UniverBorș de Iarnă cu Afumatură


Borș de Iarnă cu Afumatură

Borș de iarnă cu afumătură servită cu Karikás Pista

Ingrediente pentru 10 persoane:

Scăriță sau ciolan afumat: 400gr
Morcovi: 150g
Gulie: 150g
Țelina rădăcină: 200g
Ceapă: 100g
Cartofi: 400g
Pastă tomate 24% Univer: 200g
Ardei iute rondele Karikás Pista Univer: 200g
Boia dulce Édes Anna Univer: 20g
Tarhon: 15g
Borș: 200ml
Usturoi sau Pasta de Usturoi Univer: 30g
Ardei: 20g
Roșii Cherry: 4-5 buc
Sare și piper Univer
Ulei de floarea soarelui
Apă

Mod de preparare:

Spălăm, curățăm si tăiem legumele: ceapa, morcovii, gulia, țelina, ardeiul, varza, la mărimea potrivită pentru supe. La fel vom proceda și cu ciolanul sau scărița afumată.  Călim legumele în puțin ulei, mai puțin cartofii și roșiile, adăugând și ciolanul/ scărița după legume.

Când legumele sunt călite adăugăm boiaua Édes Anna Univer, sau/și pasta de ardei Édes Anna  și pasta de tomate 24% Univer.  Turnăm peste legumele și carnea călită supă de oase sau apă. După ce supa  a clocotit timp de 10-15 min. vom adăuga cartofii și roșiile cherry spălate și tăiate.  Verificăm după 15-20 de minute dacă cartofii s-au fiert,  vom acrii supa folosind un borș natural.  Adăugăm sare și piper,  eventual smântână iar pentru gurmanzi recomandăm Karikás Pista la servire.

Poftă bună! 🙂

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.

Univer Articole Similare


UniverHremzli de cartofi

Ingrediente: 1 kg de cartofi cruzi 2 ouă 2 linguri de făină 2 linguri pastă de usturoi Univer ulei de măsline sare și piper pentru sos : 200 g iaurt 2 linguri pastă de usturoi Univer sare și piper Vom începe prin a curăța și rade 1 kg de cartofi albi pe partea mare a […]

UniverConopidă gratinată la cuptor

Ingrediente: 1 conopidă mare 200 gr bacon 3 căței de usturoi 100 gr pesmet 1 legătură de pătrunjel 100 gr unt 100 gr făină 1 l de lapte Muștar Univer fără E-uri 250 gr cașcaval afumat sare și piper Mod de preparare: Tăiem conopida pe jumătate, după care în bucăți mai mici și o punem […]

UniverSalată de creveți cu Sos 1000 de insule

Ingrediente: 2 căței de usturoi 2 bucăți de avocado 100 gr salată rucola 300 gr creveți cruzi și curățați 100 gr pâine feliată tăiată cuburi 30 gr semințe de susan 7 bucăți roșii cherry jumătate de castravete Sos de salată 1000 de insule Univer Mod de preparare: Într-o tigaie încinsă cu ulei, gătim creveții împreună […]

UniverAripioare de pui picante cu broccoli

Ingrediente: 500 gr aripi de pui 500 gr lapte bătut sau kefir 1 lingură Pastă de usturoi Univer 400 gr făina 4 linguri praf de usturoi 4 linguri praf de ceapă 3 linguri Boia de ardei dulce Univer sare și piper 2 l ulei 100 gr unt 3 linguri sos de soia 200 gr Sos […]