UniverBorș de Iarnă cu Afumatură


Borș de Iarnă cu Afumatură

Borș de iarnă cu afumătură servită cu Karikás Pista

Ingrediente pentru 10 persoane:

Scăriță sau ciolan afumat: 400gr
Morcovi: 150g
Gulie: 150g
Țelina rădăcină: 200g
Ceapă: 100g
Cartofi: 400g
Pastă tomate 24% Univer: 200g
Ardei iute rondele Karikás Pista Univer: 200g
Boia dulce Édes Anna Univer: 20g
Tarhon: 15g
Borș: 200ml
Usturoi sau Pasta de Usturoi Univer: 30g
Ardei: 20g
Roșii Cherry: 4-5 buc
Sare și piper Univer
Ulei de floarea soarelui
Apă

Mod de preparare:

Spălăm, curățăm si tăiem legumele: ceapa, morcovii, gulia, țelina, ardeiul, varza, la mărimea potrivită pentru supe. La fel vom proceda și cu ciolanul sau scărița afumată.  Călim legumele în puțin ulei, mai puțin cartofii și roșiile, adăugând și ciolanul/ scărița după legume.

Când legumele sunt călite adăugăm boiaua Édes Anna Univer, sau/și pasta de ardei Édes Anna  și pasta de tomate 24% Univer.  Turnăm peste legumele și carnea călită supă de oase sau apă. După ce supa  a clocotit timp de 10-15 min. vom adăuga cartofii și roșiile cherry spălate și tăiate.  Verificăm după 15-20 de minute dacă cartofii s-au fiert,  vom acrii supa folosind un borș natural.  Adăugăm sare și piper,  eventual smântână iar pentru gurmanzi recomandăm Karikás Pista la servire.

Poftă bună! 🙂

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.

Univer Articole Similare


UniverSalată de cartofi dulci

Ingrediente: 3 cartofi dulci mari Ulei de măsline Sare Piper 160 gr merișoare uscate 180 gr arahide 2 cepe verzi 1 avocado 150 gr Baby spanac 150 gr Maioneză Vegană Univer Mod de preparare: Pentru această salată super simplă, curățăm cartofii dulci, după care îi tăiem cuburi de aprox. 2 cm. Pe o tavă tapetată […]

UniverBrownies cu Haragos Pista

Ingrediente: 4 ouă întregi 400 g zahăr tos 40 g făină tip 000 2 lingurițe de praf de copt 200 g unt 200 g ciocolată cu 70% conținut de cacao 100 g de alune de pădure 1 linguriță de Haragos Pista Mod de preparare: Cu ajutorul unui mixer, batem 4 ouă cu 400 gr zahăr […]

UniverVarză à la Cluj

Ingrediente: Ulei de măsline Varză murată: 1kg Orez cu bob rotund: 200g Carne tocată de vită: 1kg 1 Ceapă albă medie 1 Cățel de usturoi Pastă de tomate Univer Smântână 25% grăsime: 350g Sare și piper Mod de preparare: Vom tăia varza foarte subțire și o vom căli în puțin ulei încins într-o oală. În […]

UniverGulaș Festiv

Gulaș servit ca friptură pe platou Ingrediente pentru 10 persoane: Vrăbioară de vită: 2kg Condimente pt friptură: 100g Ulei: 10 ml Boia dulce Édes Anna Univer: 80g Pasta de ardei dulce Piros Arany Univer: 100g Piper negru măcinat Univer: 10g Cimbrișor: 10g Vin roșu: 100ml Pentru gulaș: Cartofi roșii: 1,3 kg Ceapă: 200g Pasta de […]