< Înapoi la rețete

Breakfast Royal Bagel

Porții 6 bucați
Dificultate medie
Timp 120 min

Ingrediente
Pentru bagel:
375g făină de grâu
250 ml apă călduță
5g drojdie uscată
15g zahăr
1 lingură sare
1 lingură miere
1 lingură bicarbonat de sodiu
1 ou
15 ml lapte
semințe de susan
Pentru asamblare:
50g cremă de brânză
2 ouă
100g somon afumat
Hrean cu maioneză
Muștar

Mod de preparare
Se amestecă apa călduță cu zahărul și drojdia, apoi se adaugă făina și sarea. Se
frământă aluatul, apoi, când aluatul s-a adunat, se frământă bine pe o suprafață
tapetată cu făină. Se pune aluatul într-un castron de creștere și se lasă să crească
sub un prosop de bucătărie, într-un loc cald, timp de o oră și jumătate. Se împarte
aluatul crescut în aproximativ 6 bucăți egale, se formează chifle, apoi se face o
gaură în centrul aluatului cu degetul. În același timp, se fierbe apa și se adaugă
mierea și bicarbonatul de sodiu. Se fierb chiflele modelate timp de 30 de secunde pe
fiecare parte, apoi se lasă pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se unge partea de
sus a chiflelor cu oul bătut și se presară semințele de susan. Se coace în cuptor la
200°C timp de aproximativ 20 de minute. Pentru a prepara sandvișul, se taie chiflele
în două pe orizontală, se ung cu cremă de brânză, se acoperă cu ouă făcute omletă,
somon afumat, Hrean cu maioneză și Muștar.

Poftă bună!

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.

 

 


Articole Similare