< Înapoi la rețete

Carne afumata fiarta cu sos de hrean

Porții 4 persoane
Dificultate Medie
Timp 20 minute

Ingrediente:

600 g carne afumata fiarta
60 g unt
2 linguri faina alba
4 dl lapte
1 dl frisca
3 linguri hrean dulce cu otet de la Univer (jumatatea poate sa fie si iute)
1 linguriţa sare
1 lingura zahar tor
zeama unei jumatati de lamaie

Mod de preparare:

Se topeste untul, se adauga faina, fara sa se prajeasca. Se toarna laptele si frisca si amestecand continuu cu telul, se lasa sa se fiarba cca. 2-3 minute, pana se ingroasa suficient.

Se adauga hreanul si se amesteca, se drege picant cu sarea, zaharul si zeama de lamaie.

Carnea se taie felii, se acopera si se incalzeste la microunde sau in cuptor incalzit. Inainte de servire se toarna peste carne sosul fierbinte.

O portie: 653 kcal

La preparare s-au folosit urmatoarele produse Univer: hrean dulce cu otet (poate sa fie si iute).


Articole Similare