UniverFriptură de miel la cuptor cu salată marocană


Friptură de miel la cuptor cu salată marocană

Ingrediente:
Pentru friptură:
1-1,5 kg pulpă de miel
4 crenguțe de rozmarin
5 căței de usturoi
2 linguri Boia de ardei dulce Édes Anna
5 linguri ulei de măsline extravirgin
sare, piper

Pentru sos:
300 g țelină apio
300 g morcovi
5 cepe albe
0.5 l de vin roșu sec
0.5 l de supă de legume
sare și piper după gust
1-2 crenguțe de rozmarin
făină
ardei iute chili

Pentru garnitură:
400 gr de cușcuș
apă fierbinte cât să acopere cușcușul
1 kg roşii
1 legătură de pătrunjel
1 rodie
2 linguri Pastă de tomate Univer
boia afumată
ulei de măsline

Vom începe prin a face marinata într-un mojar. Adăugăm frunzulițele de rozmarin și cățeii de usturoi. Pentru a fi mai ușor de curățat usturoiul, îl zdrobim ușor înainte. Zdrobim totul în mojar cu puțină sare pentru a avea o pastă mult mai cremoasă. Adăugăm apoi și boiaua dulce Édes Anna de la Univer. Dacă preferați un gust mai picant, puteți opta pentru boia iute. Punem apoi și uleiul de măsline și amestecăm bine. Cu un cuțit, înțepăm pulpa de miel pe ambele părți pentru ca marinata să pătrundă mai bine carnea, iar apoi masăm sosul în carne. Puteți pune carnea la marinat în frigider cu o zi înainte dacă vreți ca preparatul să fie mult mai aromat. Tăiem legumele pentru a le adăuga în tavă: țelina apio, morcovii, ceapa, peste care vom adăuga vinul roșu sec, sare și câteva crenguțe de rozmarin. Carnea o punem în partea de jos a cuptorului, pe grilaj, sub care introducem tava cu legume.

Ca și garnitură vom avea un cușcuș. Tăiem roșiile în 4 și le scoatem miezul. Într-un bol adăugăm cușcușul și punem peste apa fierbinte cât să îl acopere. Punem o folie de plastic peste bol și îl lăsăm pentru 5 minute să absoarbă apa. Tăiem roșiile în cuburi, și punem și o legătură de pătrunjel proaspăt pe care îl mărunțim. Rodia o tăiem în 4, după care lovim coaja cu o lingură într-un bol mare pentru a o curăța. Când cușcușul este gata, adăugăm 2 linguri de pastă de tomate Univer, rodia, roșiile și pătrunjelul, după care amestecăm cu mâinile curate și mai adăugăm puțină boia afumată.

Poftă bună! 🙂

Videoul cu prepararea rețetei este accesibil pe pagina Media sau pe canalul de Youtube Univer.

Univer Articole Similare


UniverSalată cu somon și ouă

Ingrediente: 3-4 ouă fierte 100 g de somon afumat 100 g salată de rucola mărar 150 g iaurt grecesc 3 linguri Hrean cu maioneză Univer 3 felii de pâine toast ulei de măsline Pentru salată vom avea nevoie de crutoane. Tăiem feliile de pâine în cubulețe, le punem într-o tavă și adăugăm ulei de măsline, […]

UniverOuă scoțiene

Ingrediente: 5 ouă fierte 500 g carne tocată de porc 1 linguriță pastă de usturoi Univer 1 legătură de pătrunjel proaspăt 2 linguri de cimbru uscat sare și piper Pentru chiftelele pane: ouă făină pesmet ulei Pentru Sos: 100 gr Sos Maioneză Univer 100 gr Muștar Univer fără E-uri Punem carnea tocată într-un bol, adăugăm […]

UniverCremă de ouă cu ton

Ingrediente: 3-4 ouă fierte 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de mărar 1 conservă de ton 1 ridiche 4-6 linguri Maioneză Univer Ardei dulce tocat  Édes Anna sau ardei iute tocat Erős Pista Pentru servire: pâine prăjită sau biscuiți sărați Începem prin a curăța ouăle. Le punem într-un bol și le sfărâmăm puțin cu […]

UniverHremzli de cartofi

Ingrediente: 1 kg de cartofi cruzi 2 ouă 2 linguri de făină 2 linguri pastă de usturoi Univer ulei de măsline sare și piper pentru sos : 200 g iaurt 2 linguri pastă de usturoi Univer sare și piper Vom începe prin a curăța și rade 1 kg de cartofi albi pe partea mare a […]