< Înapoi la rețete

Aripioare de pui cu broccoli

Porții 4 persoane
Dificultate Medie
Timp 40 minute

Ingrediente:

500 gr aripi de pui
500 gr lapte bătut sau kefir
1 lingură Pastă de usturoi Univer
400 gr făina
4 linguri praf de usturoi
4 linguri praf de ceapă
3 linguri Boia de ardei dulce Univer
sare și piper
2 l ulei
100 gr unt
3 linguri sos de soia
200 gr Sos chili Univer
1 broccoli
4 linguri sos de soia
3 linguri semințe de susan

Mod de preparare:

Aripile de pui le tăiem în două, după care le amestecăm foarte bine cu laptele bătut și pasta de usturoi Univer, iar apoi le lăsăm la frigider pentru aprox. o zi. Se pot lăsa și doar pentru câteva ore, dar cu cât le lăsăm mai mult timp, cu atât vor fi mai gustoase. Amestecăm făina cu praful de usturoi și cel de ceapă, peste care adăugăm și boiaua de ardei dulce Univer și sare și piper. După ce am amestecat bine, luăm aripile pe rând și le amestecăm cu făina. Între timp, punem uleiul la încins. Broccoli-ul îl tăiem în bucăți mai mici și îl punem la fiert pentru 2-3 minute, după care îl strecurăm. Aripile le punem la prăjit în uleiul încins. Pentru sos, topim untul într-o tigaie, adăugăm sosul chili Univer și sosul de soia, după care adăugăm și aripioarele prăjite în acest sos și amestecăm bine. Într-o tigaie punem puțin ulei la încins, după care adăugăm bucățile de broccoli, 4 linguri de sos de soia și semințele de susan. Servim pe o farfurie aripioarele împreună cu broccoli, peste care mai putem adăuga semințe de susan.

Poftă bună ?

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.


Articole Similare