosit urmatoarele produse Univer: hrean în oțet de masa otet (sau/și iute).

Univer Articole Similare


UniverOuă umplute festive

Ingrediente (pentru 5-8 persoane): 6 ouă pastă ardei dulce Piros Arany UNIVER: 100g ficăței de pui: 100g unt: 60g sos maioneză UNIVER: 150g smântână: 150g boia dulce ÉDES ANNA UNIVER: 10g mazăre verde în păstaie 20 gr ciuperci Shimeji 150 gr eventual Muștar sau Mic Muștar UNIVER: 50g Mod de preparare: Se vor fierbe ouăle […]

UniverSalată Cezar

Ingrediente ( pentru 5 persoane): piept de pui: 500g salată romaine: 400g eventual andive: 100G roșii cherry: 300g parmezan/ grana padano: 120g capere: 50g pâine toast: 5 felii Sos salată Cezar Univer: 250ml sare și piper Univer ulei de măsline Mod de preparare: Vom asezona pieptul de pui tăiat cuburi și îl vom prăji într-o […]

UniverCremă de branză

Ingrediente (pentru 4 persoane): jumătatea unei cepe mici 300 g branză de oaie (o parte poate fi și branză de vacă) 3 linguri smântână 1 linguriță muștar Univer 1 vârf de cuţit chimion măcinat jumatate linguriță de boia de ardei dulce Univer jumatate linguriță “Piros Arany” (Pastă de  ardei) dulce sau iute Univer 1 vârf […]

UniverCiorbă de pește

Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 2 crapi (fiecare de câte cca. 1 kg) 1 lingură boia de ardei Édes Anna 1 linguriță ardei iute Erős Pista sau cremă iute Piros Arany Univer sare 1-2 bucăți de cartofi 6-7 bucăți de ceapă Mod de preparare: Peștii se curătă și se scot oasele. Se jupuie și pielea, apoi […]