UniverCarne afumată fiartă cu sos de hrean


Carne afumată fiartă cu sos de hrean

Ingrediente (pentru 4 persoane):

600 g carne afumată fiartă
60 g unt
2 linguri făină albă
4 dl lapte
1 dl friscă

3 linguri hrean dulce cu oțet de la Univer (jumătatea poate să fie și iute)
1 linguriţa sare
1 lingură zahăr tos
zeama unei jumătăți de lămâie

Mod de preparare:

Se topește untul, se adaugă făină, fără să se prăjească. Se toarnă laptele și frisca și amestecând continuu cu țelul, se lasă să se fiarbă cca. 2-3 minute, până se îngroașă suficient.

Se adaugă hreanul și se amestecă, se drege picant cu sarea, zahărul și zeama de lămâie.

Carnea se taie felii, se acoperă și se încălzește la microunde sau în cuptor încălzit. Înainte de servire se toarnă peste carne sosul fierbinte.

Timp de preparare: 20 minute
O porție: 653 kcal

La preparare s-au folosit urmatoarele produse Univer: hrean în oțet de masa otet (sau/și iute).

Univer Articole Similare


UniverSalată de cartofi dulci

Ingrediente: 3 cartofi dulci mari Ulei de măsline Sare Piper 160 gr merișoare uscate 180 gr arahide 2 cepe verzi 1 avocado 150 gr Baby spanac 150 gr Maioneză Vegană Univer Mod de preparare: Pentru această salată super simplă, curățăm cartofii dulci, după care îi tăiem cuburi de aprox. 2 cm. Pe o tavă tapetată […]

UniverBrownies cu Haragos Pista

Ingrediente: 4 ouă întregi 400 g zahăr tos 40 g făină tip 000 2 lingurițe de praf de copt 200 g unt 200 g ciocolată cu 70% conținut de cacao 100 g de alune de pădure 1 linguriță de Haragos Pista Mod de preparare: Cu ajutorul unui mixer, batem 4 ouă cu 400 gr zahăr […]

UniverVarză à la Cluj

Ingrediente: Ulei de măsline Varză murată: 1kg Orez cu bob rotund: 200g Carne tocată de vită: 1kg 1 Ceapă albă medie 1 Cățel de usturoi Pastă de tomate Univer Smântână 25% grăsime: 350g Sare și piper Mod de preparare: Vom tăia varza foarte subțire și o vom căli în puțin ulei încins într-o oală. În […]

UniverGulaș Festiv

Gulaș servit ca friptură pe platou Ingrediente pentru 10 persoane: Vrăbioară de vită: 2kg Condimente pt friptură: 100g Ulei: 10 ml Boia dulce Édes Anna Univer: 80g Pasta de ardei dulce Piros Arany Univer: 100g Piper negru măcinat Univer: 10g Cimbrișor: 10g Vin roșu: 100ml Pentru gulaș: Cartofi roșii: 1,3 kg Ceapă: 200g Pasta de […]