Bar de salate
Ingrediente (pentru 1 persoană):
350 g legume: orice fel de salată verde (obișnuită, andive, radicchio, etc.),
gulii, morcovi, roșii, ardei, castraveți, zucchini, ridichi, praz, ceapă verde
1-2 ouă fierte
eventual suncă, cașcaval
sos maioneză Univer
dressing tip sos salată usturoi Univer
dressing tip sos salată “1000 de insule” Univer
dressing tip sos salată cu mărar Univer
dressing tip sos salată cu iaurt si leurdă Univer
dressing tip sos salata cezar Univer
derssing tip sos salată cu miere și muștar Univer
dessing tip sos salată tzaziki Univer
Se curăță și se spală toate legumele. Salatele se rup în frunzișoare. Celelalte legume se taie în felii sau dungi și se aranjează pe farfurii. Pot fi asortate cu șuncă, cașcaval, pește afumat, etc. tăiate în dungi. Dressingurile se servesc separat, în castronașe alăturate.
Esența barului de salate este că din ingrediente fiecare poate să-și compună singur salata sa, gustând oricare dressing.
Timp de preparare: cca. 30 minute
O porție: cca. 400 kcal
La preparare s-au folosit urmatoarele produse Univer: sos maioneză, dressing tip sos salată cu usturoi, dressing tip sos “10000 de insule”, dressing tip sos cu mărar, dressing tip sos salată cu iaurt și leurdă, dressing tip salată cezar, dessing tip sos tzatziki, desssing tip sos salată cu miere și muștar.