Pagina principală / Reţete / Pulpe de pui barbecue

Pulpe de pui barbecue

Ingrediente (pentru 6 persoane):

6 pulpe de pui
1 foaie de dafin
câteva boabe de piper negru
1 linguriţă praf vegeta
pentru sos:
3,5 dl ketchup Univer
4 linguri de miere
câte un vârf de cuţit de oregano, busuioc, lămâiţă, piper Cayenne, piper negru măcinat dur şi sare - sau, în locul acestora:
8 linguri de sos barbecue Univer

Mod de preparare:

Se scoate pielea de pe pulpele de pui. Apoi pulpele se taie în două la încheietură: dacă se îndoaie un pic pulpa, se vede unde are încheietura.

Bucatile se pun în cratiţă (ceaun), şi se toarnă apă până ce le acoperă. Se condimentează cu foaie de dafin, piperul şi praful Vegeta, se dă la foc mare până dă în clocot, apoi se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 30 minute, până ce devine pe jumătate gata. (O soluţie mai economicoasă este dacă se pregăteşte din pulpe o supă de carne tradiţională cu zarzavaturi şi condimente.)

Ingredientele pentru sos se amestecă (dacă nu se foloseşte sosul barbecue pregătit), bucatile de carne pe jumătate fierte se ung cu sos şi se aşează pe grill.

Se prăjeşte la jar de mangal sau în cuptor grill electric aproximativ 30 minute; poate fi prăjit în cuptor tradiţional, la foc potrivit, de asemenea cca. jumătate de oră. Recomandăm asortarea cu cartofi prăjiţi în folie.

Timp de preparare: 1 oră 15 minute
O porţie (fără garnitură): 587 kcal

La preparare s-au folosit următoarele produse Univer: ketchup sau sos barbecue.




Condiţiile de utilizare | Concurs "Reteta Univer" ©2015 Univer Product Zrt., Toate drepturile rezervate
Accesul la platforma online de solutionare a diferendelor - adoptată în baza Ordinului Comisiei Europene Nr.524/2013/EU
http://ec.europa.eu/consumers/odr/